Малко въпросче за разбирачи ;)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Днеска водих Баварията при доктор Дунев и смениха тия пусти гумички та сега се моля вече да не подхарчва масалце
:)
иначе пичовете разгледали обстойно вътре вала, повдигачи, клапани всичко си било ОК
Само че още маслото не съм сменил щото те ми предлагаха някакъв Мотул дето не ми вдъхна доверие утре ще го сменя най-вероятно Арал ама още се чудя дали да е синтетика или полусинтетика я някой да каже как е по-добре

иначе пичовете разгледали обстойно вътре вала, повдигачи, клапани всичко си било ОК

Само че още маслото не съм сменил щото те ми предлагаха някакъв Мотул дето не ми вдъхна доверие утре ще го сменя най-вероятно Арал ама още се чудя дали да е синтетика или полусинтетика я някой да каже как е по-добре

Колко ти излезе ремонта на гумичките при Дунев?
И Мотул наистина не сипвай........аз карам с такова пълна синтетика 5W40 е както по рано казах 2 литра за 7000 км.....а и зимата си е едно тракане на клапаните
За Арал също съм чувал че не са много дпбре за БМВ........на мене вече ми дойде време да сменям пак/според инспекшъна имам още 2 лампи4ки/ но имайки предвид съмнителното качество на нашите масла се препоръчва смяна на 7,5 - 8 К
Аз лично мисля да сложа въпросния скъп Кастрол ТХТ......или пък онова Liqui Moly за което чувам доста добри неща напоследък

И Мотул наистина не сипвай........аз карам с такова пълна синтетика 5W40 е както по рано казах 2 литра за 7000 км.....а и зимата си е едно тракане на клапаните

Аз лично мисля да сложа въпросния скъп Кастрол ТХТ......или пък онова Liqui Moly за което чувам доста добри неща напоследък

Пич гимичките са 7,50 лв.
респективно при тебе 15 лв. щото имаш повече клапани отколкото трябва
:):):)
иначе смяната беше 90
съдраха ми кожата ама кво да направя
Вярно за маслото незнам още какво да правя много куца работа е с тия масла ТХТ казваш аз имам едно сигурно място от където мога да го взема ама дали да слагам пълна синтетика е въпроса това се чудя
В момента съм с арал и не е много добре наистина въпреки че при първите 1000-1500 км. двигателя работеше като часовник на 50 000$
уфф трудна работа аре ще се поразровя малко днеска утре и ще пусна някакво достовврно инфо

иначе смяната беше 90

съдраха ми кожата ама кво да направя
Вярно за маслото незнам още какво да правя много куца работа е с тия масла ТХТ казваш аз имам едно сигурно място от където мога да го взема ама дали да слагам пълна синтетика е въпроса това се чудя

В момента съм с арал и не е много добре наистина въпреки че при първите 1000-1500 км. двигателя работеше като часовник на 50 000$

уфф трудна работа аре ще се поразровя малко днеска утре и ще пусна някакво достовврно инфо

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
TFreak написа:Искам да те питам (като колега с Mazda '8х) нормален ли е разход от 1л/160-170км.
![]()
![]()
(М10Д
, че по-скъпо няма смисъл да слагам) за кола на 300 000
(толкоз пише).
Еми нашата кола харчи 1-2л./1000км в зависимост от карането(като аз я карам сещаш се коя е цифрата)
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- Calibra16V
- сбъркал колата, но не и форума
-
quixzole написа:Колко ти излезе ремонта на гумичките при Дунев?
И Мотул наистина не сипвай........аз карам с такова пълна синтетика 5W40 е както по рано казах 2 литра за 7000 км.....а и зимата си е едно тракане на клапанитеЗа Арал също съм чувал че не са много дпбре за БМВ........на мене вече ми дойде време да сменям пак/според инспекшъна имам още 2 лампи4ки/ но имайки предвид съмнителното качество на нашите масла се препоръчва смяна на 7,5 - 8 К
Аз лично мисля да сложа въпросния скъп Кастрол ТХТ......или пък онова Liqui Moly за което чувам доста добри неща напоследък![]()
тъй-като аз превъртях ангренажен ремък и изкривих клапаните и 16-те броя след два дни ремонт когато се качих на колата не можах да си я позная!разхода ми падна драстично,вървежа стана луд,а разхода на масло е 0-литра до момента за 3425км които досега съм навъртял!ето и какво съм сменил:
16 нови клапана,16 гумички на клапаните,2 броя семеринги на двата горни разпределителни вала,гарнитура на главата и изпускателните тръби + нов ангренажен с комплект нови ролки,маслото разбирасе е
Liquy-Moly 10W60 RacETecH GT1-коментара е излишен пробвай го и ще видиш за какво става въпрос,но след като смениш гумичките на клапаните и семерингите...
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2