2 въпроса за 325TDS ?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Re: 2 въпроса за 325TDS ?!

Мнение от Tsureto » 21 Авг 2012, 18:14

Ако е само до центровка,бихте ли препоръчали добри помпаджии за София,може и окрък кв. Дружба. И горе-долу,какви пари взимат за настройка
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Авг 2012, 11:26

Cvetun написа:Ако е само до центровка,бихте ли препоръчали добри помпаджии за София,може и окрък кв. Дружба. И горе-долу,какви пари взимат за настройка

Добре де, ти опита ли с почистваща добавка в горивото + хубаво гориво + двутактово масло 100-200гр? Пробвай това и тогава центровки. Иначе около 40лв трябва макс да струва тази центровка на помпата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 23 Авг 2012, 18:00

С добавка и тоя хубавия дизел на лукойл,където уж и тои прочиства,ходих на 50км извън София и се върнах,но никаква промяна....Тези дни,ще я карам на сервиз да я видят.Снощи един приятел ми каза,че като я центроват,или спира да пали хубаво,или спира да върви.Каза ми,че е по-добре да не се пипа ....... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2012, 18:42

Тоя хубавия дизел от Лукойл го забрави и пробвай с оня хубавия от Шел. И с добавка. С 50км няма да стане, трябва да минеш поне 1000 за да се изчисти.
Изображение

моргаджия
моргаджия
Аватар
Кара: Всичко

Мнение от Krassi_kn » 23 Авг 2012, 18:51

bum_bum написа:Тоя хубавия дизел от Лукойл го забрави и пробвай с оня хубавия от Шел. И с добавка. С 50км няма да стане, трябва да минеш поне 1000 за да се изчисти.

Явно не си запознат, но горивата на Шел, ОМВ и Лукойл еднакви и се товарят от едно и също място.
Разликата е че Шел сипват едни добавки, ОМВ други, а Лукойл-никакви ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 23 Авг 2012, 18:57

Значи,да разбирам по вашите мнения,че помпата е замърсена,така ли ?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 23 Авг 2012, 20:24

bum_bum написа:Тоя хубавия дизел от Лукойл го забрави и пробвай с оня хубавия от Шел. И с добавка. С 50км няма да стане, трябва да минеш поне 1000 за да се изчисти.

Колегата говори за Шел Ви-Пауър. С него трябва да сипе 20-30л + добавка за почистване (Castrol TDA) и да иде до Пловдив и да се върне.

Ще остане учуден от разхода в 2-те посоки :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 24 Авг 2012, 9:11

или отива на Ромпетрол тъпче 20-30л обикновенна нафта която е в пъти по-добре от всички булшити на лукойл, взима си добавка дали ще е Castrol, Cyclo, Forsch.... стъпва на някой път без камери примерно Хемус и дет може на пълна газ а кадето не със 140 отиване и връщане до ябланица на такъв режим ще му освежи перфектно системата. И после да отиде да му регулират помпата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 24 Авг 2012, 9:44

Coulthard написа:или отива на Ромпетрол тъпче 20-30л обикновенна нафта която е в пъти по-добре от всички булшити на лукойл, взима си добавка дали ще е Castrol, Cyclo, Forsch.... стъпва на някой път без камери примерно Хемус и дет може на пълна газ а кадето не със 140 отиване и връщане до ябланица на такъв режим ще му освежи перфектно системата. И после да отиде да му регулират помпата :mhihi:

Така стават катастрофите. Това за Ромпетрол съм съгласен, но превишаването на скоростта, за да си продухаме двигателя е страшна глупост :kuku: :nono: . Той може и с 40 да я продуха. Просто не трябва да сменя предавка.

Идеята не е да се пребиеш с 200, а да изминеш определено разстояние с добавката, за да може да се изчисти нагарите. Дали ще караш със 130 на 5-та или със 2639км/ч на 12 предавка, за двигателя няма значение (образно казано). Той пак ще си седи на 2000-2200 об/мин.

Наливаш 20л нафта на Ромпетрол преди Богров. Излизаш си на подбалканския път (ако си от София де). И тръгваш към Бургас. Караш до отбивката за село Клисура (Карловско), обръщаш и се прибираш в София. Пътя е точно 108км в едната посока. По пътя има доволно много изкачвания. По завоите не качваш повече от 2-ра предавка, и хубаво я цедиш нагоре колата. Подчертавам само нагоре за да не се пребиеш. Прибираш се и пишеш в темата си дали още тресе колата на място.

Цялото това нещо можеш да го направиш като разходка за семейството. Местността през която ще минеш е красива и гаджето/жената няма да мрънкат, че хабиш нафта за този дето духа.

Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 24 Авг 2012, 21:05

:) и с теб съм съгласен ама зависи от темперамента аз преди малко си разходих колата че не беше помирисвала 100+км/ч от 3 месеца ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 25 Авг 2012, 0:45

Coulthard написа::) и с теб съм съгласен ама зависи от темперамента аз преди малко си разходих колата че не беше помирисвала 100+км/ч от 3 месеца ...

Темперамент - ок, ама мантинелата не й дреме за него. А днес гледам пак тежки катастрофи, поради идиотски изпреварвания, и безсмъртни шофьори.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 28 Авг 2012, 22:03

В някой от мануалите за Е36 дизел бях чел,че е необходимо периодично колата да се покара продължително време с 3000 об/мин ,за да се прочистят горивните пътища и т.н.Ясно е че не е нужно да караме със 140 км/ч на 5-а а на 4-та например.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 29 Авг 2012, 14:01

Дам,помпата е,закачиха я на компа и не става от там да се оправи.Сега тоя моя човек,ще я прати на един,който ги отваря и ги прави.Дано тогава стане.... :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tsureto » 08 Сеп 2012, 13:39

За да не отварям нова тема,един пич ми каза,да отхлабя леко болтовете на помпата и с леко почукване на капака,да мръдне милиметър напред-назад иии на запален автомобил,да слушам.Така щяла да се намести и да оправи нещата.Дали някой знае този метод и като цяло работи ли ?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 09 Сеп 2012, 13:02

Cvetun написа:За да не отварям нова тема,един пич ми каза,да отхлабя леко болтовете на помпата и с леко почукване на капака,да мръдне милиметър напред-назад иии на запален автомобил,да слушам.Така щяла да се намести и да оправи нещата.Дали някой знае този метод и като цяло работи ли ?!

То друг метод няма брат и да ти я свалят от колата и на стенд да я качат пак така ще я центроват на гориво , факт. Както ти беше на колата и с диагностика да чете живи данни за количеството гориво и така с торкс30 и леко почукване или дори ( ако е малко ) само с различна поредица от отвиване и завиване на болтчетата пак ще се центрова , тва на слух не го споменавай или ако някой ще я прави така не го приемай на сериозно не че няма да я направи ама да се твърди после че е на заводски настройки или "добре е " това е малко лекомислено .Чисто и просто десети от милиметъра оказват голямо влияние и мойта беше уж ценрована ама на 2.8 гориво-8 извънградско , кат си я направих на 4.5 сега последно ми даде 6.5 извън и то на купе Е34 . Дет се вика козата си сака пръч и ако искаш още инфо в Е34 подфорума във важни има теми за тдс всичко си пише , поне да не те замятат по сервизите . Успех.
Последна промяна vladobate на 19 Окт 2012, 22:42, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E36