Има ли I-bus оригинално в E36?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Има ли I-bus оригинално в E36?

Мнение от baitun » 22 Авг 2013, 22:06

Даааа, интересно. И аз се чудя дали е възможно да подкарам моето СД Сони с управление от мултито през IBUS-а. Има една тема в която е даден вариант само за СД43, но ще пусна едно проводниче тези дни до евробуксата от бутоните на мултито да видя дали ще стане чудото :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 22 Авг 2013, 22:54

Няма как да стане тая работа дето я мислиш , по-добре недей да разглобяваш , че само ще си загубиш времето :mhihi:
За да подкараш Сонито към волана трябва да бутнеш м/у тях модул , входа за мултифункция на плеъра ти е 3.5 жак , а не някакъв пин както си мислиш ти ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 23 Авг 2013, 9:36

Виж, за жак-а не се бях сетил. Сега ще взема да измайсторя нещо :mhihi: . Имам старо дистанционно модел сони с проводник и жак, което ми е останало от стар аудио касетофон-ще го тествам на новото СД и ако се управлява от него ще го разкостя и ще пробвам по някакъв начин да наместя платката му при бутоните на мултито. Е сега вече се заиграх. :mhihi: Реално погледнато това дистанционно може да се окаже ключето.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 28 Авг 2013, 8:46

Нищо не стана с това дистанционно, явно няма да има тунинг :mhihi:
сони 4800-1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 29 Авг 2013, 14:02

Аз от скоро съм с BMW Traffic pro и съм страшно доволен от него .

Преди това бях с един Бекер Трафик про (BE 7820) и ме дразнеше слабата видимост на дисплея през деня,както и разминаването в цветовете на дисплеите между него, климата и борда(-моят бекер беше с червен цвят, може би вариантите с амбър да са по-добре ).

Е сега с BMW TP-то ,съм страшно доволен - перфектна четимост и на пряка слънчева светлина ,същите цветове на дисплея и подсветката като другите уреди в купето и не на последно място I-bus и възможност за управление от мултиволана.

BE 4769 a.jpg

BE 4769 b.jpg

Разбира се и хиляди благодарностти на @stony1 , за постовете и разясненията из темите в подфорума ,свързани с добавянето на мултиволани ,ЦД-та и други благини в колите ни .
Респект :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна azotos на 29 Авг 2013, 15:53, променена общо 1 път
...

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 29 Авг 2013, 15:24

Дааа, Стони и Методи са №1 :bowdown: . Лошото е, че не може дори и последните модели на марковите производители да се управляват от мулти бутоните на волана

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 30 Авг 2013, 10:07

baitun написа:Дааа, Стони и Методи са №1 :bowdown: . Лошото е, че не може дори и последните модели на марковите производители да се управляват от мулти бутоните на волана

Що бре мога да ти кажа , че почти всички нови и стари aftermarket плеъри си имат изход за управление от волан. Това не е някаква "нова" екстра и варианта с aftermarket плеър и модул излиза доста по-евтин от колкото да си сложиш плеър с подсветката на BMW :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 30 Авг 2013, 13:14

Само се пита в задачата кой ще направи модула или го има някъде из нета за всяка марка СД

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 30 Авг 2013, 14:03

^ Преди време, като проучвах въпроса с управление на афтърмаркет плеъри от волана, бях попаднал на тази тема ,но не съм звънял да питам по-подробно.
...

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 30 Авг 2013, 14:54

Преди малко се чух с момчето, който има модул СД пайнер за 75лв ще го огрее, но каза, че и за сони ще измисли нещо, но му трябва време и сд-то под ръка. Проблема е, че местел квартирата и му е пламнала главата и в края на семпември ще се "започваме" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 30 Авг 2013, 17:21

Това е точния човек на мен ми върза Пайнера с мултиволана и всичкото е 6 точки :yes:
Мисля , че дори и 70лв да дадеш само за модул си е доста по-евтин вариант от това да търсиш OEM плеър с iBus , а после се започва едно търсене на модули и т.н.
Тук имаш iBus , който идва от волана , +12 волта и маса , след това мушкаш жака в плеъра и си ти. Може някой да го пита дали може да направи нещо с OEM вариантите за BMW :winky:
А колегата , който прави модулите е много точен и коректен , ако някой се колебае за нещо просто няма смисъл пич отвсякъде е :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Авг 2013, 21:02

Каква точно искаш да се направи с ОЕМ вариантите за BMW?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 30 Авг 2013, 21:19

Ами аз нищо не искам интересно ми е плеърите без iBus дали могат да се пригодят по някакъв начин към мултито , защото тези с iBus са просто с нереално високи цени.
CD43 , C33 са над 300лв :kuku: Единствено Бекерите са горе долу достъпни , но пък имат само CD и Аукс.
Откакто си взех плеър с bluetooth и вграден parrot не искам и да си помисля за друго , удобството е голямо , а цената си е напълно приемлива :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 30 Авг 2013, 21:34

don_gori написа:Ами аз нищо не искам интересно ми е плеърите без iBus дали могат да се пригодят по някакъв начин към мултито , защото тези с iBus са просто с нереално високи цени.
CD43 , C33 са над 300лв :kuku: Единствено Бекерите са горе долу достъпни , но пък имат само CD и Аукс.
Откакто си взех плеър с bluetooth и вграден parrot не искам и да си помисля за друго , удобството е голямо , а цената си е напълно приемлива :winky:

CD23 също има I-bus, но се управлява от мултиволана през MID. От Бекерите лично аз харесва BMW Traffic Pro и BMW Indianapolis, като второто чете МР3, има AUX, управлява ОЕМ CD чейнджър, има изходи за говорители и отделно за усилватели и Preamp за субуфър. Отделно има катри за БГ и навигацията може да се използва, Има невероятен тунер, на практика те са два и още доста глезотии и настройки.
Другите OEM плеари не са предвидени за дистанционно управление или управление от волан. За такова управление е необходимо да се пренапише софтуера на чипа на самия плеар, а след това да се направи един модул, който да "превежда" командите, подавани от волана, така че да се изпълняват от управлението (чипа) на плеара. Това предполагам ще изравни цената с тази на плеарите с I-bus.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 30 Авг 2013, 21:38

Във форума на опел са супер доволни от момчето. За 70лв и аз мисля да се възползвам от услугите му. Не бих дал 250+лв за СД43

ПредишнаСледваща

Назад към E36