Е36 320i разход на газ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
Re: Е36 320i разход на газ
М50 без ванос направил съм я да минава на газ на 35 градуса,на бенз не тръгвам а дори сутрин това не са повече от 2 2 и половина минути след това минавам около 7.5-8 до летището след което разхода само и единствено на газ е около 11-11.5 макс,и по принцип ако я карам в извънработно време е вечер,разхода ми е стигал най много до 14 само,че бая задръствания и то много рядко.Вече ако пържиш и 22 ми е давала ма то нема смисъл не стига че не върви пък и такъв разход
.А и за сведения 30 кила бензин палене от началото на януари до сега и имам към 12 в колата
,а и не го взимам на цената на бензиностанцията.Говорим за сток 36ца седан със бая екстри в нея и неща

Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
Тази тема май вече стана безмислена, защото има голямо значение кой как кара, по колко и къде кара, смята ли бензина , не смята ли. Аз съм написал 15-16 включително бензина при доста лоши за разхода условия - къси разстояния по 5-6км с много светофари и спирания плюс не малко настъпване. Естествено , че ако карам по 20 км в едната посока минавайки по някой 10 километров булевард с малко светофари или околовръстно и през повечето време съм я закрепил с 60 на 5та ще гори много много по-малко. Същото е и с извънградското. Предимно карам по магистрала със 140 -150, разходомера показва 10-11 и точно толкова гори. като карам с 80км на 5та показва 6 разход, но не съм карал 100км по този начин за да кажа дали е вярно, но съм чул че е пробвано и е така.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не мисля че трябва да включваш разхода за бензин в тема за разхода на газ (л/100км.), защото разхода на бензин много зависи от това колко паления имаш, а не от колко харчи колата. Имам дни с по 30 паления - това не значи че колата харчи 15 газ, тя си харчи пак 12 газ, просто паленията са ти много повече. За разход в лв. обаче си слагаш и бензина разбира се 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
Boyadjiev написа:Не мисля че трябва да включваш разхода за бензин в тема за разхода на газ (л/100км.), защото разхода на бензин много зависи от това колко паления имаш, а не от колко харчи колата. Имам дни с по 30 паления - това не значи че колата харчи 15 газ, тя си харчи пак 12 газ, просто паленията са ти много повече. За разход в лв. обаче си слагаш и бензина разбира се
Не е точно така, защото , ако се коментира примерно разход на кола само с бензин, да не би да пали от въздуха, всичко е включено. Лично в моя случай броя на паленията са си нормални 4-5 в повечето дни, но и карам на бензин докато превключи (ГИ е), не чакам на място за това и го включвам бензина като литри не като пари. Особено сега зимата си ходи бензина при мен. Нали човека иска да разбере колко е разхода на тая кола, не колко газ и колко бензин отделно, защото през различните сезони съотношението е различно.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2