Къде се монтира изпарителя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: Къде се монтира изпарителя?

Мнение от ned_gm28 » 27 Юли 2012, 13:16

Би било добре,ако магистралата на газта от бутилката до изпарителя я прекараш да е в купето!Така няма да имаш проблеми при ниски температури!Казвам го,защото при мен минаваше под купето успоредно с останалите спирачни и горивни тръби и като го настъпя повечко при по-ниски температури,инжекциона преминаваше на безин,както като когато свършва газта. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 27 Юли 2012, 17:06

ned_gm28 написа:Би било добре,ако магистралата на газта от бутилката до изпарителя я прекараш да е в купето!Така няма да имаш проблеми при ниски температури!Казвам го,защото при мен минаваше под купето успоредно с останалите спирачни и горивни тръби и като го настъпя повечко при по-ниски температури,инжекциона преминаваше на безин,както като когато свършва газта. ;)

Еми то хубаво, ама аз до сега за такъв монтаж не съм чувал. Пък и представи си после като минавам преглед да ми направят проблем. Отвън ще са си ясно е. Въпроса е, ако изпарителя е до филтъра, а искам бутилката и ВЗУ да са до капачката за резервоара дали има начин за прекарване на тръбата без да минава да речем под кардана и като трябва нещо да се сваля да махам и тръбичката?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 27 Юли 2012, 19:51

Филтъра за бензиновите пари се маха. Газовата тръба минава над магарето на дифа и покрай резервоара тръгва с другите тръби напред.
Последна промяна Le Transporteur на 29 Юли 2012, 11:07, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 27 Юли 2012, 21:27

Утре ще кача някоя снимка на монтиран изпарител. Филтъра за бензиновите пари се маха. Газовата тръба минава над магарето на дифа и покрай резервоара тръгва с другите тръби напред.

Мерси. Моля драсни ми и как се изолира филтъра за парите. Тройник ли се слага на трите маркуча или... какво?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Юли 2012, 9:37

Запушваш маркуча към колектора, а тръбата от резервоара я оставяш да си виси свободно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 28 Юли 2012, 10:24

M10 написа:Запушваш маркуча към колектора, а тръбата от резервоара я оставяш да си виси свободно :)

Ясно, но така ще мирише на бензин в купето. Не е ли по-правилно тая синята тръбичка да се върже с тая на входа на канистера, той съответно остава закачен за буксата и за колектора? По този начин парите пак се отвеждат в колектора само, че без филтъра по пътя на парите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 28 Юли 2012, 10:26

а аз моята синя тръбичка я рязнах директно отдолу към средата и не мирише на бензин. канистера има отдушник в атмосферата, а ти искаш да затвориш кръга и да правиш вакум в резервоара като подаваш газ през колектора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 28 Юли 2012, 10:33

ръб написа:а аз моята синя тръбичка я рязнах директно отдолу към средата и не мирише на бензин. канистера има отдушник в атмосферата, а ти искаш да затвориш кръга и да правиш вакум в резервоара като подаваш газ през колектора.

Да... няма да стане. Ще я режа отзад някъде. Тъкмо ще си освободя място отдолу по скобите да мине тръбата до редуктора. На мястото на щутцера в колектора ще си монтирам вакума на газта, за да не дупча. А самия клапан ще мо махна и на негово място ще сложа резистор да не трупа грешки ;)

ПП: Преди малко махнах филтъра за бензиновите пари и клапана. Маркуча към смукателя е временно запучен с болт докато започне монтажа :mhihi: Клапана е 50 ома. Заместил съм го с резистор да не трупа грешки. Под гофрирания маркуч се освободи точно място да се побере изпарителя. Ще стане като заводско :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 28 Юли 2012, 17:27

аз моя клапан съм си го оставил и той си работи без да трупа грешки :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Юли 2012, 18:38

И да оставиш тръбичката в коша, няма да мирише. Аз я резнах отдолу до самия резервоар (както е на Е21 и 2002 - висящо маркуче) и не ми е миришело никога...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 29 Юли 2012, 11:05

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Благодарности към BiTurbo и Joro_Paveto, много помогнаха със опит и съвети! :yes:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 29 Юли 2012, 19:59

Мерси много, колега. Вече всичко ми е... ден :mhihi:

Предишна

Назад към E36