Круиз контрол ? Какво е нужно ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Круиз контрол ? Какво е нужно ?
Той евтин бутона за съединителя, не е драма.
М/у другото планката е някъв къстъм ламарин майстеркрафт. Вдигнали са й цената, 20лв. е оригиналната за Е36.
Кроки, ти и ти търсиш някаква странна планка... що не си купиш оригиналната за Е30, че това което си снимал в твоята тема също прилича на малко посъбрано от тук, от там.
М/у другото планката е някъв къстъм ламарин майстеркрафт. Вдигнали са й цената, 20лв. е оригиналната за Е36.
Кроки, ти и ти търсиш някаква странна планка... що не си купиш оригиналната за Е30, че това което си снимал в твоята тема също прилича на малко посъбрано от тук, от там.
добре, как ги намирате тея старите темпомати, че и от е36..на мен такъв ми трябва и се няма и няма 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Исках да поръчам, отказаха ми от Дару и Камор. Нямало я налично на складовете в Германия.. В схемата на Е36, също я няма.. Ако можеше, да я бех поръчал.
Той суича е лесен, аз имам 2, ще му подаря единия.. Въпроса е, че инсталацията му липсва като гледам..
Той суича е лесен, аз имам 2, ще му подаря единия.. Въпроса е, че инсталацията му липсва като гледам..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Преди няколко седмици поръчах стойка за Е36 от Камор, на цена около 20лв.
На самият актуатор би трябвало да може да се захване, но не знам как е в коша.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
liloff написа:Преди няколко седмици поръчах стойка за Е36 от Камор, на цена около 20лв.
Има 3 нита с резба, на които се хваща актуатора. Във коша се хваща оригинално за тампоните на филтърната кутия.
Kroki написа:Той суича е лесен, аз имам 2, ще му подаря единия.. Въпроса е, че инсталацията му липсва като гледам..
Подари ми го, ама само ако е с буксата отзад на пиновете и стърчат по 5-10 санта проводник.
Ти па много си капризен ся. Инсталацията липсвала. Нали всички букси са налични, а ръцете растата от правилното място

JOGI написа:добре, как ги намирате тея старите темпомати, че и от е36..на мен такъв ми трябва и се няма и няма
Eми няма. Първоначално си правиш някви тънки сметки, тва от тук за 10 лева, тва от там за 20 лева, тва ше го преправим.
После обаче разбираш че тея работи от "тук" и от "там" за да ги уредиш даваш пари за телефон и за еконт.
И накрая си даваш сметката, че си набавяш всичко за 100 лв уж, ама със съпътстващите разходи ляга към 160.
Не знаеш в какъв срок ще събереш всичко, което ти трябва, щото го купуваш само като изпадне.
На всичкото отгоре е някъв сбирщайн, дето на теория уж трябва да работи, ма на практика може да не стане.
...... и накрая ти писва на к*ра. Даваш 200 лв на куп и за 2 дена ти се решава проблема без излишни драматизирания.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Е ти пак тънко си минал моята сметка дойде към 5 стотака за е46 м43 матора ама всичко е 6 и няма такъв кеф 

- ogata
- старши ентусиаст
-
Днеска си набавих суич-а за съединителя от е39 с буксата и пак 10тина санта проводник.
Според bmwfans суичовете на е36, е46 и е39 са еднакви, но се оказа че алтернатива може да е само е39 и то от ранните. Само техните са бели с 2 букси като на е36.
Спретнах една бърза таблица и ето какво се получи. Първия цвят е доминиращ.
Тоест Син-Черен означава син кабел с черна лентичка, а черен-син - обратното.
Маркираните в оранжево полета са за проводниците, дето си нямат другарчета .. за сега.

Из кабелите на актуатора има един кафяв, който предполагам е маса и трябва да го вържа някъде по купето.
Питанията са ми две:
Цветовете на проводниците на ключето на съединителя и на това на актуатора съвпадат - при тва положение кво трябва да направя. Да заголя от всяка жица по 2 санта и да ги обединя всичките или има някакво друго свързване ?
Тея кабели, които няма къде да вържа какво да ги правя ? Някаква схема има ли, която да помогне ?
Според мен единия ще е 12v от акумулатора, другия ще е масата на EКУто на темпомата и 3тото ще идва от таблото с показания за скоростта.
Обаче ...

Според bmwfans суичовете на е36, е46 и е39 са еднакви, но се оказа че алтернатива може да е само е39 и то от ранните. Само техните са бели с 2 букси като на е36.
Спретнах една бърза таблица и ето какво се получи. Първия цвят е доминиращ.
Тоест Син-Черен означава син кабел с черна лентичка, а черен-син - обратното.
Маркираните в оранжево полета са за проводниците, дето си нямат другарчета .. за сега.

Из кабелите на актуатора има един кафяв, който предполагам е маса и трябва да го вържа някъде по купето.
Питанията са ми две:
Цветовете на проводниците на ключето на съединителя и на това на актуатора съвпадат - при тва положение кво трябва да направя. Да заголя от всяка жица по 2 санта и да ги обединя всичките или има някакво друго свързване ?
Тея кабели, които няма къде да вържа какво да ги правя ? Някаква схема има ли, която да помогне ?
Според мен единия ще е 12v от акумулатора, другия ще е масата на EКУто на темпомата и 3тото ще идва от таблото с показания за скоростта.
Обаче ...

- Kroki
- Дон Кроки
-
Кафявия ти е маса, връзва се по ръчките.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ogata
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Кафявия ти е маса, връзва се по ръчките.
За кафяво-оранжевия ли говориш ? По кои ръчки се вързва ?

- Kroki
- Дон Кроки
-
Не, само кафяв.
Е30

- ogata
- старши ентусиаст
-
Няма такова нещо. От ръчката ми излизат 6 кабела, които после завършват на букса.
Тъкмо ей сега увивах проводниците с текстилна лента за авто инсталации.
Тъкмо ей сега увивах проводниците с текстилна лента за авто инсталации.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
ogata написа:Айде да ми е честито![]()
Оргналдъ от е36![]()
Само да те светна. Това не е от Е36, а сбирщайн от няколо коли, като компа е от Е34

Сега като приключиш с монтажа се моли да проработи. Този, който ти го е продал да ти върне парите само защото те е излъгал

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Айде ся ново 10
Ми те го свалиха от кола бе (m43) , даже не знам как го позна че е от е34 - в realoem компа го дават eднакъв за е36,е34,e32,е31 и z3
ПП.На компа има лепенка, въведох номера и тва излезе

Ми те го свалиха от кола бе (m43) , даже не знам как го позна че е от е34 - в realoem компа го дават eднакъв за е36,е34,e32,е31 и z3

ПП.На компа има лепенка, въведох номера и тва излезе

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Някой запознат би ли казал дали акутуатор от е39 дали става при е36 , като цветове ясно ,че може да се разминават жиците , но все пак дали става ? Модула ясно ,че не става при е39 се командват с бутон , при е36 с лоста ,но за акутуатора някой по-запознат може да каже.
I'm slowly drifting

Абе, Ога, нали ти бях споменал да търсиш от новите пилоти.
Виж пак какво си взел
Сега си погледни дросела и виж дали изглежда така с черните овали, по които върви жилото.

Ако е така, продавай тоя пилот на някой колега с М43/М44 и си търси от по-новите, понеже няма жило да може да се монтира на твоят актуатор, а и да пасне на дросел от типа на снимката по-горе.
Иначе ще може да се подкарат компонентите, няма драма с какъв комп е.
Виж пак какво си взел

Сега си погледни дросела и виж дали изглежда така с черните овали, по които върви жилото.

Ако е така, продавай тоя пилот на някой колега с М43/М44 и си търси от по-новите, понеже няма жило да може да се монтира на твоят актуатор, а и да пасне на дросел от типа на снимката по-горе.
Иначе ще може да се подкарат компонентите, няма драма с какъв комп е.