Brembo капачки? Какви размери?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Brembo капачки? Какви размери?

Мнение от M10 » 21 Юни 2013, 0:22

В некъв друг форум един си ги беше дупчил и след седмица снимал как са се разпукали около отворите... не е добра идея да се правят подобни експерименти, с други думи може да се претрепеш от опит за гъзария ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Юни 2013, 9:47

Имах възможността да видя как една много хубава кола се разбива точно пред мен заради строшен преден диск. Не си струва риска.

А тия капачки що ми се струва, че ще пречат на охлаждането на апарата? Много по-смислено би било да се дадат тия пари за смяна на нещо или ревизия на апаратите, отколкото за нещо което реално ще влоши работата на спирачната система.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 21 Юни 2013, 10:56

Колеги подберете цвета на капака според този на колата си, изберете също и подходящият размер за вашите джанти и съответно за апарата. Не забравяйте също и да се съобразите с големината на диска, защото да не се окаже накрая, че ''апарата'' е по-голям от диска. Надписа ''М'' или ''М3'' би подхождал на някоя 316-ка, но поне да е М-Пакет, за да залъже поне някой (не някой, а даже огромна част от хората). Същата работа е и при тези капаци - не на всички джанти стои хубаво. Такива капаци се поставят на доста скъпи коли и хайде да не издребняваме чак толкова, щОто виж на Е36 не трябва да се слага нищо, освен оригиналното. Всеки си има вкус, ако не Ви харесва - не слагайте :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 28 Юни 2013, 1:43

marto861 написа:
steeN написа:Е след като си си направил труда да ги почистиш и да ги пръснеш с боя, наистина не виждам смисъл да ги загрозяваш с някакви пластмасови капаци. Едва ли е добре и за самите апарати да им слагаш нещо като топлоизолация ;)

Всеки си има мнение относно визията на колата си. Ето как седят въпреки, че колата и джантите бяха мръсни
19062013386.jpg

19062013385.jpg

Супер изглеждат! :yes: Не съм сигурен дали в моите джанти ще влезнат обаче. И аз съм със 17ки ЕТ20, но ми се струва, че разстоянието е много малко. Дори и да влезнат обаче, зимата като сложа зимните обувки (15 цола) увисвам и ще трябва да ги чупя май. Надали има начин интелигентно да ги сваля след тоя термо силикон...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Въглищарка с турбинка
Мечтае да кара: m3 e36

Мнение от marto861 » 28 Юни 2013, 18:27

Ще влезнат със сигурност пробвахме същия размер L на приятелче с Е39ка и то с 16ки джанти и не опираше никъде. И аз съм на същия хал зимата, но като дойде ще му мисля. :bchug:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Въглищарка с турбинка
Мечтае да кара: m3 e36

Мнение от marto861 » 28 Юни 2013, 18:30

bum_bum написа:Имах възможността да видя как една много хубава кола се разбива точно пред мен заради строшен преден диск. Не си струва риска.

А тия капачки що ми се струва, че ще пречат на охлаждането на апарата? Много по-смислено би било да се дадат тия пари за смяна на нещо или ревизия на апаратите, отколкото за нещо което реално ще влоши работата на спирачната система.

Не мисля че пречат по някакъв начин на охлаждането. Залепени са само по краищата на апарата и между тях и апарата има поне 1см празно място през което си минава въздух.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Аватар
Кара: BMW ♥
Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.

Мнение от Българският Орел » 27 Мар 2014, 23:01

Поръчах утре идват, ще стоят яко на Е34-ката. :bang: ще видите хейтарюги такива :mhihi:
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 29 Мар 2014, 18:50

djkita написа:Такива капаци се поставят на доста скъпи коли и хайде да не издребняваме чак толкова, щОто виж на Е36 не трябва да се слага нищо, освен оригиналното. :

Нали правиш разлика между спирачки Брембо и пластмаса на която само пише Брембо. Това ми изглежда като да си натъпча чорап в гащите, в опит да съм по-мъжествен :mhihi: Предостатъчно е оригиналните апарати да се изтъркат и да се боядисат в сиво да кажем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 29 Мар 2014, 19:08

Аз този ефект съм го постигнал с акрилна боя за 5 лв и 1 час приказка с приятели пред блока. Мисля , че се вижда доста добре въпреки малката джанта. Като няма риск да се счупи или да изпадне някъде, нито ми пречи при смяна на накладките, нито предизвиква смях виждайки се малките неперфорирани дискове.
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 29 Мар 2014, 21:24

Vanqu1sh написа:
djkita написа:Такива капаци се поставят на доста скъпи коли и хайде да не издребняваме чак толкова, щОто виж на Е36 не трябва да се слага нищо, освен оригиналното. :

Нали правиш разлика между спирачки Брембо и пластмаса на която само пише Брембо. Това ми изглежда като да си натъпча чорап в гащите, в опит да съм по-мъжествен :mhihi: Предостатъчно е оригиналните апарати да се изтъркат и да се боядисат в сиво да кажем.

Нали правиш разлика , че има хора и хора - та всеки си е с различен вкус. Като не ти харесва не си слагай и не давай акъл на хората , които искат да си сложат.
Баси казармата станала тука бре , ако не е оригинално с М пакет и поне 2.8 под капака значи не стаа :roll:
Ми ценете труда на останалите , щом са преценили значи така им харесва. Да беше нещо важно ама то едни капаци ... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 29 Мар 2014, 23:12

don_gori написа:
Vanqu1sh написа:

Нали правиш разлика , че има хора и хора - та всеки си е с различен вкус. Като не ти харесва не си слагай и не давай акъл на хората , които искат да си сложат.
Баси казармата станала тука бре , ако не е оригинално с М пакет и поне 2.8 под капака значи не стаа :roll:
Ми ценете труда на останалите , щом са преценили значи така им харесва. Да беше нещо важно ама то едни капаци ... :dunno:

Какъв труд и вкус бе, колега? :shock: За тези капачки не е положен нито труд, нито са показателни за вкус. Убеден съм, че са предназначени да прикриват един ръждясал апарат с бутало пред блокиране и маркучи разпадащи се след толкова години. Реално същият този "вкус" насърчава монтирането на дрънчащите илиенски кюнци, хром огледала и "тунинг" брони с комарник. В последствие си отваряме тема "селски тунинг" и си гледаме колиците там. Няма лошо да слагаш каквото решиш по колата си, но да очакваш мнения от сорта на "уникално е" трябва да си голям оптимист.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 29 Мар 2014, 23:24

Хайде стига глупости. Ако видите на какви коли слагат тези капаци свят ще ви се завие :)
Тъй като това ми е работата, да не казвам само на какви коли сме поставяли Брембо капаци и по какви количества сме продавали... Колко Е60ки, колко Е65 и Е90 са с подобни ''пластмаси'', а вие сте тръгнали да разправяте как не били за Е36. Друга тема е и на колко W221ци сме поставили такива капаци. Доста Панамери също се сдобиха с такива......
Понякога ОЕМските пристрастия са в повече в тоя форум!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Мар 2014, 23:28

Едно приятелче, младеж запален още, и той сложи на Е36-цата :) Като ходил по разни сбирки хондаджийте го счупвали от ебавки и се принуди да ги разкара :mhihi: Говорихме си и го разубедих някакси да не слага повече такива "екстри". Взе мъдрото решение да си ревизира апаратите и да ги поцинкова. Каза, че се почувствал по-доволен, когато дал същите тези пари на дядката в Павлово да му раздвижи буталата вместо онези грешни пари на китайчето дето е произвело тия изрезки :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 29 Мар 2014, 23:33

Вижте сега, както и по нагоре съм писал преди време, всичко е много относително. Не може колата да е окаяно състояние, с някаква негодна джанта и да очаквате капаците да стоят добре... еми няма как да стане.
Има си размери, цветове... ако всичко се уцели - точния цвят и размер не мисля, че е селско. Има и сиви, има и черни.... просто на повечето коли седят като подарени, а причината е колата, а не капаците :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2014, 0:22

Яко тарикатско е, спор няма. Ама е малко тъпо ако нямаш поне още един фалшив накрайник от другата страна за да си с две цеви отзад и турбо свирка.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36