смяна на волан на е36 решено
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: смяна на волан на е36 решено
Намираш си стойка за лостчета с тази далавера - ето така позиционирана, и си решаваш мъките 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
sajdite-performance написа:Бях с този волан:
с този лентов кабел:
сложих този волан:
Преправих буксата на новия лентов кабел, но сега проблема е, че лентовия кабел се върти постояно ( не мога да го фиксирам).
Това е новия кабел:
Води се column switch bracket частта, която трябва да смениш. Различна е преди и след 95-та.
- sajdite-performance
- Потребител
-
- Кара: 318 TI M44
- Мечтае да кара: Самолет БМВ !
Благодаря за информацята, днес сменил лостовете за мигачи/чистачки от кола 98г и всичко си пасна както трябва !

Враждебна на три морета и там се карат само БМВ-та !
- ForsakencyraX
- Потребител
-
А да попитам за тия букси на клаксона и еърбега дето са на колата от къде идват, от лосчетата или някъде от инсталацията?
- ns_bob
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: BMW E36 S62B50
- Детайли за колата: BMW E36 320i M50B20
Здравейте, имам следния въпрос.
Купих си този волан
Аз също съм със стария лентов кабел с едната букса, но като гледам и волана е с една букса.
Според вас необходимо ли е да сменям лентовия кабел със лостчетата?
Купих си този волан
Аз също съм със стария лентов кабел с едната букса, но като гледам и волана е с една букса.
Според вас необходимо ли е да сменям лентовия кабел със лостчетата?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- b00st
- User
-
Тоя волан е от Е46 и напрактика нищо не може да направиш с него.
- ns_bob
- Потребител
-
b00st написа:Тоя волан е от Е46 и напрактика нищо не може да направиш с него.
Мога, ама няма смисъл да се занимавам с преправяне на букси и други подобни филми. По-добре да го продам и да купя друг.
Някой може ли да прати снимка как изглежда правилния волан за Е36?

- ns_bob
- Потребител
-
ns_bob написа:b00st написа:Тоя волан е от Е46 и напрактика нищо не може да направиш с него.
Мога, ама няма смисъл да се занимавам с преправяне на букси и други подобни филми. По-добре да го продам и да купя друг.
Всъщност, колегата b00st е прав, нищо не може да се направи в този случай, защото бега е dual stage , a при Е36 single stage. В такъв случай колкото и преработки да се направят, проблема е на софтуерно ниво.
Решението в моя случай е бег от 36 за същия волан, така, че ако на някой му трябва бег от трилъчев волан за 46'ца имам

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
ns_bob написа:ns_bob написа:b00st написа:Тоя волан е от Е46 и напрактика нищо не може да направиш с него.
Всъщност, колегата b00st е прав, нищо не може да се направи в този случай, защото бега е dual stage , a при Е36 single stage. В такъв случай колкото и преработки да се направят, проблема е на софтуерно ниво.
Решението в моя случай е бег от 36 за същия волан, така, че ако на някой му трябва бег от трилъчев волан за 46'ца имам
Всъщност и двамата не сте прави, защото аз съм с dual stage бег на кола, предвидена за single stage. Просто буксата се включва в единия конектор, тоест в следствие на удар независимо дали с ниска или висока скорост бегът ще се надуе докрай. А иначе за местенето на лентовия кабел от кормилния прът на волана решението е свързано с работа на фрезист.

- b00st
- User
-
То, че може бай Ганьо да го побългари, като среже и навърже едни кабеляци и разпробие отзад може. Ама какъв е смисъла като лесно се намира същия оригинален за модела? Няма смисъл никакъв.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
b00st написа:То, че може бай Ганьо да го побългари, като среже и навърже едни кабеляци и разпробие отзад може. Ама какъв е смисъла като лесно се намира същия оригинален за модела? Няма смисъл никакъв.
Нормалните хора му казват ретрофит. Останалите просто си карат стоковиците с грозен волан, какъвто някой е решил, че трябва да е

- b00st
- User
-
In_Memoriam написа:b00st написа:То, че може бай Ганьо да го побългари, като среже и навърже едни кабеляци и разпробие отзад може. Ама какъв е смисъла като лесно се намира същия оригинален за модела? Няма смисъл никакъв.
Нормалните хора му казват ретрофит. Останалите просто си карат стоковиците с грозен волан, какъвто някой е решил, че трябва да е
Не ги разбирам аз нещата явно, от скромния ми опит с Е36

Има смисъл, когато воланът е такъв. И не само заради мулти функцията, а защото е и 370мм/1см по-малък диаметър от този на Е36/, което е точно колкото Мтехник 2. А и с повечето пълнеж в средата се усеща още по-малък оt Мковия.
Този съм си играл доста да го направя и то така, че да може да се ползва и на двата вида кабели. На едно място трябва да се пили много малко, че ако се прекали - после става непотребен за лентов кабел позициониран на пръта.
Мъжът струва точно толкова,
In_Memoriam написа:b00st написа:То, че може бай Ганьо да го побългари, като среже и навърже едни кабеляци и разпробие отзад може. Ама какъв е смисъла като лесно се намира същия оригинален за модела? Няма смисъл никакъв.
не, ретрофит е като добавяш само неща оригинално предлагани за модела. като се слагат мулти и др. волани в е36 не е ретрофит и определено не увеличава стойността на една кола и не само пазарната. иначе и кола 60та година може да се направи самолет, но дали е по-добре от това да се приведе в заводски вид
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
JOGI написа:In_Memoriam написа:b00st написа:То, че може бай Ганьо да го побългари, като среже и навърже едни кабеляци и разпробие отзад може. Ама какъв е смисъла като лесно се намира същия оригинален за модела? Няма смисъл никакъв.
не, ретрофит е като добавяш само неща оригинално предлагани за модела. като се слагат мулти и др. волани в е36 не е ретрофит и определено не увеличава стойността на една кола и не само пазарната. иначе и кола 60та година може да се направи самолет, но дали е по-добре от това да се приведе в заводски вид
Гарантирам ти, че съм изчел доста теми със заглавие "ретрофит" и то извън този форум, като използваните части са били от друг модел. И как така забравих, че в този подфорум всички правят нещо по колите, с цел да увеличат пазарната стойност

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3