e36 318 i m40 няма никаква мошност недостига макс обороти
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kaskadiora12
- Потребител
-
- Кара: Bmw E36
- Мечтае да кара: BMW 740I
- Детайли за колата: .
Re: e36 318 i m40 няма никаква мошност недостига макс оборот
здравеите колеги, нов сам тук
и бих искал савет, аз сащо имам такав проблем карам Е36 компакт М43 1.9 зна4е колата си варви нормално пали си нормалмо даже и бута задницата без проблем, но само до 5000 оборота от там нататак става друга кола, губи мощност и забива муцуната, ходих на маистор (да уточня живея в лондон) казаха ми датчик на разпределителния вал - camshaft sensor смених го нямаше промяна, отидохме на запушен катализатор премахнах го саответно пак нищо, кабели свещи филтри хубаво масло няма оправия моля ви за савет достатачно пари вложих в нея несамо по ремонт а и ксенон,angel eyes ,брони джанти М логота благодаря ви предварително,

BMW....Black Man in Wheels

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
kaskadiora12 написа:здравеите колеги, нов сам туки бих искал савет, аз сащо имам такав проблем карам Е36 компакт М43 1.9 зна4е колата си варви нормално пали си нормалмо даже и бута задницата без проблем, но само до 5000 оборота от там нататак става друга кола, губи мощност и забива муцуната, ходих на маистор (да уточня живея в лондон) казаха ми датчик на разпределителния вал - camshaft sensor смених го нямаше промяна, отидохме на запушен катализатор премахнах го саответно пак нищо, кабели свещи филтри хубаво масло няма оправия моля ви за савет достатачно пари вложих в нея несамо по ремонт а и ксенон,angel eyes ,брони джанти М логота благодаря ви предварително,
Ако дачика на разпределителния вал е дефектирал, двигателя няма да може да запали.
По отношение на запушеният катализатор- има тестери, с които се проверя състоянието му, за да не се прави ненужното му отстраняване.
Колега, може да проверите горивоподаването- налягане в системата, изправност на клапан регулатора, състоянието на горивният филтър.
- kaskadiora12
- Потребител
-
Ако дачика на разпределителния вал е дефектирал, двигателя няма да може да запали.
По отношение на запушеният катализатор- има тестери, с които се проверя състоянието му, за да не се прави ненужното му отстраняване.
Колега, може да проверите горивоподаването- налягане в системата, изправност на клапан регулатора, състоянието на горивният филтър.[/quote]
мерси за одговора колега, значе сам попаднал на лош маистор (да вметна че е балгарин), как да деиствам в случаят какво да предприема, смяна на този клапан или как да проверя дали е читав а горивен филтер сам сменил сащо
Колега, може да проверите горивоподаването- налягане в системата, изправност на клапан регулатора, състоянието на горивният филтър.[/quote]
мерси за одговора колега, значе сам попаднал на лош маистор (да вметна че е балгарин), как да деиствам в случаят какво да предприема, смяна на този клапан или как да проверя дали е читав а горивен филтер сам сменил сащо

Да ти кажа и при мен е налице проблема още...точно, ама точно на 5 000 оборота забива носа
Махнах катализатора, още си стои проблема. Ти колега, като оставиш бензина на лапма, глъхне ли ти колата? Моята като светне резервата и покарам 10-тина км още и започва да губи мощност. Следващата стъпка е регулатор на налягането на бензина и нов горивен филтър. Само ако може някой да каже, къде се намира бензиновия филтър...дано да не е потопен в резервоара 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Като влезеш под колата и погледнеш зад левеия преден носач ще видиш филтъра.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Пробелема със забиването и прекъсвача на 5000 об/мин е ясен.. вал+кобилици..
Имам два читави мотора без проблеми до последно.. Забравих да поясна че това си е децката болест на м40,, особено ако е италянка и е карано без смяна на масло 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Radoslav318i написа:Пробелема със забиването и прекъсвача на 5000 об/мин е ясен.. вал+кобилици..Имам два читави мотора без проблеми до последно.. Забравих да поясна че това си е децката болест на м40,, особено ако е италянка и е карано без смяна на масло
Ради не е задължително да са вал и кобилици. Имах едно Е30 дет беше кат троначка но си стигаше 6200об/мин. Като го разглобих се чудех даже как е минавало 4000об/мин. като му видах кобилиците . Интересното беше , че беше износило само кобилиците на 4ти цилиндър , а вала беше непокътнат.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Аз също съм вижвал м40 с доста надран вал който си ходеше до 6200 без никви грижи 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- kaskadiora12
- Потребител
-
Мнение от g0blin » 03 Яну 2014, 11:21
Да ти кажа и при мен е налице проблема още...точно, ама точно на 5 000 оборота забива носа
Махнах катализатора, още си стои проблема. Ти колега, като оставиш бензина на лапма, глъхне ли ти колата? Моята като светне резервата и покарам 10-тина км още и започва да губи мощност. Следващата стъпка е регулатор на налягането на бензина и нов горивен филтър. Само ако може някой да каже, къде се намира бензиновия филтър...дано да не е потопен в резервоара 
колега при мен сас бензин без бензин се всащо си е до 5000 е перфектна даже се вартя спокоино по завоите след 5000 оборота немога да е позная, казаха ми ламбда сонда да сменя но незнам едва ли от нея да прави така отивам на шеина инжектори регулатор налягането на горивото
Мнение от g0blin » 03 Яну 2014, 11:21

колега при мен сас бензин без бензин се всащо си е до 5000 е перфектна даже се вартя спокоино по завоите след 5000 оборота немога да е позная, казаха ми ламбда сонда да сменя но незнам едва ли от нея да прави така отивам на шеина инжектори регулатор налягането на горивото

Да, ама те едно си знаят - едно си баят. (баене - бабешки заклинания против уроки)
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2