328и загрява

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: 328и загрява

Мнение от k-hristov » 06 Юли 2012, 17:53

g_dobreff написа:Колата загрява със и без климатик :) климатичната перка си работи нормално

А може ли да ти е запушена някъде охладителната система, и да ти прави тапа?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 06 Юли 2012, 17:58

Моето мнение е да провериш виското :yes: или някоя шпилка на главата да е заминала и да изпуска от там ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 07 Юли 2012, 17:44

моето мнение е да си провериш водната помпа. при мен имаше същия проблем, в града и на равно - нищо, като помирише баир и започваше да загрява, после започна да вдига на равно след 4000 об и след това се разбра, че е от помпата, нищо че беше чисто нова след първите 200 км пак я смених. и след това се оправи всичко.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530I M sport
Мечтае да кара: //M5
Детайли за колата: Saloon Manual Transmission

Мнение от g_dobreff » 08 Юли 2012, 12:01

Колеги, явно не четете какво съм написал. Цялата охладителна система беше прочистена вътрешно и външно. Побвах с по-голямо виско от ТДС. Водната помпа си е оригиналната и няма счупени лопатки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 08 Юли 2012, 14:53

А сигурен ли си ,че двойния датчик в главата е изправен,че аз миналата година заради него си изкормих термостата на път за морето.При мен се вдигаше от време на време по магистрала при 130 ,но се оказа чисто съвпадение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Юли 2012, 15:07

bebcho__ написа:моето мнение е да си провериш водната помпа. при мен имаше същия проблем, в града и на равно - нищо, като помирише баир и започваше да загрява, после започна да вдига на равно след 4000 об и след това се разбра, че е от помпата, нищо че беше чисто нова след първите 200 км пак я смених. и след това се оправи всичко.

Подкрепям колегата .Имах подобен проблем просто калпаво изпълнена турбинка на помпата и няма достатъчно дебит. За капачките да ви кажа според мен са едни и същи даже старите са по читави и държеливи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 08 Юли 2012, 16:44

g_dobreff написа:Колеги, явно не четете какво съм написал. Цялата охладителна система беше прочистена вътрешно и външно. Побвах с по-голямо виско от ТДС. Водната помпа си е оригиналната и няма счупени лопатки.

аз също не съм имал счупени лопатки, помпата ми беше чисто нова както споменах на 200 км, но оста на турбинката беше превъртяла и не правеше достатъчно дебит, явно накрая съвсем се беше скапала, защото почти не се е въртяла и постояно загряваше. свали я - за 20 мин работа е и виж дали не е от нея, не ти коства нищо, освен 20 мл черен силикон и малко работа. аз бях на твоето мнение, че неможе да е от нея и смених квото се сетиш преди да я сваля.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jordanland » 12 Юли 2012, 18:30

Здравей колега, същият проблем и при мен, Е36 316, .... сменях преди месеци капачки и Виско от приятели- без успех , даже при мен се случваше след като изгася колата течността да извира през капачката :banghead: , докато не ми каза един тесен специялист (майстор) :) ,че водната помпа не върти достатъчно добре водата и затова. Естествено, смених водната помпа с нова с метални лопатки (от хубавите и скъпите) и проблема изчезна до онзи ден.... Аман, та затова съм се зарвял отново във форума и четейки постовете на колегите стигам до извод,че или трябва да обезвъздуша качествено за начало или отново да сменявам водна помпа.... Та, ще следя темата с интерес и ако излезне читаво решение от някъде или ако си оправя първи колата- ще пиша :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 13 Юли 2012, 9:38

Аз се замислих, че има вариант за запушен тройник, тъй като маркучите са много твърди. Ще направя проба и с нов тройник и ако има резултат ще пиша

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 15 Юли 2012, 17:27

Колеги, днес направих тест със друга капачка, която е изрядна. Проблема със сигурност не е от нея, щото пак си загрях.
Тези дни ще сменя и водната помпа с такава с метална турбинка и ще пиша отново.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 16 Юли 2012, 9:51

Здравейте, аз съм със 728 ИА и вчера ми се случи същото та затова чета мнения. Вчера както си карам и тръгвам по баирите от Слънчев бряг за Варна и на последния взе да загрява, че докъто намеря отбивка влезе и в червеното, охладих я и се прибрах обратно в Несебър, няма проблеми и като паркирах пак взе леко да загрява, пуснах парното и се оправи. Всичко си бачка, антифриз има и сега се чудя откъде да почна. Ще следя темата и ще пиша ако измислим с майстора нещо.

Поздрави!
BMW Sheer Driving Pleasure

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 16 Юли 2012, 10:53

според мен почни от дребните работи като промивка на охладителната система, капачката на разширителния съд и водна помпа.

Потребител
Аватар

Мнение от jordanland » 17 Юли 2012, 14:53

Колегиииии :) Вече съм горд собственик на работещ термостат за 22 лева. Но преди това смених отново капачката и както очаквах, не беше от нея. Явно термостата е бил постоянно в затворено положение и затова ми е правила колата мизерии. Та при мен проблема е решен. Пожелавам успех на всички и безавариино :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 24 Юли 2012, 16:56

Колеги, пробвах с нова водна помпа с метална турбинка и... внимание проблема още е на лице :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_dobreff » 24 Юли 2012, 16:58

обобщено: смених термостат, капачка на разширителния съд и водна помпа, направена е промивка на охладителната система, виското и перката работят перфектно и продължава да загрява в определени ситуации

ПредишнаСледваща

Назад към E36