Въпрос относно данъци?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
- Мечтае да кара: кара ги вече
Re: Въпрос относно данъци?
иолк
Пич оправяй си данъка най добре ще направиш,глобата няма да е много. Да не говорим че кат искаш да я продаваш първо искат бележката за платен данък. Пък колко тъпи женки работят в данъчното да не говорим че искат отсякъде да те изсмучат. Бях купил кола края на октомври и трябва да платя до края на годината само 2 месеца което е логично оная тръгна да обеснява 4е трябвало за 3 месеца и как 3 месеца след като колата е дошла края на октомври, но системата им била такава
по голяма малоумщина не бях чувал и си ги платих един месец повече пък конете не са малко
Оправяй си данъка да ти е мирна главата. 
SnOpO написа:Добър вечер, не знаех къде да пиша, затова пиша в този раздел.Ако има някакъв проблем моля да ме извините, и да прехвърлите темата където и е мястото..Та въпросът ми е следния, купих си кола и проблема е там, че бях малък и просто ме интересуваше да я карам, нито съм я регистрирал в данъчното, нито в общината, може би от немърливост и незнание..та както и да е, свършен факт...става дума, че закупих колата, която беше нов внос от Италия BMW 318 ТДС 90 коня.Купих я октомври 2009 год..и до ден днешен не съм плащал данък, та от тук идва и въпроса ми, ако сега отида да я регистрирам в общината, ще има ли някаква глоба?Защото доста, четох, но все стара информация от 2008-9 год, хората пишат, че става дума за глоба от сорта 20-200 лв, ще се има ли изпредвид, че не съм я регистрирам вече 2,5 год...?И евентуално какви документи ще ми изискат за регистрация?
Пич оправяй си данъка най добре ще направиш,глобата няма да е много. Да не говорим че кат искаш да я продаваш първо искат бележката за платен данък. Пък колко тъпи женки работят в данъчното да не говорим че искат отсякъде да те изсмучат. Бях купил кола края на октомври и трябва да платя до края на годината само 2 месеца което е логично оная тръгна да обеснява 4е трябвало за 3 месеца и как 3 месеца след като колата е дошла края на октомври, но системата им била такава

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Пич оправяй си данъка най добре ще направиш,глобата няма да е много. Да не говорим че кат искаш да я продаваш първо искат бележката за платен данък. Пък колко тъпи женки работят в данъчното да не говорим че искат отсякъде да те изсмучат.
Щом ти прибират парите и ти праскат глобите,след това си купуват дрехи с тия пари,едва ли са толкова тъпи.
Отделно,мисля,че ако човек не мисли да си продава колата,може да мине и без данък,в краен случай на части,така се процедира като гледам.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- lagoon82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
- Мечтае да кара: кара ги вече
arr0gance написа:
Пич оправяй си данъка най добре ще направиш,глобата няма да е много. Да не говорим че кат искаш да я продаваш първо искат бележката за платен данък. Пък колко тъпи женки работят в данъчното да не говорим че искат отсякъде да те изсмучат.
Щом ти прибират парите и ти праскат глобите,след това си купуват дрехи с тия пари,едва ли са толкова тъпи.
Отделно,мисля,че ако човек не мисли да си продава колата,може да мине и без данък,в краен случай на части,така се процедира като гледам.
Ми ти си я продавай на части ве колега какъв ти е проблема явно си от тез дет бягат от данаци. Аз не съм от тези и си плащам колкото трябва не ми е проблем ясно. Айдееее в човкин кат си мн отворен си е твоя работа.

- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Аз също съм с 318 ТДС 90 кс. Колата е купувана преди повече от осем години. Тогава въвеждаха винетните стикери и на мен не ми стана много ясно от обяснението в данъчното. Че няма да се плаща данък ще се лепи само стикер на стъклото. Работех на Слънчев бряг по цяла седмица без почивен ден и неможах да я регистритам навреме ( по памет срока беше до 1 месец след регистрацията в КАТ). В Бургас като отидох вече да я регистрирам ми казаха че кмета определя глобата и се изчаква неговото решение.Писах и обяснение защо съм пропуснал срока, Обадиха ми се след седмица да отида в данъчното и бях глобен с максималната глоба от 50 лв . Обясненията не са им обърнали ама никакво внимание. Отивам в хотела максималко ядосан че в тази държава глобите винаги са с приоритет, 50 лв не бяха малко пари. Дизела беше 1,20.В общината разбира се не в прав текст ми казаха че неплащането на данъците е приоритет на богатите. Тези които имат по няколко хотелa и автомобилa. А такива като мен с 23 лв данък на година се наказват с цялата строгост на закона. В яда си ритнах една нощна лампа оставена за поправка и може би няма да повярвате вътре намерих 35 долара. Измачкани и стара емисия но ми ги приеха в банката и глобата ми беше възстановена.
След време един приятел така го глобиха. Но заради минала давност глобата беше май само 10 лв + данъците за изминалите години.Но там нещата бяха по-сериозни понеже колата му е Фият Браво - 105 коня по 200 лв на година за 3,5 години = 700 лв. Така че глобата беше нищо в сравнение с данъците и лихвите. Реши да я продаде на части за да спести 700 лв. Но детето му тръгна на детска градина и хоп--------проблем ,заради неплатени данъци неможеш да го запишеш. Дори и при нерегистрирана кола пак те изнамират,. Ако решиш да продаваш колата тези данъци така или иначе ще ги платиш. Нотариуса иска бележка от общината че не дължиш данъци за автомобила. Идея е да се продаде на части- , но по добре не бъди извън закона. Лично на мен във всеки пункт за технически прегледи за ми искали квитанцията за платен данък.Дори съм минавал и без големият талон че го бях забравил, но данъка го изискват заедно с гражданската отговорност.
След време един приятел така го глобиха. Но заради минала давност глобата беше май само 10 лв + данъците за изминалите години.Но там нещата бяха по-сериозни понеже колата му е Фият Браво - 105 коня по 200 лв на година за 3,5 години = 700 лв. Така че глобата беше нищо в сравнение с данъците и лихвите. Реши да я продаде на части за да спести 700 лв. Но детето му тръгна на детска градина и хоп--------проблем ,заради неплатени данъци неможеш да го запишеш. Дори и при нерегистрирана кола пак те изнамират,. Ако решиш да продаваш колата тези данъци така или иначе ще ги платиш. Нотариуса иска бележка от общината че не дължиш данъци за автомобила. Идея е да се продаде на части- , но по добре не бъди извън закона. Лично на мен във всеки пункт за технически прегледи за ми искали квитанцията за платен данък.Дори съм минавал и без големият талон че го бях забравил, но данъка го изискват заедно с гражданската отговорност.
Последна промяна hristo_t на 13 Юни 2012, 16:11, променена общо 1 път
htt
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Колата е регистрирах в данъчното на град Пловдив октомври 2007 година, до този момент не съм си плащал данъка.
Може ли сега някой да ми каже към днешна дата колко дължа на данъчната служба за град Пловдив.
Може ли сега някой да ми каже към днешна дата колко дължа на данъчната служба за град Пловдив.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
Tenata написа:Колата е регистрирах в данъчното на град Пловдив октомври 2007 година, до този момент не съм си плащал данъка.
Пред всяка данъчна служба има образци и може да отидеш на място и да видиш как изчисляват данъка във вашата община или област.. Киловатите на двигателя умножено по 0,37 май беше.За тази цифра не съм 100% сигурен и не споря че съм прав. Просто това ми е останало в главата.
Зависи и с какъв двигател си.До 90 конски сили е малък данъка и над 100 конски сили вече е 100--115 --120 до към 200 лв на година.
Ето тук има един данъчен калкулатор - http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html + лихвите .
Но щом си я регистрирал отиди и ги попитай какво дължиш. Може да ги платиш разсрочено.
htt
- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: СУВ
- Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно
Колеги, няма как да изтече давността при такъв вид нарушение, тъй като не се касае за еднократен акт. Т.е. например да си минал на червен сигнал, но това е друга тема. Тук нарушението не е в деня, в който е бил крайния срок за обявяване на колата в данъчното. От този ден насам, нарушителя е в нарушение всеки ден, защото задължението си му стои. Или по просто казано, ако например, крайният срок в който е следвало да регистрираш МПС в данъчното е да кажем 10.05.2009 г., не се смята давностния срок от 11.05.2009 г., а всеки ден след това, защото това задължение ти стои и на 12-ти и на 13-ти и на 14-ти и всеки ден да извършиш това действие.
Плюс това има давностни срокове за съставяне на акта (от откриване на нарушителя или извършване на нарушението), давностни срокове за издаване на наказателно постановление и давностни срокове за привеждане в изпълнение на вече влязлото в сила (ако е потвърдено от съда при обжалване или не е обжалвано) наказателно постановление. Срокове много, практики различни както в обикновения административнонаказателен процес, така и по ДОПК, досежно събирането на публични държавни вземания. Но нямам време да се спирам на всяко едно от тях.
Ако благоволят да те пуснат, добре, но иначе имат пълното право да ти опраскат глобата.
Плюс това има давностни срокове за съставяне на акта (от откриване на нарушителя или извършване на нарушението), давностни срокове за издаване на наказателно постановление и давностни срокове за привеждане в изпълнение на вече влязлото в сила (ако е потвърдено от съда при обжалване или не е обжалвано) наказателно постановление. Срокове много, практики различни както в обикновения административнонаказателен процес, така и по ДОПК, досежно събирането на публични държавни вземания. Но нямам време да се спирам на всяко едно от тях.
Ако благоволят да те пуснат, добре, но иначе имат пълното право да ти опраскат глобата.
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
На данък със стойност 121 лева лихвата за 3 години неплатен беше 54 лева, така че, колкото и лихва да има, едва ли ще е много голяма 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Глобата обикновено е 20лв.Давноста е 5г.По-добре да ги платиш,отколкото после пак но да имаш и допълнителни ядове.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
sw3tlio написа:А какво става ако колата въобще не се регистрира в данъчно?
Най-вероятно нищо, до момента в които решиш да я продадеш и при прехвърлянето на колата нотариуса не ти поиска справка от данъчното че не дължиш нищо за този автомобил. Има и разни тънки моменти които съм чувал от продавачите на автомобили в автокъщите, но не знам дали тези тарикатски номера ще продължат понеже доста са зачестили. Отиваш в КАТ и обявяваш големият талон за изгубен.Издават ти нов може би те глобяват и с новият талон отиваш вече в данъчното и я регистрираш.И плащаш данъка примерно за половин година и продаваш колата.Трябва и да търсиш такива пунктове за преглед където работи твой познат или да те пуснат без квитанция за данък. На места този номер все още минава, но не се знае до кога. Слушам от приятели че от тази година положението ( поне в Бургаски окръг е затегнато)- прегледа се записва на камера и документите се сканират и се прикрепят към документираният преглед. Не знам доколко е вярно но ноември месец като наближи и моят преглед ще видя дали това е така. Също така, ако решиш да купиш или продадеш жилище пак те проверяват за неплатени осигуровки и данъци. Както писах и в по -горният си пост не може и дете да запишеш в детска градина без да си се изплатил към държавата. Не знам как те намират, дори и колата да не се води никъде- но те откриват. И винаги в такъв момент в които имаш най-малко излишни пари за даване.
Но да ти кажа честно неплащането на данъци е престъпление и аз лично не бих експериментирал с това. Вярно е че данъчната ни система е малко странна- някак си не е редно 20 годишна кола с малки киловати да има облекчение заради катализатор които отдавна е загубил своите свойства.А чисто нова кола с европейски стандарти да има данък от порядъка на 400-500 лв, понеже е мощна. А щом имаш пари за мощна кола значи трябва да плащаш и висок данък.
htt
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
sw3tlio написа:А какво става ако колата въобще не се регистрира в данъчно?
Аз доколкото знам ако нямаш платен данък не можеш да прехвърлиш колата при нотариус,иначе още никой полицай не ти гледа данъка,но ако тръгнеш да продаваш искат платен данък

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2