Помагайте съединителя ми е лек като перце
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Помагайте съединителя ми е лек като перце
Cosworth написа:. Нещо важно долна помпа съединтиел се обезвъздушава когато е свалена/незакачена за ск.кутия!
Ще обясниш ли защо смяташ така ?
Можеби имаш предвид , че по някакъв начин (със скобичка примерно ) ще се фиксира буталото да е свито ?
Защото ако се опита да обезвъздуши без да е фиксирано буталото при натискането на педала , на помпата ще й се разхвърчат всичките дундурийки !
За мен е безмислено това ... помпата си се поставя на кутията и си се обезвъздушава с натискане на педала (не както при спирачките обаче , техниката е по -различна , но това сме го обсъждали достатъчно ..)
А иначе колегата да си види спирачната течност (вече му го казаха няколко колеги) , ако я има и не е губило ,няма течове никъде , тогава проблема 100 % е в притискателя .... , а ако течността е заминала , да си прегледа помпите било горна или долна ....
Последна промяна metodi80 на 17 Сеп 2013, 10:17, променена общо 1 път
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Течноста е в нормите малко над минимума е. Гледах под кплата за течове но така и не видях. Тези дни ще закарам колата на майстор да видим какви ще се окаже.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
hus0 написа:Течноста е в нормите малко над минимума е. Гледах под кплата за течове но така и не видях. Тези дни ще закарам колата на майстор да видим какви ще се окаже.
Ако искаш си направи едно упражниение - купи си едно малко шише - 250 мл спирачна течност (дот 4) - долей до максимума и напомпай на спирачката и на съединителя , след това огледай дали долу на помпата на съединителя ще имаш теч ....
- hus0
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:hus0 написа:Течноста е в нормите малко над минимума е. Гледах под кплата за течове но така и не видях. Тези дни ще закарам колата на майстор да видим какви ще се окаже.
Ако искаш си направи едно упражниение - купи си едно малко шише - 250 мл спирачна течност (дот 4) - долей до максимума и напомпай на спирачката и на съединителя , след това огледай дали долу на помпата на съединителя ще имаш теч ....
Колега сипах спирачна течност и след малко помпане съединителя се оправи. Но май тече течност от долната помпа. Оставил съм колата на чисто място и ако не вали утре сутринта ще знам дали тече със сигорност. Също така като натискам съединителя в казанчето се образъват мехурчета нз това какво означава. Поне съм щастлив че ще мога да закарам колата до майстора без да се налага да ме дърпат.
Колеги искам да ви питам също и за смяна на маслото на скоростната кутия как става. Един майстор ми обяснява че колата трябвало да бъде под наклон и незнам си какво. Има ли нещо вярно в това?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
hus0 написа:metodi80 написа:hus0 написа:Течноста е в нормите малко над минимума е. Гледах под кплата за течове но така и не видях. Тези дни ще закарам колата на майстор да видим какви ще се окаже.
Колега сипах спирачна течност и след малко помпане съединителя се оправи. Но май тече течност от долната помпа. Оставил съм колата на чисто място и ако не вали утре сутринта ще знам дали тече със сигорност. Също така като натискам съединителя в казанчето се образъват мехурчета нз това какво означава. Поне съм щастлив че ще мога да закарам колата до майстора без да се налага да ме дърпат.
Колеги искам да ви питам също и за смяна на маслото на скоростната кутия как става. Един майстор ми обяснява че колата трябвало да бъде под наклон и незнам си какво. Има ли нещо вярно в това?
Щом ти се образуват мехурчета , значи си имал загуба на течност и се е получил въздух в системата .. .като си сипал и си напомпал течността е избутала въздуха (колкото е можело, но не на пълно ) ...
По въпроса за скоростната кутия ... кажи му на тоя "майстор" да иде да се гръмне ! ама директно ! Кви наклони , кви 5 лева .. Взима се шприц и се налива течост в кутията без никакви наклони и темподобни глупости ... Само им се чудя на тия "майстори" как изобщо ходят хора при тях и мани другото ми и пари изкарват ... !
- hus0
- младши ентусиаст
-
Вече за теча кое какво е било ще споделя като мина през майстора но май ще е другата седмица че нямам време.
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
metodi80 написа:Cosworth написа:. Нещо важно долна помпа съединтиел се обезвъздушава когато е свалена/незакачена за ск.кутия!
Ще обясниш ли защо смяташ така ?
Можеби имаш предвид , че по някакъв начин (със скобичка примерно ) ще се фиксира буталото да е свито ?
Защото ако се опита да обезвъздуши без да е фиксирано буталото при натискането на педала , на помпата ще й се разхвърчат всичките дундурийки !
За мен е безмислено това ... помпата си се поставя на кутията и си се обезвъздушава с натискане на педала (не както при спирачките обаче , техниката е по -различна , но това сме го обсъждали достатъчно ..)
А иначе колегата да си види спирачната течност (вече му го казаха няколко колеги) , ако я има и не е губило ,няма течове никъде , тогава проблема 100 % е в притискателя .... , а ако течността е заминала , да си прегледа помпите било горна или долна ....
Да ти кажа честно абсолючтно сам достигнах до това и смятам че е правилно. Досега колко помпи съм се опитвал закачени на кутията да обезвъздуша не се получава. Педала остава така всякаш е протекла помпата, когато обаче е разкачена и долната помпа е разпъната(ако си е в час няма никакви проблеми да е разпъната и няма да тече и да се разхвърчи, случи ли се нещо такова е за смяна !!!) тааа когато е разпъната е друга бира, системата между горна и долна стои като затворена(както преполагам се среща при много модели коли) и по този начин пълним системата изцяло а не частично и да имаме мъртва зона...
Имам пресен пример от вчера абсолютно цялта спирачна система обезвъздушавах с подмяна на течност(поради смяна на АБС помпа и спирачна помпа) всичко наред стигнахме до съединителя. Слагме еднин прозрачен маркуч за по-чиста работа и да се вижда какво излиза какво се случва течността без да се натиска нищо при освобождаване на пробката доста лесно изтича до тук добре(нямаме запушване) притегнахме леко. Качвам се горе и леко помпене(понеже горната помпа е доста силна и тласка много течност!!!) другия човек отдолу отваря затваря 2-3пъти. Ршаваме да приключваме и при последното ми натискане някъде посредата на хода от педала човека отдолу затяга пробката. Педалът веднага спира, поради налягане и вече е нужна сила... Така викам ОК.. ще слизам от подемника, НО опитвам педала 1-2 пъти и какво да усетя мъртва зона... леко провикване на човека отдолу да отвори пробката отпускам педала до горе без да е натиснат, затяга се пробката и от там нататък всико е 6+ точки.
Незнам дали ако бях припомпил педала повече щеше да се донапълни системата(сигурно щеше), но аз се подсигурих за по лесно.
Като цяло десега ДОЛНА помпа когато е била НА кутията при опит за отпускане/смяна или обезвъздушаване на течността, опитите са били безуспешни.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2