Имам намерение да си купя бмв...но

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 02 Май 2006, 2:56

smamf написа:
Hex написа:но най-комфортно и подлагащо се на спортно каране, е задното.

:ahah: може да те уредиме да се повозиш малко в черната Impreza дето в момента е към 600 коня. 10 мин - да те видя дали после ще мислиш по същия начин :mhihi:

Човека май спомена нещо за КОМФОРТ ама . . . :roll:

А да се въренеме към темата . . . намери си читава 18ка, и зимай. Няма да съжаляваш.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 02 Май 2006, 3:22

Когато се говори за разход много обичам да се намесвам и да питам аджеба как мойте БМВ харчат 5.5 - 6.5 на дълго, нали много горят ?
Проблема при БМВ,е че ти дава страст която винаги те кара да натискаш педала на гаста все повече и повече, нещо което може да усетиш само при спортни автомобили, а тук говорим не за такива, такаче ако изкаш икономично просто не настъпваш и готово! Зимата когато си си сложил гуми, а не си се изкрънзил поднася когато ти му кажеш! За частите нема кво да коментирам 35000 км с едни шарнири, оставям на теб да сметнеш дали са по скъпи от на другите коли :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 02 Май 2006, 8:20

всеки път като чуя това се чудя как може 1.6 да гори много?! нема такова нещо

не им обръщай внимание, няма да спрът да ти говорят клевети. и все по зле ще става...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Май 2006, 9:14

smg написа:Dimo
Айде като си толкова просветлен за всякакви автмобилни марки защо ти не споделиш колко харчи това ГТИ, че ми стана интересно? Направи съпоставка между ГТИ и 320 примерно :lol:
Частите им били здрави....ако са оригинални Да...но навсякъде е пълно с ментета. Далаверата е да вземеш по-малкото менте като при всяка друга марка. А не ми се вярва кола на стойност 5-6к лв да се подържа с оригинални части.
За зимното каране на БМВ се изисква по-голямо умение отколко на колите с предно! и тук не си прав.
Аз не съм виждал никои човек независимо каква кола кара да си чука главата в стената до нея като я гледа :mhihi:

Първо дай да съпоставяме GTI с 318i като сме толкоз реалисти, че и двете са 4 цилиндрови с по 115 коня, а не 4 срещу 6 цилиндъра, 115 срещу 150 коня ;) Сравнявай еквивалентни неща, не кон със кокошка :winky:
За предното си в такава заблуда, че моят съвет е на задно да не минаваш, не ти требва, а колкото до частите, колкото и да не ти се верва повечето хора си поддържат колите с ОРИГИНАЛНИ части втора въка, а не с нови ментета.
Карай си Голфа със здраве и не ни мисли колко ни е гадно със скъпите БМВ-та дето харчат много ;)

П.С. Не се чувствай длъжен да отговориш, защото аз повече няма да пиша тук, мисля че е безмислено, а и тук надали е мястото където ще намериш хора с близко до твоето мнение, щото сме се събрали само заблудени сектанти. Айде Peace!
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 02 Май 2006, 9:54

Чувствам се длъжен да споделя:
Първото БМВ си го купих на 22 и слушах същото-задното поднася,много гори,как ще го поддържаш...! За 4г каране му смених задните тампони на амортисьорите за по 70лв/ верно скъпи,ма само те/ и гумички на клапаните/май повече за кеф на монтьора ,а не от нужда/,които бяха около 100лв с работата!Колата беше 323-междинка и харчеше 10,ама я сдирах от ръчка!
Сега карама 520-Е39-комби!Огромен кораб! Тежи колкото 2 междинки и не може да излети на старт,но до Кушадасъ/което е 1100км/ стигнах за 10часа с митниците и ферибота! Не усетих да съм уморен след тва каране като пристигнах.Изхарчи точно 9,8л в жегите с климатик през цялото време,багаж -като за една руска група и средна скоросто-малко над 100 ,но със спиранията и всичко/ реално е била към 120/.
Първият път ,когато седнах в нея ходих до Рилски Манастир и понеже не бях свикнал с колата и габаритите не я юрках много/което не значи,че съм пълзял/ и ми изхарчи 7,8л!!! Ако тва е много-здраве!
Всички майстори,които познавам/ 4 на брой/ правят всякакви коли,но карат баварци!Има сигурно някаква причина!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 02 Май 2006, 13:23

Loewe написа:Здр!
Не знам ако 316i и 318i горят много какво трябва да правят 325i, 328i. Според мен може би е вярно, че горят малко повече от други коли със същият обем двигатели, обаче с повечето от тях няма място за сравнение. :!: Примерно Голф или Астра 1,6 - как няма да гори по-малко, като е доста по лек. И от сега се приготви, че такива ще те дръпнат на старт ако си с 316. Ако искаш да караш икономично, си вземи 316i, ако искаш малко по-спортно (за колите които ти си посочил) - 318i. А и вземи модела след 94', който е вече с верига, преди това са с ремък, ако греша да ме поправи някой. Не знам от кой месец беше обаче и гледай дата на производство, не на първа регистрация за въпроса с веригата :!:

само 316 ли ... я си помисли пак :mhihi:
иначе кфото и да са ти говорили не ги слушай .. човек се учи от грешките си .. земи си пак ако не ти ареса уа продаваш го и си зимаш 1 наказателен голф и цепиш мрака ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 02 Май 2006, 17:31

само 316 ли ... я си помисли пак

Прав си и с 318i същото положение, но да се опитат на шестака де 8)
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 02 Май 2006, 22:12

Loewe написа:Не знам от кой месец беше обаче и гледай дата на производство, не на първа регистрация за въпроса с веригата :!:

316 от 03.94 са само с М43 (верига)
318 от 04.94--> М43

Вземи си по-запазената!!! И повози колегите с "икономичните" коли на която ламя вземеш, че те иначе няма да могат да си позволят да плащат за бензин :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз в момента търкалям една Вектра1.8:uups:, че още не ми е дошла 320-ката ...зимата ми гореше 12-13 газ, на пътя се клати като к*ра ми Янко и е за пит стопа, че ако почакам още малко ще стана като Флинстоун :lol: Братовчед ми за 2 години на BMW-то е сменил само чистачките и течността в резервоара :roll: сам си прецени ;)
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

кандидат ентусиаст
Аватар

is

Мнение от zaks » 02 Май 2006, 23:14

is 140 ks гори гратско колкото голф GTI 2.0 115 KS is го преска4а както си иска. нали голфа е много лек пак гори,,,,НО ГОЛФА И ОСТАВА ГОЛФ А BMW ТО СИ Е ЕДНА ПРЕСТИЖНА КОЛА,,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Re: Имам намерение да си купя бмв...но

Мнение от DroW » 03 Май 2006, 0:08

Chamillionaire написа:Имам голямо желание да си взема бмв 3ка 316 или 318 бензин 94-95-96 година , но всички ме плашат ,че горяла страшно много и че бмв-то не било кола и щял съм да си чукам главата в стената след като я купя. Моля някои които разбира да се изкаже по въпроса и да ме посъветва, но да бъде безпристрастен :-)
Предварително мерси

И мен така ме плашеха един бивш дългогодишен мой приятел и бащата на гаджето ми ме убеждаваха та и други хора дори но аз бях решил твърдо БМВ или нищо ,но не се стряскай това е от завист много често хора който немогат да имат кола или пък немогат да си позволят хубава кола като БМВ говорят срещу марката.В случая хора със много стари коли от други марки.Вече почти месец имам моята Е36 318 и не слизам от нея почти много съм доволен!!! 8)

Освен това БМВ-то си е престижна кола закс е прав и наистина създава респект което доста ми е помагало по пътищата. ;)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Май 2006, 1:03

Loewe написа:
само 316 ли ... я си помисли пак

Прав си и с 318i същото положение, но да се опитат на шестака де 8)

яяяяя си помисли ооооще малко пак ... справка темата в извън темата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 03 Май 2006, 2:15

Hex написа:Но иначе с удоволствие ще се повозя! ;)

сега нещо сашето я е прикарал да и пооправят броните, иначе сигурно става. нали има събор на божура скоро и трябва да е #1 :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 03 Май 2006, 2:17

WeiSTD написа:
Hex написа:подлагащо се на спортно каране, е задното.

Човека май спомена нещо за КОМФОРТ ама . . . :roll:

абе май за спортно каране си говорехме ама айде :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 03 Май 2006, 23:47

:mhihi: Явно някои са сбъркали форума, олеле - СПАМ! :mhihi:
Нищо не може да се сравни с удоволствието да караш БМВ, минал съм лично през безкрайните производни на VW и мога да усетя разликата! Въпрос на избор, пломбите са скъпи :mhihi:... Добре е хора, които не са сядали, да не дават мнения по въпроса, прав ли съм, колеги?
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 04 Май 2006, 2:01

Да си призная съм фен на Ферари :uups: , за съжаление такава кола да имам е малко вероятно :confused: След дълъг размисъл и на базата на колите, които съм покарвал и на които са ме возили (най-различни марки и модели), се спрях на БМВ. Исках да имам кола със спортен дух и готина визия, отговаряща на духа на млад човек. Купих си БМВ 320и Е30 1990, пренебрегвайки всички изброени вече от колегите хорски мнения, придобити не от личен опит. За една година смених само един преден лагер за 120 лева, като резултат от дупките по улиците и гуми за зимата. Колата беше със шпер и дори баща ми, който в шоф. си книжка няма категорията само за трамвай (в нашия град няма :mhihi: ) и е карал ли карал коли остана учуден след като баварката излезе от снега зад блока с лекота :twisted: Имам колега с Е36-ца 318 и за две зими я бласна 3 пъти - всичко е до усета на човек. Сега си търся Е36, не съм решил дали да е пак шестак или 316/318, но със сигерност ще е БМВ :!: Нека някой с опит те повози на БМВ, без значение модела ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E36