настройка на врати на купе...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: настройка на врати на купе...
Dpy написа:Пробвай дали щв има ефект, като смажеш заключващия механизъм на вратата и регулираш пантичката с палчето.

Какво мислиш, че ще свърши работа за механизма ? В момента разполагам с фино машинно, wd и графитна грес (последното нямам особено желание да го ползвам точно там

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Графитна грес не съм ползвал никога и не знам дали би свършила работа. ВД-то издържа малко. Според мен най-добре с обикновена грес. А като си тръгнал да смазваш, най-добре махни корите и почисти и смажи всички механизми(стъкла, брава, панти и т.н.). Така като се замисля, няма да е зле и аз да го направя, ама като застудее така времето и ми се убива отчасти мерака 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Dpy написа:Графитна грес не съм ползвал никога и не знам дали би свършила работа. ВД-то издържа малко. Според мен най-добре с обикновена грес. А като си тръгнал да смазваш, най-добре махни корите и почисти и смажи всички механизми(стъкла, брава, панти и т.н.). Така като се замисля, няма да е зле и аз да го направя, ама като застудее така времето и ми се убива отчасти мерака
Оооо стъклата са смазани яко още лятото като свалях вратите за пълна подмяна на щипките

За тях обаче ползвах едно украинско чудо XADO, което в момента не ми под ръка за съжаление.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- brooklyn
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt
Моята пасажерска врата също закопчава доста трудно и иска блъскане , четох по темата , проверих я дали е увиснала и мисля , че не е , така че някой може ли да ми даде по ясна информация как става настройката на закопчаващия механизъм за да пробвам да я оправя от там
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
brooklyn написа:Моята пасажерска врата също закопчава доста трудно и иска блъскане , четох по темата , проверих я дали е увиснала и мисля , че не е , така че някой може ли да ми даде по ясна информация как става настройката на закопчаващия механизъм за да пробвам да я оправя от там
развиваш леко 2те болченца на ключалката захваната за купето и е вадиш леко навън и ги стягаш пак.Затваряш вратата проверяваш дали се затваря по лесно и дали не стърчи от калника и ако всичко е 6 ти си човека

- brooklyn
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: e36 coupe 2.8 megasquirt
Благодаря за инфото колега 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
A моите врати прекалено леко вървят?! И който ми се ксчи, хем им казвам... прааас вратата. Как да ги направим малко с по-тежък ход?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Здравейте, моята врата на компакта не иска да стои на стопер ами се затваря, като я отворя. Как да го оправя този стопер, че като я отворя да си стои в едно положение?
host написа:A моите врати прекалено леко вървят?! И който ми се ксчи, хем им казвам... прааас вратата. Как да ги направим малко с по-тежък ход?
Хвърли една шепа пясък на механизма

Майтапа настрана, можеш да пробваш да натегнеш малко болта на снимката по-долу.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
Dpy написа:host написа:A моите врати прекалено леко вървят?! И който ми се ксчи, хем им казвам... прааас вратата. Как да ги направим малко с по-тежък ход?
Хвърли една шепа пясък на механизма![]()
Майтапа настрана, можеш да пробваш да натегнеш малко болта на снимката по-долу.
е36 там болт няма

Вътре самия оптегач тряа да се види да не се е износил и затова да върви леко и както върви леко в 1 момент ще спре да задържа както е на др колега и тогава следва смяна с нов
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
там тва не е болт, а пин който свързва стопа на вратата да не се отваря повече от необходимото. набива се максимално надолу и ако го изплюва нагоре и стърчи значи е за смяна
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... oor_brake/ no.4

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... oor_brake/ no.4
Така ми е останало като спомен, имаше някъде за натягане по самият механизъм. Прекалено елементарно е и всеки просто трябва да огледа да разбере какво-що.
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Я обяснете подробно стъпка по стъпка как се регулира провиснала врата? Четох в първата страница за някакви подложки и тнт ама пак не ми стана ясно. И как изобщо става това регулиране? Те болтовете нали си влизат по местата, има ли изобщо място на къде да мърдат? 

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
lancerpor написа:Я обяснете подробно стъпка по стъпка как се регулира провиснала врата? Четох в първата страница за някакви подложки и тнт ама пак не ми стана ясно. И как изобщо става това регулиране? Те болтовете нали си влизат по местата, има ли изобщо място на къде да мърдат?
Утре ще направя снимки и ще кача в темата стъпка по стъпка кое за какво служи по настройката на вратата защото се регулира нагоре/надолу/навън и на вътре и по диагонал саответно..
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Metzeler написа:lancerpor написа:Я обяснете подробно стъпка по стъпка как се регулира провиснала врата? Четох в първата страница за някакви подложки и тнт ама пак не ми стана ясно. И как изобщо става това регулиране? Те болтовете нали си влизат по местата, има ли изобщо място на къде да мърдат?
Утре ще направя снимки и ще кача в темата стъпка по стъпка кое за какво служи по настройката на вратата защото се регулира нагоре/надолу/навън и на вътре и по диагонал саответно..

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3