Проблем при мокро време!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем при мокро време!

Мнение от zvetiko » 13 Апр 2013, 17:10

seimo написа:Колега преди 5-6 дни го смених въпросния детонационен датчик и оттогава не ми е правила гадния проблем с придърпването. Стария направо се беше разпаднал.

Колега, а това имало ли го е:

Обаче има нещо което ме тормози всеки пат когато завали пороен дъжд... 2 мин в мокрото и колата полудява...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 13 Апр 2013, 17:24

Мокри се сондата, компа полудява и дави колата с бензин, натискаш гаста пуска още бензин и продължава да глъхне, след заигравка с най - десния педал се изфорсира и на обороти върви, докато не изсъхне, ако е още мокра като паднат пак оборотите пак се повтаря. И на мен ми го прави като мина през някоя голяма локва - ламбда тестера започва да показва макс волтаж, след като покарам или я оставя да престои се оправя и заработва нормално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Апр 2013, 17:50

s_kolev написа:Мокри се сондата, компа полудява и дави колата с бензин, натискаш гаста пуска още бензин и продължава да глъхне, след заигравка с най - десния педал се изфорсира и на обороти върви, докато не изсъхне, ако е още мокра като паднат пак оборотите пак се повтаря. И на мен ми го прави като мина през някоя голяма локва - ламбда тестера започва да показва макс волтаж, след като покарам или я оставя да престои се оправя и заработва нормално.

Ако ламбда сондата е на максимален волтаж, ЕCU- то на двигателя обеднява сместа. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Апр 2013, 18:15

zvetiko написа:
seimo написа:Колега преди 5-6 дни го смених въпросния детонационен датчик и оттогава не ми е правила гадния проблем с придърпването. Стария направо се беше разпаднал.

Колега, а това имало ли го е:

Обаче има нещо което ме тормози всеки пат когато завали пороен дъжд... 2 мин в мокрото и колата полудява...

Имаше го нали затова съм писал в темата. Появява се най-вече когато вали дъжд. Даже ми се е случвало и на място преди още да съм потеглил колара да полудее. Така че това с минаването през локви го отписвам. При мен беше от този датчик незнам какво общо има с влагата ,но е факт че сега проблема го няма.

Предишна

Назад към E36