питанка за табло на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Re: питанка за табло на е36

Мнение от s_kolev » 25 Фев 2013, 16:39

табло
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 25 Фев 2013, 23:35

Направих тест-а с другото табло преди 5 мин и положението е същото... карам си и като измина 10-15 км се започва дискотеката и после спира... или с 2 думи таблото си е чук... и въпроса е от каде взима сигнал за оборотите да знам накаде да се ориентирам.. за Километража разбрахме от Диф-а идва но за оборотите не ми стана ясно.. от датчик разпределител ли е колянов ли... слаба връзка ли да има... защото проблема идва чак когато мотора се стопли както си му е реда.. пак обобщавам Вдига 90градуса и като измина 10 км на тази му работна темп. се започва дискотеката с оборотите показани на таблото а мотора си работи както трябва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 26 Фев 2013, 0:42

Колега ,информация за оборотите таблото взима от датчик на колянов вал ,ако той не е в ред ,повярвай ми ,последния проблем за който ще мислиш е таблото ,ориентирай се към проблем с буксата за оборотомера!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 26 Фев 2013, 0:54

HowDouWantit написа:Колега ,информация за оборотите таблото взима от датчик на колянов вал ,ако той не е в ред ,повярвай ми ,последния проблем за който ще мислиш е таблото ,ориентирай се към проблем с буксата за оборотомера!

Чудя се да не би да има някаква хлабава връзка.. някаде по трасето защото преди да сменя мотора проблеми нямаше.. и след смяната на мотора сложих таблото и от тогавата така.... после заминаха и 6те бубини и си викам сигурно нещо там праи парче и смених и тях и свещите и пак остана проблема.. но ще прегледам някоя друга схема да видя каде евентуално може да има инфекция
Мерси за инфото за датчика поне да знам от каде да тръгна да търся

Потребител
Аватар
Кара: 320i 1992г.
Мечтае да кара: 765 Li

Мнение от Chernogorov » 26 Фев 2013, 11:36

колега и на мен ми правеше така първо стрелката за бензина после стрелката за скороста и накрая за оборотите свалих таблото отворих го и видях че те правят контакт посредством едни иглички който влизат в пластините,понеже мойте прастини се бяха раздалечили ту прави добър контакт ту не прави и като го одаря с длан от коре стрелките трагват нормално.Виж като одарисх с длан твоето дали ще се оправя и то.И ще знаеш от каде е проблема. Ето тук http://www.unitedbimmer.com/kb-e36-silvergaugerings.php се вижда как се разглубява и каде игличките влизат,аз моите пластинки ги преближих една към друга с малка чесовникарска отверка но не много защото после пък като го затваряш малко друдно минават игличките и трябва да внимаваш да не ги изкривиш.Дано съм помогнал. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 26 Фев 2013, 21:42

не следите темата колеги :) таблото е наред и Мковото и другото,но проблема остана и тези дни като се поосвободя ще прегледам кво се случва и ще пиша като намеря проблема да се знае :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 09 Мар 2013, 1:20

Колеги диагностика не ме хвана и стигнахме до извода,че може да има проблем с кабелите на датчика на разпределителния вал и скоро ще ги сменя и ще видим какво ще се случи и същевременно ще се опитам да намеря перфектна инсталация на мотора и ще кажа кво се случва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 10 Мар 2013, 9:41

колега нали взема инфо от дачика на кол.вал,защо се спря на разпределителния вал.или диягностиката така каза?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 10 Мар 2013, 10:56

biser_316 написа:колега нали взема инфо от дачика на кол.вал,защо се спря на разпределителния вал.или диягностиката така каза?

колега и на 2та датчика ще сменим кабелите,че са си направо пластмасови шармовките и незнам кво се случва вътре а от каде точно взима... може и от 2та датчика да взима сигнал

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 12 Мар 2013, 23:22

Колеги днес свалих датчиците и останових една малка повреда по кабела на единия
Изображение

Дал съм ги на 1 момче да им смени кабелите защото датчиците си бачкат и ако наистина тва е проблема ще се знае решението до няколко дена :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 16 Мар 2013, 1:41

Колеги гредата е стабилна :) сменени са кабелите на датчиците сега е с 1 идея по-добре но пак го прави.. ако искат модераторите да закрият темата пък като намеря точния проблем и решение ще го опомена защото до сега съм сменил : Кабели датчици,свещи,бубини и съм проверил таблото и там няма проблеми,но диагностине не може да ми хване мотора та... когато видя и там от каде идва проблема можеби ще се покаже и този проблем и ще го кажа а тва няма да е скоро

Потребител
Аватар
Кара: Е36

Мнение от smarfcho » 17 Мар 2013, 10:01

Здравейте колеги,

Това е снимка от моето разглобено табло. Може ли някой да ми каже къде се намира този грец, който правил проблеми и да го сменя. До колкото мисля е под тази платка която е запоена към основната платка.

IMG_7894.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 17 Мар 2013, 16:17

smarfcho написа:Здравейте колеги,

Това е снимка от моето разглобено табло. Може ли някой да ми каже къде се намира този грец, който правил проблеми и да го сменя. До колкото мисля е под тази платка която е запоена към основната платка.

IMG_7894.JPG

Колега,за грец или за кварц говориш,щото бях чел една тема спецялно за смяната на кварц които правил мизерии а не за грец. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 12 Окт 2013, 11:03

Проблема е решен и отсранен :) спукана глава и като загрее пълни цилиндрите с вода и за тва става така

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Мнение от ТРСТ » 12 Окт 2013, 21:17

Даааа,понякога така става.Който е измислил топлата вода е голяма работа. Направил си си труда да пишеш след толкова време,но наистина ли вярваш ,че това е причината?!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36