318ис генерация... съвет

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28TU

Re: 318ис генерация... съвет

Мнение от stiel_bg » 10 Юни 2013, 14:03

Мерси много за отговорите. Значи ще слагам средното да не бучи и едно оригинално за визийка :-)))))
Изображение
Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!

http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 10 Юни 2013, 14:46

stiel_bg написа:Мерси много за отговорите. Значи ще слагам средното да не бучи и едно оригинално за визийка :-)))))

:yes: най-добре така. И да качиш клип после да видим това средното какви ги върши и разбират ли се Астра с Е36 :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 10 Юни 2013, 18:39

stiel_bg написа:Колега директно от колекторните тръби ли пусна две докрай? Как се спави с ламбда сондата? Там където начерих средното от астрата имаше и оригинален ремус, ама тръбите му бяха извити на горе а на мен са ми много грозни. Другото което е кой ли знае колко време е стоял тоя ремус в моргата на открито....... Май ще си взема това от Астрата и ще продължавам да търся крайно от е46. Замислям също и един колектор разплетен нов да си взема (алуминизиран). С него може и още по добре да стане :dunno:

Изображение
Изображение
Взаимствах малко от с14. Стана добре, не е шумно. Звука е приятен но и не е кой знае какво, не очаквай от тая кафемелачка звук :mhihi: Моя мотор не е особено стоков, но ще направя клип тия дни.
Да смениш оригиналния неръждаем колектор изчислен за мотора със китайски боклук не е добра идея според мен. дори на мотори по 200 коня не им сменят колектора, добър е ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Юни 2013, 21:23

Изглежда добре.Един съвет - като преправяте гледайте да спазвате същите разстояния като дължина на тръбите от фланеца до катализатора и после до средното и до крайното гърне както са при оригиналната система.Тия разсттояния са изключително важни и са заложени при изчисленията на генерацията.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 10 Юни 2013, 21:45

Ще направя клипчета, обещавам :yes: . Във връзска с последния пост от колегата, който спомена да се спазва ръзстоянието, искам да попитам защо на предишната ми ис-ка катализатора и средното гърне тръгваха непосредствено след ламбда сондата, а на сегашната ми ис-ка катализатора и средното бяха чак до задния мост? Нормално ли е така?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 10 Юни 2013, 21:48

M10 написа:
stiel_bg написа:Колега директно от колекторните тръби ли пусна две докрай? Как се спави с ламбда сондата? Там където начерих средното от астрата имаше и оригинален ремус, ама тръбите му бяха извити на горе а на мен са ми много грозни. Другото което е кой ли знае колко време е стоял тоя ремус в моргата на открито....... Май ще си взема това от Астрата и ще продължавам да търся крайно от е46. Замислям също и един колектор разплетен нов да си взема (алуминизиран). С него може и още по добре да стане :dunno:

Изображение
Изображение
Взаимствах малко от с14. Стана добре, не е шумно. Звука е приятен но и не е кой знае какво, не очаквай от тая кафемелачка звук :mhihi: Моя мотор не е особено стоков, но ще направя клип тия дни.
Да смениш оригиналния неръждаем колектор изчислен за мотора със китайски боклук не е добра идея според мен. дори на мотори по 200 коня не им сменят колектора, добър е ;)

Колега предполагам, че доста добре се е получило при тебе и от към звук а нещо във вървежа разлика има ли? Относно китайския колектор и от него се отказах.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M10 » 10 Юни 2013, 23:25

Да, огромна разлика, защото колата ми беше с генерация от м40 преди да си направя тази :mhihi: Но спрямо стокова на м42 незнам...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 11 Юни 2013, 0:06

M10 написа:Да, огромна разлика, защото колата ми беше с генерация от м40 преди да си направя тази :mhihi: Но спрямо стокова на м42 незнам...

Интересно е твоето решение. С какъв диаметър са тръбите, ако ти се споделя естесвено? :)
Може би ако сложиш по още един резонатор преди крайното гърне ще се чува една идея по-добре. В 2-3 сервиза където са ми преглеждали генерацията все ми казват да не махам точно този резонатор преди крайното, защото той докарвал що годе поносимия звук на м42 :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M10 » 11 Юни 2013, 1:23

2х45 са, където е ламбдата е 63. Мислех за 2х50 но ми се видя прекалено за 2000 кубика мотор.
Звука е тих, искаше ми се малко по-басов и силен във високите Ако имаше още два резонатора, щеше да е още по-тих. И така съм доволен, различен е от на другите м42, не ми надува главата и не привлича вниманието на контролните органи :)
Идеите съм взел оттук:
Изображение
състезателните генерации за с14 даже нямат резонатори
Изображение
суперспринт за с50
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 11 Юни 2013, 2:19

Разбрах :yes:
Добре звучи както го обясняваш. При теб и доработките дават ефект сигурно.
Върти ми се на мен една идея - да отворя оригиналното гърне и да го "отпуша" но ще изчакам да поизгние още, да не го съсипвам напразно :D . Не съм първия който се сеща и ще е интересно някой, който го е правил да сподели мнение.

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 11 Юни 2013, 17:32

Аз съм с оригиналната генерация от м42 нямам катализатор,имам резонатор и по нагоре малко гърненце пак оригинално и накрая суперспринт.Това малкото гърненце какво го правете махте ли го,ако го махна как ще е, само с резонатор и крайното суперспринт :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stiel_bg » 11 Юни 2013, 20:38

Според мен ако отвориш крайното гърне и го изтърбушиш, ще стане същото както като да изтърбушиш катализатора. Ако пробваш скоро сподели какво е станало :D :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 11 Юни 2013, 21:08

Аз сменях двигатела сега съм с ис предишния беше 1.6м40 и генерацията остана от стария двигател.Звука беше брутален мн добар дори едни приятели караха зад мен да слушат :mhihi: после сложих оригиналната си,от м42 с резонатор и малкто гърненце до него и крайното суперспринт пак оригинално за 318ис и звука е дрънчащ,мисля да махна малкото гърненце дано да стане като преди... :mhihi: пак да карат зад мен и да слушат звука на ис-а :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M10 » 12 Юни 2013, 0:24

М10, М40 всичко звучи по-добре от ис-а. Крайно гърне сме правили с надупчена тръба и вата, като е нямало надупчена и с нацепена със шлайфа
Изображение
(снимката е от нета) на шестак звучи уникално, все едно суперспринт, на м42 не е нищо особено. Утре ще взема някъв фешън телефон да направя клип.

Аватар

Мнение от ///Micev_87 » 12 Юни 2013, 15:59

Да,на ис-а какво и да сложиш някак си не звучи добре а по принцип,трябва да има хубав глас заради това че вентилирана но мисля да махна малкото гърненце до резонатора,мисля че ще стане по добре от към звук.
Иначе мойта е доста шумна от вътре качвах се на една 20-ка не се слуша,дали мога да я премеря колко дицибела е от вътре някои пробвал ли е?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36