M50B25 спира да върви като загрее

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Re: M50B25 спира да върви като загрее

Мнение от димитър_81 » 23 Мар 2013, 10:19

При мен, докато карах ИС-а ми правеше така, когато откача клемите на акумулатора, но след 20-30км. се адаптираше и почваше да върви нормално. След смяна на ламбда сонда проблема изчезна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от /////M » 25 Мар 2013, 11:03

Благодаря на всички дали своето мнение по въпроса.
Относно дадените мнения мога да добавя следното:
1. Ламбда сондата е сменена преди 2 месеца
2. Диагностика е направена при смяната на сондата, като само това беше като грешка.
3. Горивната система е ревизирана преди 1000 км. Заради "качествени" горива имах проблеми и е изчистена, сложил съм нов филтър и от тогава карам само Maxx 100 на OMV.
4. Колата е с нормален филтър заедно с кутията. Нямам такива средства за монтирам истински спортен филтър заедно с щитове и т.н.

Предприел съм следното:
1. Поръчал съм гофрирания маркуч след дебитомера, защото моя е напукан може да дърпа от някъде въпреки че не виждам скъсано.
2. Поръчал съм пластмасовата тръба от кутията към очиларката защото и тя има спукано на няколко места. Като купих колата беше чупила лопатки на перката и дифузьора беше леш, и въпросната тръба беше увредена.
3. Взел съм и нов въздушен филтър въпреки, че сегашния е на малко километри.

Намислил съм в събота да да монтирам всичко и ако пак не се оправи пак ще я кача на диагностика.
Ще пиша задължително какъв е резултата.
Благодаря на отзовалите се!!! :yes: :yes: :yes: :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 335d LCI M Sport
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от IRISH » 05 Авг 2013, 0:38

Колега, откри ли какво е, аз имам идентичен проблем с M52B20? :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 335d LCI M Sport
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от IRISH » 09 Авг 2013, 15:20

Значи, аз днес бях в сервиза, където я закачиха на компютъра, нищо не излезе. Обаче се оказа, че този пластмасов "кожух" около перката, по-известен като дифузьор :mhihi: , липсва изобщо. Ама аз като съм я купил така и не знам че липсва. :mhihi: Това, което обясни момчето в общи линии е, че този дифузьор канализира потока на топлия въздух и така перката го изкарва по-бързо. Без него перката го въртяла под капака и виското си стои зацепено, което пък от своя страна сваляло - 7-10 коня, та затова, когато загрее, изглежда сякаш мощността пада. От мен толкова, или поне не можахме да стигнем до по-смислено обяснение. Другото, което направих днес е да продухам радиаторната пита за да охлажда по-добре водата. Дифузьор следващата седмица ще се закупи и постави. Надявам се това да реши проблема. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е34 525i
Мечтае да кара: Ferrari 458 Italia
Детайли за колата: Черна с големи жанти

Мнение от 2002 » 21 Сеп 2015, 0:22

Колега откри ли проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 21 Сеп 2015, 10:04

Нормално е колега, дифузьора е препоръчителен. Нормално е докато колата не вдигне оптимална работна темперарура да върви повече еку- то вкарва гориво на база показатели от всички датчици. Ако я закачиш на живи данни ще разбереш какво имам на предвид. Другото е, че в жегите, които бяха тезо дни под капака си е смърт можеш да изпържиш яйце.
Изображение

Предишна

Назад към E36