328и загрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Re: 328и загрява
g_dobreff написа:Колата загрява със и без климатикклиматичната перка си работи нормално
А може ли да ти е запушена някъде охладителната система, и да ти прави тапа?
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Моето мнение е да провериш виското
или някоя шпилка на главата да е заминала и да изпуска от там ...

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
моето мнение е да си провериш водната помпа. при мен имаше същия проблем, в града и на равно - нищо, като помирише баир и започваше да загрява, после започна да вдига на равно след 4000 об и след това се разбра, че е от помпата, нищо че беше чисто нова след първите 200 км пак я смених. и след това се оправи всичко.
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
Колеги, явно не четете какво съм написал. Цялата охладителна система беше прочистена вътрешно и външно. Побвах с по-голямо виско от ТДС. Водната помпа си е оригиналната и няма счупени лопатки.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
А сигурен ли си ,че двойния датчик в главата е изправен,че аз миналата година заради него си изкормих термостата на път за морето.При мен се вдигаше от време на време по магистрала при 130 ,но се оказа чисто съвпадение.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
bebcho__ написа:моето мнение е да си провериш водната помпа. при мен имаше същия проблем, в града и на равно - нищо, като помирише баир и започваше да загрява, после започна да вдига на равно след 4000 об и след това се разбра, че е от помпата, нищо че беше чисто нова след първите 200 км пак я смених. и след това се оправи всичко.
Подкрепям колегата .Имах подобен проблем просто калпаво изпълнена турбинка на помпата и няма достатъчно дебит. За капачките да ви кажа според мен са едни и същи даже старите са по читави и държеливи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
g_dobreff написа:Колеги, явно не четете какво съм написал. Цялата охладителна система беше прочистена вътрешно и външно. Побвах с по-голямо виско от ТДС. Водната помпа си е оригиналната и няма счупени лопатки.
аз също не съм имал счупени лопатки, помпата ми беше чисто нова както споменах на 200 км, но оста на турбинката беше превъртяла и не правеше достатъчно дебит, явно накрая съвсем се беше скапала, защото почти не се е въртяла и постояно загряваше. свали я - за 20 мин работа е и виж дали не е от нея, не ти коства нищо, освен 20 мл черен силикон и малко работа. аз бях на твоето мнение, че неможе да е от нея и смених квото се сетиш преди да я сваля.
- jordanland
- Потребител
-
Здравей колега, същият проблем и при мен, Е36 316, .... сменях преди месеци капачки и Виско от приятели- без успех , даже при мен се случваше след като изгася колата течността да извира през капачката
, докато не ми каза един тесен специялист (майстор)
,че водната помпа не върти достатъчно добре водата и затова. Естествено, смених водната помпа с нова с метални лопатки (от хубавите и скъпите) и проблема изчезна до онзи ден.... Аман, та затова съм се зарвял отново във форума и четейки постовете на колегите стигам до извод,че или трябва да обезвъздуша качествено за начало или отново да сменявам водна помпа.... Та, ще следя темата с интерес и ако излезне читаво решение от някъде или ако си оправя първи колата- ще пиша 

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
Аз се замислих, че има вариант за запушен тройник, тъй като маркучите са много твърди. Ще направя проба и с нов тройник и ако има резултат ще пиша
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, днес направих тест със друга капачка, която е изрядна. Проблема със сигурност не е от нея, щото пак си загрях.
Тези дни ще сменя и водната помпа с такава с метална турбинка и ще пиша отново.
Поздрави
Тези дни ще сменя и водната помпа с такава с метална турбинка и ще пиша отново.
Поздрави
Здравейте, аз съм със 728 ИА и вчера ми се случи същото та затова чета мнения. Вчера както си карам и тръгвам по баирите от Слънчев бряг за Варна и на последния взе да загрява, че докъто намеря отбивка влезе и в червеното, охладих я и се прибрах обратно в Несебър, няма проблеми и като паркирах пак взе леко да загрява, пуснах парното и се оправи. Всичко си бачка, антифриз има и сега се чудя откъде да почна. Ще следя темата и ще пиша ако измислим с майстора нещо.
Поздрави!
Поздрави!
BMW Sheer Driving Pleasure
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
според мен почни от дребните работи като промивка на охладителната система, капачката на разширителния съд и водна помпа.
- jordanland
- Потребител
-
Колегиииии
Вече съм горд собственик на работещ термостат за 22 лева. Но преди това смених отново капачката и както очаквах, не беше от нея. Явно термостата е бил постоянно в затворено положение и затова ми е правила колата мизерии. Та при мен проблема е решен. Пожелавам успех на всички и безавариино 

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, пробвах с нова водна помпа с метална турбинка и... внимание проблема още е на лице

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
обобщено: смених термостат, капачка на разширителния съд и водна помпа, направена е промивка на охладителната система, виското и перката работят перфектно и продължава да загрява в определени ситуации
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5