Избор на спирачни дискове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Доволен съм от:

Brembo Max
20
34%
АТЕ Power
22
38%
Zimmerman Sport
8
14%
Textar PRO
8
14%

Общо гласове : 58
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Избор на спрачни дискове

Мнение от bum_bum » 27 Апр 2012, 21:44

Взех ги от където повечето хора във форума ги взимат. Просто дисковете са много меки. Със зелените ЕВС нямам проблем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 28 Апр 2012, 0:30

Абе имам крив диск някъде и почти съм сигурен, че е отпред, защото ми бие волана при спирачка, но за да ми е мирна главата искам да сменя всички и да направя ревизия на апаратите. Евентуално многа да сложа някакви по-обикновени дискове отзад и нарязани отпред.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 28 Апр 2012, 17:05

Точно това направих и аз преди 10 дена, нарязани дискове предни, нови накладки Текстар отпред и отзад, спирачна течност (ей така да е сменена) и съм мноого доволен от спирането, 318ти е колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 28 Апр 2012, 17:21

TouringInternational написа:.. спирачна течност (ей така да е сменена)...

това значи ли, че течността я сменяш ей така, когато има излишни 30лв? :mhihi:
колеги, сп. течност по препоръки се сменя на 2 години, моля ви :winky:

иначе лично съм с цимерман спорт и хубави накладки.спирането е просто чудно..
най-добрия вариант е да не спестяваш от спирачки,както и от гуми, за да няма изненади в най-неприятните моменти :winky:

успех :yes:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TouringInternational » 28 Апр 2012, 20:12

за спирачната течност не зная, но когато колата дойде от Германия преди 3 год. беше с чисто нови дискове и накладки, от тогава нищо не беше пипано. Сега разликата е осезаема, тъй като компакта отпред е с плътни дискове, сега минах на вентилирани :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 28 Апр 2012, 22:13

TouringInternational написа:за спирачната течност не зная, но когато колата дойде от Германия преди 3 год. беше с чисто нови дискове и накладки, от тогава нищо не беше пипано. Сега разликата е осезаема, тъй като компакта отпред е с плътни дискове, сега минах на вентилирани :)

Тези вентилирани дискове имат значение само при спиране от 130-150 до 0 примерно. Или при спускане и продължителни чести спирания. Ествено по-добре вентилирани отколко плътни. Аз отзад мисля да си запазя плътните. Иначе ти колега с какви дискове си?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Избор на спирачни дискове

Мнение от vladobate » 28 Апр 2012, 22:46

Честата смяна на спирачна течност не вреди , никак даже , за мен тя е свързана с профилакика на спирачната система препоръчвана не на две а всяка година почти , и джоба не би трябвало да олекне с повече от 15-на лв . За вентилирания диск е говорено много и мисля не е правилно да му се отрежда роля само при високоскоростни спирания щото продължителното градско каране му влияе доста и заряването е значително поради което предимството му става почти всеобхватно , та който може да минава на вентилация по-добре от туй здраве му кажи. Изключително доволен от Журид и Ате накладки , Бендикс сложих скоро като ме уверяваха ,че ги произвежда същата фирма която прави и Журид ама са гола вода , това от личен опит.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 29 Апр 2012, 11:19

bum_bum написа:Аз го имах тоя момент с дискове Феродо ДС и накладки Текстар, изядоха дисковете за 1000км някъде. Много корави дискове и меки накладки пак не е много вариант.
И при мен е така, само че дисковете са Zimmermann. За 7000км си имат ръбче. Тук е момента да отбележа, че през по-голямата част от времето дисковете са сини на цвят. Що се отнася до марките - Zimmermann дискове и накладки Jurid качество AS.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Апр 2012, 17:18

Моят ръб се получи само за 1000км :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 29 Апр 2012, 17:49

Дискове Zimmermann стандартни(не дупчени) с накладки Textar. Противно на мнението на много хора, веднъж не го чух тоя Текстар да скръцне или да издаде някакъв шум. Вече над 15к км са дисковете и ръб не се вижда. За сметка на това джантите са ми вечно черни от феродов прах.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 29 Апр 2012, 18:00

Защо купувате различна марка дискове и накладки? Аз си мисля, че като са от една марка, ще има по-малко ядове. Затова за отпред взех дискове и накладки АТЕ, а за отзад са текстар, ефекта ще го видя скоро :)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Апр 2012, 18:59

Няма проблем да са разкична марка. Трябва само да са със сходни качества. Меки спортни накладки с такива дискове и обратното. Иначе разкиката между добри спортни дискове с обикновени накладки- Текстар при мен и после с Green Stuff-а е от небето до земята.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TouringInternational » 29 Апр 2012, 21:55

Jim Beam написа:
TouringInternational написа:за спирачната течност не зная, но когато колата дойде от Германия преди 3 год. беше с чисто нови дискове и накладки, от тогава нищо не беше пипано. Сега разликата е осезаема, тъй като компакта отпред е с плътни дискове, сега минах на вентилирани :)

Тези вентилирани дискове имат значение само при спиране от 130-150 до 0 примерно. Или при спускане и продължителни чести спирания. Ествено по-добре вентилирани отколко плътни. Аз отзад мисля да си запазя плътните. Иначе ти колега с какви дискове си?

Марката не я знам колега, тъй като дисковете ги взех втора ръка, макар че са като нови, нарязани и надупчени са. Резултата ще се види след време. Като цяло не обичам агресивните спирания и спускането на спирачка, но съм виждал на 2-3 пъти предните дискове ярко червени, та ъпргрейд на спирачките винаги си струва, особено от плътен на вентилиран диск :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от sa6i4 » 30 Апр 2012, 14:21

Аз пък карам с дискове MAPCO и накладки Ferodo Premier отпред и съм много доволен.С голяма резерва ги сложих тия дискове,но вече 7-8000км никакви проблеми нямам, колата спира страхотно, но това аз отдавам на добрите накладки :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36