Детонация или нещо друго

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Re: Детонация или нещо друго

Мнение от totopz » 26 Фев 2014, 10:48

Колега като свали тези свещи, с които колата гърмеше по тях външно имаше ли някакви признаци някоя от тях да е прецакана?
На мен от скоро ми излезна почти същия проблем като твоя и сега трябва да търся какво не е на ред.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 26 Фев 2014, 12:00

Mpower84 написа:Проблема е решен! Свещите явно са боклук... монтирах старото NGK с което си дойде колата преди 3-4 години дето не си знаят километрите и гърмежите спряха. Следваща стъпка Denso Iridium IK20. И да не забравя, Евро 07 да го духат заради долнопробните ментаци дето набутват за истински пък и пари им искат... Никога повече няма да пазарувам от тях!

Хм..с предните NGK изкарах 4 години, но на бензин и не бяха от евро 07, сега ще видя колко ще изкарат от тях на газ...ужас :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 28 Фев 2014, 23:33

totopz написа:Колега като свали тези свещи, с които колата гърмеше по тях външно имаше ли някакви признаци някоя от тях да е прецакана?
На мен от скоро ми излезна почти същия проблем като твоя и сега трябва да търся какво не е на ред.

И четирите свещи си бяха работили. Усъмни ме нагара по керамиката. Всъщност той се получава предимно от скапани кабели, но когато монтирах другото NJK колата чувствително се подобри. Сега съм с Denso + нови кабели+ ново гърне, но пак понякога гърми. Впоследствие се оказа, че новата ламбда която монтирах работи в тотално грешен диапазон и се надявам след повторната и смяна да се оправи тотално.

Предишна

Назад към E36