настройка на врати на купе...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: настройка на врати на купе...

Мнение от ogata » 20 Ное 2012, 13:57

Dpy написа:Пробвай дали щв има ефект, като смажеш заключващия механизъм на вратата и регулираш пантичката с палчето.

:yes:
Какво мислиш, че ще свърши работа за механизма ? В момента разполагам с фино машинно, wd и графитна грес (последното нямам особено желание да го ползвам точно там :mhihi: ) или да купувам нещо друго ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Ное 2012, 14:38

Графитна грес не съм ползвал никога и не знам дали би свършила работа. ВД-то издържа малко. Според мен най-добре с обикновена грес. А като си тръгнал да смазваш, най-добре махни корите и почисти и смажи всички механизми(стъкла, брава, панти и т.н.). Така като се замисля, няма да е зле и аз да го направя, ама като застудее така времето и ми се убива отчасти мерака :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Ное 2012, 14:56

Dpy написа:Графитна грес не съм ползвал никога и не знам дали би свършила работа. ВД-то издържа малко. Според мен най-добре с обикновена грес. А като си тръгнал да смазваш, най-добре махни корите и почисти и смажи всички механизми(стъкла, брава, панти и т.н.). Така като се замисля, няма да е зле и аз да го направя, ама като застудее така времето и ми се убива отчасти мерака :lol:

Оооо стъклата са смазани яко още лятото като свалях вратите за пълна подмяна на щипките :smoke:
За тях обаче ползвах едно украинско чудо XADO, което в момента не ми под ръка за съжаление.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt

Мнение от brooklyn » 24 Ное 2012, 22:18

Моята пасажерска врата също закопчава доста трудно и иска блъскане , четох по темата , проверих я дали е увиснала и мисля , че не е , така че някой може ли да ми даде по ясна информация как става настройката на закопчаващия механизъм за да пробвам да я оправя от там

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 25 Ное 2012, 0:04

brooklyn написа:Моята пасажерска врата също закопчава доста трудно и иска блъскане , четох по темата , проверих я дали е увиснала и мисля , че не е , така че някой може ли да ми даде по ясна информация как става настройката на закопчаващия механизъм за да пробвам да я оправя от там

развиваш леко 2те болченца на ключалката захваната за купето и е вадиш леко навън и ги стягаш пак.Затваряш вратата проверяваш дали се затваря по лесно и дали не стърчи от калника и ако всичко е 6 ти си човека :yes:

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt

Мнение от brooklyn » 25 Ное 2012, 12:59

Благодаря за инфото колега ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Ное 2012, 14:46

A моите врати прекалено леко вървят?! И който ми се ксчи, хем им казвам... прааас вратата. Как да ги направим малко с по-тежък ход?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 26 Ное 2012, 21:18

Здравейте, моята врата на компакта не иска да стои на стопер ами се затваря, като я отворя. Как да го оправя този стопер, че като я отворя да си стои в едно положение?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Ное 2012, 21:30

host написа:A моите врати прекалено леко вървят?! И който ми се ксчи, хем им казвам... прааас вратата. Как да ги направим малко с по-тежък ход?

Хвърли една шепа пясък на механизма :mhihi:
Майтапа настрана, можеш да пробваш да натегнеш малко болта на снимката по-долу.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 27 Ное 2012, 0:50

Dpy написа:
host написа:A моите врати прекалено леко вървят?! И който ми се ксчи, хем им казвам... прааас вратата. Как да ги направим малко с по-тежък ход?

Хвърли една шепа пясък на механизма :mhihi:
Майтапа настрана, можеш да пробваш да натегнеш малко болта на снимката по-долу.

е36 там болт няма ;) там има 1 шплент забит който фиксира оптегача към купето и ако тои се разлашка ще му тропа като отваря и затваря..
Вътре самия оптегач тряа да се види да не се е износил и затова да върви леко и както върви леко в 1 момент ще спре да задържа както е на др колега и тогава следва смяна с нов

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Ное 2012, 6:53

там тва не е болт, а пин който свързва стопа на вратата да не се отваря повече от необходимото. набива се максимално надолу и ако го изплюва нагоре и стърчи значи е за смяна :winky:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... oor_brake/ no.4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 27 Ное 2012, 9:29

Така ми е останало като спомен, имаше някъде за натягане по самият механизъм. Прекалено елементарно е и всеки просто трябва да огледа да разбере какво-що.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 18 Яну 2013, 20:57

Я обяснете подробно стъпка по стъпка как се регулира провиснала врата? Четох в първата страница за някакви подложки и тнт ама пак не ми стана ясно. И как изобщо става това регулиране? Те болтовете нали си влизат по местата, има ли изобщо място на къде да мърдат? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 19 Яну 2013, 1:44

lancerpor написа:Я обяснете подробно стъпка по стъпка как се регулира провиснала врата? Четох в първата страница за някакви подложки и тнт ама пак не ми стана ясно. И как изобщо става това регулиране? Те болтовете нали си влизат по местата, има ли изобщо място на къде да мърдат? :dunno:

Утре ще направя снимки и ще кача в темата стъпка по стъпка кое за какво служи по настройката на вратата защото се регулира нагоре/надолу/навън и на вътре и по диагонал саответно..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 19 Яну 2013, 2:47

Metzeler написа:
lancerpor написа:Я обяснете подробно стъпка по стъпка как се регулира провиснала врата? Четох в първата страница за някакви подложки и тнт ама пак не ми стана ясно. И как изобщо става това регулиране? Те болтовете нали си влизат по местата, има ли изобщо място на къде да мърдат? :dunno:

Утре ще направя снимки и ще кача в темата стъпка по стъпка кое за какво служи по настройката на вратата защото се регулира нагоре/надолу/навън и на вътре и по диагонал саответно..

:bchug: :bchug: :bchug: Благодаря! Наистина ще е полезно и то не само за мен :lalala:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36