Загуба на антифриз?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Загуба на антифриз?
Sea Eagle написа:E36TM написа:. Усетих, че губи антифриз... Гледам за локви под колата като пакирам - нанайси - няма.
...имате ли някакви други идеи от къде може да тече или да се изпарява. 100% не е смесила в маслото....това го знам...колата си работи идеално. Явно някъде по пътя бяга
Здр. колега, според мен загубата ти се дължи на добре познатия ''тройник'' от задната страна на блока на двигателя (от към купето). Трудно се вижда загуба от там, в повечето случаи не е голяма... Струва 16лв, обаче смяната е неприятна и пипкава. Чух че на няколко години се скапва и сълзи/тече.
Сменяй смело въпросния гумен тройник, 90% мисля е от него. За всеки случай огледай внимателно и другите гумени съединения, те поне се виждат по-лесно. Успех.

Само да добавя, че ако е от тройника и теча е слаб, доста трудно се забелязва. Също и задължително си вземи нов О пръстен, че не всички идват в комплект) Говоря за номер 9 - О ринга и 10 - въпросният тройник.

А ето къде точно стои тройника, от долното изображение, ще добиеш по-добра представа:

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
zafirovp написа:Капачката е сменена с нова. Не е там проблема. Дали ще е проблем да карам до Банко отиване и връщане без налягане в системата?
Не се притеснявай колега давай към Банско, пък после с проблемите. То тук температурите са такива "-", че може и без антифриз

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

Sea Eagle написа:E36TM написа:. Усетих, че губи антифриз... Гледам за локви под колата като пакирам - нанайси - няма.
...имате ли някакви други идеи от къде може да тече или да се изпарява. 100% не е смесила в маслото....това го знам...колата си работи идеално. Явно някъде по пътя бяга
Здр. колега, според мен загубата ти се дължи на добре познатия ''тройник'' от задната страна на блока на двигателя (от към купето). Трудно се вижда загуба от там, в повечето случаи не е голяма... Струва 16лв, обаче смяната е неприятна и пипкава. Чух че на няколко години се скапва и сълзи/тече.
Сменяй смело въпросния гумен тройник, 90% мисля е от него. За всеки случай огледай внимателно и другите гумени съединения, те поне се виждат по-лесно. Успех.
Мерси колега...днес сменихме тройник и съпътстващите семеринги и т.н. Като ще се прави...всичко на куп да е

- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Момчета, утре ще погледна в един каталог колко литра събира този двигател, но на М50Б20 са цели 9.5л, така че може да не ви е пълна системата докрай.
За всеки случай утре ще погледна в каталога и ще пиша пак.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
И аз имам загуби на антифриз М43Б18, тройника го смених,взех го от Мкар 16лв с о-прсътен. Имам сега загуби около 200мл на 400км и днес гледам, че около капачката е мазно доста, сега го избърсах и пак ще гледам, но си поръчах и капачка, иначе сменях и казанчето на парното и нов воден радиатор.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Seraph написа:Момчета, утре ще погледна в един каталог колко литра събира този двигател, но на М50Б20 са цели 9.5л, така че може да не ви е пълна системата докрай.
От къде прочете тези данни за почти 10л?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Даже мисля, че беше 10.5л. С такива спопени съм останал от е36. Сега карам е34 със същия двигател и пак е 10.5 

- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Точно така колеги, преди малко погледнах пак, за Е36 М50Б20 са 10.5л, а за колегата създал темата са 6.5л. 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
Free your mind.
....иначе точно затова се зачудих...че при мен събира 6 литра и нещо....бах тия 2 цилиндъра в повече колко по-горещо им е 

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
200мл ми губи за около 400км каране. Само капачката не съм сменил и като я гледам отгоре не е оригинална една гладка е без надписи?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Аз имам същия проблем, въпросът е, че от М43Б18 минах на М52Б28.Имам ли и аз същия тройник?Иначе колата не пипа маслото, парното ми е слабо така ми беше и на 1.8то, и отделно като е студено си пуши бяло отзад доста.А ако настъпя отзад става като все едно правя бърноут. 

Kinopi написа:Аз имам същия проблем, въпросът е, че от М43Б18 минах на М52Б28.Имам ли и аз същия тройник?Иначе колата не пипа маслото, парното ми е слабо така ми беше и на 1.8то, и отделно като е студено си пуши бяло отзад доста.А ако настъпя отзад става като все едно правя бърноут.
Не, няма такъв тройник.
Ако не ти оставя локва долу или не виждаш видими течове си за гарнитура глава, тъкмо ще обслужиш всичко по нея, че ако е като 90% от англичанките, няма да ти хареса гледката.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
- alexbmw3
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318 IS Coupe
- Мечтае да кара: ///M
Колеги при M42B18, има ли такъв тройник ?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
alexbmw3 написа:Колеги при M42B18, има ли такъв тройник ?
Няма,но може да е от другия тройник който се намира под всмукателния колектор или от другия изход от главата за към парното....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3