Прекъсва студена - М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- rhase
- младши ентусиаст
-
Re: Прекъсва студена - М42
Предполагам за това говориш:

Махал ли си катализатора? Ако не си - може би е заминал и му е време за смяна. По-скоро има значение за вървенето. Имаш няколко вариянта:
1 - махаш го и на негово място права тръба - моя съвет
Ужасен звук. За вървене незнам колко ще усетиш промяна.
2 - в сервиза махат вътрешностите и го преправят на резонаторно гърне - според някой това е най-доброто решение в отношение цена-звук. Нямам преки наблюдения.
3 - махаш го и на негово място се слага резонаторно проходно или камерно гърне. Това също е добър вариянт. Аз съм с резонаторно и звука се промени доста по-добре в сравнение с преди (само права тръба).
А крайното ти гърне какво е? Ако е някъкво афтърмаркет може и от него да не върви. На моя м42 до скоро бях с "Илиенско тенеке". Кефих му се точно 2-3 месеца, докато накрая забелязах че само пускам аларми, а дори колата стана по-мудна. Общо взето много шум за нищо. Сложих си оригинално от е46 328 и ми е тихо и в ниските колата си върви една идея по-добре.
Тази тема я има дискутирана няколкко пъти. Разрови се, може да научиш доста полезни неща

Махал ли си катализатора? Ако не си - може би е заминал и му е време за смяна. По-скоро има значение за вървенето. Имаш няколко вариянта:
1 - махаш го и на негово място права тръба - моя съвет

2 - в сервиза махат вътрешностите и го преправят на резонаторно гърне - според някой това е най-доброто решение в отношение цена-звук. Нямам преки наблюдения.
3 - махаш го и на негово място се слага резонаторно проходно или камерно гърне. Това също е добър вариянт. Аз съм с резонаторно и звука се промени доста по-добре в сравнение с преди (само права тръба).
А крайното ти гърне какво е? Ако е някъкво афтърмаркет може и от него да не върви. На моя м42 до скоро бях с "Илиенско тенеке". Кефих му се точно 2-3 месеца, докато накрая забелязах че само пускам аларми, а дори колата стана по-мудна. Общо взето много шум за нищо. Сложих си оригинално от е46 328 и ми е тихо и в ниските колата си върви една идея по-добре.
Тази тема я има дискутирана няколкко пъти. Разрови се, може да научиш доста полезни неща

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Re: Прекъсва студена - М42
Накрая съм с афтърмаркет гърне (не точно тези от Илиенци), иначе съм с махнат катализатор и на негово място има средно гърне/ До колкото знам при м42 колкото по ''запушена'' е една генерация толкова по-добре върви в ниските. А ако е отишло средното гърне издиша от там... За крайното гърне съм на друго мнение - просто като е по тиха колата можеш да я настъпваш повече. Като ръмжи колата очакваш повече вървеж заради звука и затова впечатлението е такова.

17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2