Направи си сам термо датчик и отново следи градусите навън
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Re: Направи си сам термо датчик и отново следи градусите нав
В една друга тема прочетох че трябва да се сложи 7 или 8 kOhm,е сложих 7 (едвам намерих такъв) и са ми показва постоянно +50 

- oktep
- Потребител
-
- Кара: BMW Series 1 E87 120d
привет колеги да питам имам една свободна букса,която е с два пина и се намира до десния въздуховод (които ми липсва) един продавач на авточасти ми беше казал,че е датчик за зимен пакет(и небил много важен защото го нямаше
)въпроса ми е дали е съшият термо датчик за които се говори в темата?благодаря предварително за каквито и да е отговори по темата всякакво инфо по проблема ми ще е от полза.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
По скоро AUC датчик 

b00st написа:По скоро AUC датчик
AUC сензора НЕ Е с два пина

- belin
- Потребител
-
- Кара: E36, E39, E83
С термистор 4,7 кОм показва доста точно сега през лятото. Ще почакам до зимата да видя как ще са показанията при ниски температури.
Термистора е доста миниатюрен. Изолират се краката с термошалух и готово. Не съм слагал кожух от химикал или тръбичка, защото така според мен датчика ще стане по-инертен и по-бавно ще отчита промени в температурата. Виси си просто един кабел между подкалника и бронята с една цвъчка накрая и това е. Да видим докога.
Термистора е доста миниатюрен. Изолират се краката с термошалух и готово. Не съм слагал кожух от химикал или тръбичка, защото така според мен датчика ще стане по-инертен и по-бавно ще отчита промени в температурата. Виси си просто един кабел между подкалника и бронята с една цвъчка накрая и това е. Да видим докога.

БМВ не е кола, а е машина за емоции!!!
- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
Здравейте колеги! Искам да попитам, може ли с мултицет да се измери датчика с какво кОм е?
Питам защото разполагам с един(предназначен за измерване на температурата на въздуха в компютърна кутия) подозрително приличащ на този в първия пост.
Поздравления за темата!

Поздравления за темата!

Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Здравейте аз мисля че имам такъв датчик за измерване на температурата но ми показва температърата вътре в колата и за да ми покаже точно показание трябва да изгася колата и като запаля показва реалното показание след това. Не се сменя показанието постоянно а само като изгася и запаля пак. Който е слагал преди мене малкия борд просто е оставил датчика зад малкия борд и толкова. Как мога да си го направя да ми показва реално без да гася и паля на ново ии как да си го изведа навън така че да ми показва реалната температура ама извън колата 

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
BIRICHKA написа:Здравейте колеги! Искам да попитам, може ли с мултицет да се измери датчика с какво кОм е?Питам защото разполагам с един(предназначен за измерване на температурата на въздуха в компютърна кутия) подозрително приличащ на този в първия пост.
![]()
Поздравления за темата!
Може... мериш колко кОМ-а показва на стайна температура 25 градуса. Ако показва около 5 КОм - става.
Само още нещо - когато го сгряваш трябва да намаля съпротивлението (кОМ- ите) и обратно..,
т.е. трябва да е NTC termistor ( negative temperature coefficient ).
- BIRICHKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ис-требител
sa_hellrot написа:Може... мериш колко кОМ-а показва на стайна температура 25 градуса. Ако показва около 5 КОм - става.
Само още нещо - когато го сгряваш трябва да намаля съпротивлението (кОМ- ите) и обратно..,
т.е. трябва да е NTC termistor ( negative temperature coefficient ).
Ясно! Благодаря за пояснението!
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net
- hus0
- младши ентусиаст
-
hus0 написа:Здравейте аз мисля че имам такъв датчик за измерване на температурата но ми показва температърата вътре в колата и за да ми покаже точно показание трябва да изгася колата и като запаля показва реалното показание след това. Не се сменя показанието постоянно а само като изгася и запаля пак. Който е слагал преди мене малкия борд просто е оставил датчика зад малкия борд и толкова. Как мога да си го направя да ми показва реално без да гася и паля на ново ии как да си го изведа навън така че да ми показва реалната температура ама извън колата
Някой по моя въпрос? Дайте и други теми да прочета

- changethegame
- младши ентусиаст
-
- hus0
- младши ентусиаст
-
Някой може ли да сложи снимка на точното място където седи в въздуховода датчика?
- hus0
- младши ентусиаст
-
Колеги много ми е интересно защо борда отчита температурата когато слюча ми е даден на нула или изваден от ключалката. Като дам на контакт или колата работи показанията на температурата изобщо не се променят. Може ли да е объркано свързването на борда понеже в колата е нямало оригинално борд и е сложен от собственика преди мене. Моля помогнете.
Днеска си намерих термистор 4.7 кома и в стайна температура от 20 градуса мултицета показваше 5.6-5.7 кома и постепенно лека полека пада. а оригиналния на бмв 6.19 и не пада.
Днеска си намерих термистор 4.7 кома и в стайна температура от 20 градуса мултицета показваше 5.6-5.7 кома и постепенно лека полека пада. а оригиналния на бмв 6.19 и не пада.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
hus0 написа:Някой може ли да сложи снимка на точното място където седи в въздуховода датчика?
http://img262.imageshack.us/img262/5954 ... sor6tk.jpg
hus0 написа:Колеги много ми е интересно защо борда отчита температурата когато слюча ми е даден на нула или изваден от ключалката. Като дам на контакт или колата работи показанията на температурата изобщо не се променят. Може ли да е объркано свързването на борда понеже в колата е нямало оригинално борд и е сложен от собственика преди мене. Моля помогнете.
Твоя борд е тотално свързан НЕ както трябва.
- hus0
- младши ентусиаст
-
Ей сега проверих и кабелите са свързани абсолютно по същия начин като описанията в темите за свързване на малък борд. Само не разбрах на 9ти пин трябва ли да се свързва нещо. Четох в една тема че на 9ти пин трябва да има някакъв жълто зелен кабел а аз нямам нищо свързано там.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3