Регулатор налягане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Re: Регулатор налягане
Хе хе... Колега ще се включа в темата ти само защото от 3 дни се боря със същия проблем...
Моето регулаторче пропускаше бензин през вакум маркучето и реших да го сменя с др. втора употреба.
Основния проблем с тези регулаторчета е, че ако са втора употреба значи са сваляни след маниполация с отвертки с които се бърка между рейката и регулаторчето. Това действие променя формата и деформира регулатора. След като сложих моето втора употреба, спря да тече от към вакума, но шурна като лейка между регулатора и рейката, точно през О пръстените. Интересното е, че тези регулатори втора употреба влизат много леко в рейката.
На мен ми стана ясно, че ново ще трябва да се вземе. За 68 лв. оригинално на Пиербург. Поставянето му е толкова трудно, че ми препоръчаха да го намажа с крем за ръце, за да не е постоянна смазка и да го поставя. Е повярвайте ми толкова плътно и с натиск не може да влезе втората употреба. След поставянето му всичко е 6 точки...
Успех.
Моето регулаторче пропускаше бензин през вакум маркучето и реших да го сменя с др. втора употреба.
Основния проблем с тези регулаторчета е, че ако са втора употреба значи са сваляни след маниполация с отвертки с които се бърка между рейката и регулаторчето. Това действие променя формата и деформира регулатора. След като сложих моето втора употреба, спря да тече от към вакума, но шурна като лейка между регулатора и рейката, точно през О пръстените. Интересното е, че тези регулатори втора употреба влизат много леко в рейката.
На мен ми стана ясно, че ново ще трябва да се вземе. За 68 лв. оригинално на Пиербург. Поставянето му е толкова трудно, че ми препоръчаха да го намажа с крем за ръце, за да не е постоянна смазка и да го поставя. Е повярвайте ми толкова плътно и с натиск не може да влезе втората употреба. След поставянето му всичко е 6 точки...
Успех.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
santo3 написа:....
Колега , santo3 , не си прави изводи само на база впечатленията , които имаш от собствената кола .... В смисъл не може да направиш категоричн извод само на база един единствен случай (най -често от личната кола) .... Аз съм свалял няколко такива регулатора , подменяни са на различни коли и все втора употреба са били регулаторите , никога не съм имал подобен случай да потече м/у рейката и регулатора (независимо , че пръстените са си били оригиналните към самия регулатор , тоест сплескани и слегнали ).... Освен това регулатора не се вади с ръчкане с отверка ! Хваща се главата му с подходящ инструмент и с въртеливи движения се изтегля , целта е да не се повреди самия регулатор (може леко да се помогне с отверка , но не да се ръчка зверски), а също и леглото на рейката (въпреки , че там метала е сравнително дебел и доста напъване тярбва да падне , че да се закриви ) .... В случая с колегата "Don_Mandragon" , причината да тече не е била в о-пръстените , а в повредени стари регулатори в резултат налягането е било много сериозно и просто е избивало от страни ... Просто е случил всичките регулатори с които е пробвал , да са повредени ...
- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Прав си metodi80, наистина огромна грешка е да се ръчка с отвертки, с какъв инструмент обаче би могла да се захване главата на регулатора и да се извади ? Не, че в момента ми е необходимо, но знае ли човек може един ден пак да ми се наложи да сменям регулатор на следващата баварка 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
santo3 написа: ...с какъв инструмент обаче би могла да се захване главата на регулатора и да се извади ?...
Ми например клещите , които са си в комплекта с инструменти на колата ( отзад на капака на багажника) .... само се подлага една гумена подложка , за да не наранят от вън корпуса на клапана и с въртеливи движения излиза точно за 5 секунди .... Много леко се помага и с една отверчица и нещата стават ...
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
Този, който беше на колата преди да разглобя не течеше. Вадих го с пръсти, дърпане и въртене. Излезна трудно. После след монтирането течеше. Може би съм прецакал бертовката с дърпането. Старите наистина влизат много лесно, но с 0,5мм по-дебелите О-пръстени, който бях взел на ръка нямаше вкарване. Мажеш с грез и с летвичка и чук го набиваш 

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2