м52б20 като загрее гасне и няма палене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: м52б20 като загрее гасне и няма палене
zvetiko написа: Датчиците на коляновият и разпределителният вал са датчици на Хол т.е. полупроводникови елементи, които с течение на времето стареят или пък при прегряване поради някаква причина, губят качествата си и работата им преди да откажат напълно става температурозависима.
Магнитните датчици (датчици на Хол) и магнитно -резистивните датчици (ползват се при по-новите мотори) има и по един транзистор , (който превключва сигнала към маса ), именно той често се поврежда и датчика е за боклука ...
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Благодаря за мненията ! Утре ще ми донесът нов датчик и едно приятелче ще го смени, и ще пиша за резултата

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
И аз съм с М52 и от разните опити стигнах до заключението че мотора НЕ ПАЛИ само ако и 2та датчика са заминали.Ако е тоя на коляновия вал-пали от няколко оборота а от този на разпределителния-няма грам мощност.На тия глупави датчици в доста от случаите проблема идва от самия кабел-изпича се от температурата на двигателя и като се свали от мотора и се огъне направо се чува как изолацията на кабела "хрупа" и се натрошава което води до окъсяване.Аз тогава си взех 2 датчика 2ра ръка,смених им кабелите и оттогава нямам проблем. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Това е така защото в един момент са решили да правят изолацията от еко, саморазрушаваща се пластмаса. Цялата електрическа инсталация на Мерцедес Е-класа от 93-96 година е с подобна изолация и екшъна е невероятно голям.
Сигурно и този момент го има, аз имах в предвид, че когато датчика дефектира частично , става температурозависим, ниското ниво на сигнала му минава определена стойност и за това става невидим за ЕКУ на двигателя- всичко това се вижда чудесно на осцилоскоп.
Магнитните датчици (датчици на Хол) и магнитно -резистивните датчици (ползват се при по-новите мотори) има и по един транзистор , (който превключва сигнала към маса ), именно той често се поврежда и датчика е за боклука ...
Сигурно и този момент го има, аз имах в предвид, че когато датчика дефектира частично , става температурозависим, ниското ниво на сигнала му минава определена стойност и за това става невидим за ЕКУ на двигателя- всичко това се вижда чудесно на осцилоскоп.
- zigo
- младши ентусиаст
-
Колеги, 1 съвет от мен. Ако имате за смяна такъв датчик то само ОРИГИНАЛЕН, днес сложихме някъв за 65 лева чисто нов, и колата не запали
Утре ще пробвам с употребяван но оригинален

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
zigo написа:Днес сменихме датчика в магазина и всичко е ок.
Ама сложихте оригинален или тоя от 65лв. се оказа дефектен?
- zigo
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:zigo написа:Днес сменихме датчика в магазина и всичко е ок.
Ама сложихте оригинален или тоя от 65лв. се оказа дефектен?
Тоя за 65лв. се оказа коренно различен

- black hawk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525d
Колега за оборотите на газ може да е от някоя бобина имай го в предвит.
Поздрави

- zigo
- младши ентусиаст
-
Проблемите продължават да ми се струпват и вече незнам какво да правя. Сега като запаля колата студена няколко секунди си държи нормални обороти, после почват да падат до нула, и направо незнам как не гасне, след извесно време се стабилизират. Проблема с оборотите на газ си остана, играят и по някога като спра и гасне, и няма мощност на газ 
п.п Колеги, датчик от м52б28 дали ще сработи ?

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Да,еднакви са 

- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
zigo написа:Проблемите продължават да ми се струпват и вече незнам какво да правя. Сега като запаля колата студена няколко секунди си държи нормални обороти, после почват да падат до нула, и направо незнам как не гасне, след извесно време се стабилизират. Проблема с оборотите на газ си остана, играят и по някога като спра и гасне, и няма мощност на газ
Колега докъде я докара с проблема. Успя ли да поправиш колата ?
- zigo
- младши ентусиаст
-
Напредък нямам, търся оригинален датчик за проба и ако работи добре колата да го взема 

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Значи си търси и датч. на разпр. вал.Както писа някой по-горе,ако датч. е оригинален,заголи маншончето на буксата и виж-ако са паднали изолациите ги завий внимателно с тиксо и пак ще кара.
- zigo
- младши ентусиаст
-
Колеги, днес пробвах датчик на разпр. вал от друго м52б20 и колата си кротна и пак си върви както преди
Благодаря за всички мнения. Сега остава някой да предложи датчик да го взимам тия дни

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3