Малко въпросче за разбирачи ;)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 30 Юни 2003, 15:59

Днеска водих Баварията при доктор Дунев и смениха тия пусти гумички та сега се моля вече да не подхарчва масалце :):)
иначе пичовете разгледали обстойно вътре вала, повдигачи, клапани всичко си било ОК :lol:
Само че още маслото не съм сменил щото те ми предлагаха някакъв Мотул дето не ми вдъхна доверие утре ще го сменя най-вероятно Арал ама още се чудя дали да е синтетика или полусинтетика я някой да каже как е по-добре :):)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 30 Юни 2003, 20:11

Колко ти излезе ремонта на гумичките при Дунев?
И Мотул наистина не сипвай........аз карам с такова пълна синтетика 5W40 е както по рано казах 2 литра за 7000 км.....а и зимата си е едно тракане на клапаните :evil: За Арал също съм чувал че не са много дпбре за БМВ........на мене вече ми дойде време да сменям пак/според инспекшъна имам още 2 лампи4ки/ но имайки предвид съмнителното качество на нашите масла се препоръчва смяна на 7,5 - 8 К
Аз лично мисля да сложа въпросния скъп Кастрол ТХТ......или пък онова Liqui Moly за което чувам доста добри неща напоследък :idea: :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 01 Юли 2003, 12:58

Пич гимичките са 7,50 лв. :lol: респективно при тебе 15 лв. щото имаш повече клапани отколкото трябва :):):):)
иначе смяната беше 90 :shock: :shock: :shock: :shock:
съдраха ми кожата ама кво да направя

Вярно за маслото незнам още какво да правя много куца работа е с тия масла ТХТ казваш аз имам едно сигурно място от където мога да го взема ама дали да слагам пълна синтетика е въпроса това се чудя :?
В момента съм с арал и не е много добре наистина въпреки че при първите 1000-1500 км. двигателя работеше като часовник на 50 000$
:):)
уфф трудна работа аре ще се поразровя малко днеска утре и ще пусна някакво достовврно инфо :wink:
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Юли 2003, 7:12

naskoksan написа:Пич гимичките са 7,50 лв. :lol: респективно при тебе 15 лв. щото имаш повече клапани отколкото трябва :):):):)

по тази логика за нас трябва да са 22,50лв, а който има повече от 6 цилиндъра - въобще не му завиждам :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 02 Юли 2003, 9:46

ми май така излиза ако няма нещо по-различно
или ако не правят намаления за количества :wink: :lol:
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 02 Юли 2003, 14:22

TFreak написа:Искам да те питам (като колега с Mazda '8х :lol: ) нормален ли е разход от 1л/160-170км. :shock: :shock: :shock: (М10Д :wink: , че по-скъпо няма смисъл да слагам) за кола на 300 000 :roll: (толкоз пише).

Еми нашата кола харчи 1-2л./1000км в зависимост от карането(като аз я карам сещаш се коя е цифрата)
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 02 Юли 2003, 14:53

това не ще да е само от гумички :wink: :lol:
Изображение
Изображение
www.evoksis.bg

сбъркал колата, но не и форума
Аватар

Мнение от Calibra16V » 06 Юли 2003, 2:00

quixzole написа:Колко ти излезе ремонта на гумичките при Дунев?
И Мотул наистина не сипвай........аз карам с такова пълна синтетика 5W40 е както по рано казах 2 литра за 7000 км.....а и зимата си е едно тракане на клапаните :evil: За Арал също съм чувал че не са много дпбре за БМВ........на мене вече ми дойде време да сменям пак/според инспекшъна имам още 2 лампи4ки/ но имайки предвид съмнителното качество на нашите масла се препоръчва смяна на 7,5 - 8 К
Аз лично мисля да сложа въпросния скъп Кастрол ТХТ......или пък онова Liqui Moly за което чувам доста добри неща напоследък :idea: :roll:

тъй-като аз превъртях ангренажен ремък и изкривих клапаните и 16-те броя след два дни ремонт когато се качих на колата не можах да си я позная!разхода ми падна драстично,вървежа стана луд,а разхода на масло е 0-литра до момента за 3425км които досега съм навъртял!ето и какво съм сменил:
16 нови клапана,16 гумички на клапаните,2 броя семеринги на двата горни разпределителни вала,гарнитура на главата и изпускателните тръби + нов ангренажен с комплект нови ролки,маслото разбирасе е
Liquy-Moly 10W60 RacETecH GT1-коментара е излишен пробвай го и ще видиш за какво става въпрос,но след като смениш гумичките на клапаните и семерингите...

Предишна

Назад към E36