От ръчни към ел. стъкла от зад

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: От ръчни към ел. стъкла от зад

Мнение от E36 320i » 24 Мар 2012, 1:20

имам и с големи букси дето се издърпва и тогава се щраква,но и те не стават,с 4 крачета са,а на мен ми трябват с 5 или 6,най-добре 6
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 24 Мар 2012, 9:41

за да ти работят задните успоредно с конзолата и да можеш да ги местиш и от предните си е малко по сложно да се навърже..
ако видиш проблем с всичко си сложи бели копчета на задните.. няма да имаш контрол от предната конзола..
то и без това е много сложно да заработи така че да гти местиш и от пред и от задните врати.. + са на задните копчета минава през всяко предно копче з аконтрол на задните стъкла и е голяма каша...
тези задни които ги търсиш са сини на цвят и почти са изчезнали .. по добре ги търси нови..
кажи някъде в магазин за части Е36 модел 91' или 92' и те ще изялзат като модел слагани на задните врати..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 24 Мар 2012, 20:04

ares2 написа:за да ти работят задните успоредно с конзолата и да можеш да ги местиш и от предните си е малко по сложно да се навърже..
ако видиш проблем с всичко си сложи бели копчета на задните.. няма да имаш контрол от предната конзола..
то и без това е много сложно да заработи така че да гти местиш и от пред и от задните врати.. + са на задните копчета минава през всяко предно копче з аконтрол на задните стъкла и е голяма каша...
тези задни които ги търсиш са сини на цвят и почти са изчезнали .. по добре ги търси нови..
кажи някъде в магазин за части Е36 модел 91' или 92' и те ще изялзат като модел слагани на задните врати..

Въобще не е сложно, пуска се плюс към бутона за заключване на задните стъкла/който е на конзолата на скоростния лост/ и с мултицета се замерва пина на бутона който в затворено/заключено-бутона натиснат надолу/ състояние спира да подава +12, а при отворено състояние подава +12в към задните бутони/тези във вратите/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 24 Мар 2012, 23:43

Аз съм и отпред без ел стъкла,решил съм отпред да слагам ел.стъкла,по сложно ли ще е ако се опитам с модул да ми пуснат и на задните врати?

Потребител
Аватар
Кара: E36 318tds Touring

Мнение от KAvradaliev » 24 Юни 2012, 13:05

За да не отварям нова тема ще пиша в тази. Проучвам варианта да си монтирам ел. стъкла. Колата е 96-та, преди фейслифт, комби и единственото ел. което има са огледалата, до колкото знам нямам конфорт модул, и мисля че централното е монтирано заедно с алармата, след вноса в БГ. Предполагам че няма и подготвена инсталация за ел. стъкла но не съм сигурен. Екстрите на които държа са затваряне на стъклата при заключване с централното и евентуално затваряне и отваряне до край без да се задържа бутона през цялото време. Задължително ли е да се използва конфорт модул? Ако нямам подготвена инсталация има ли значение от коя година ще е донора. Предполагам най-добрия вариант е да свали и монтира целия пакет. Някаква идея колко би струвала цялата инсталация? Ако имате други предложения или идеи са добре дошли.
Последна промяна KAvradaliev на 28 Юни 2012, 10:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 28 Юни 2012, 9:17

Като гледам какво искаш май ще ти трябва всичко от кола след фейса: 5 бутона на конзолата на скоростния лост, два бутона за корите на задните врати/средна цена +10лв на бутон/, моторчета и ножица на всяка врата-4 к-та/ по около +50 лева на комплект + окабелявянето във вратите/, комфортмодул за 4 ел. стъкла/около 30лв/ и останалото окабеляване около 40-50лв, ако някой се заеме да ти го смъкне цялото/много се съмнявам и не ме питай откъде знам-личен опит само за задните стъкла/ + около 20-30 лв за болтове и гайки за монтаж на ножиците и много нерви + труд. Цената приблизително можеш да си я сметнеш сам. Преди година имаше обява от колега където се продаваше к-т задни ел. стъкла за 200лв. Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 tds

Мнение от hristo_t » 28 Юни 2012, 22:43

baitun написа:Като гледам какво искаш май ще ти трябва всичко от кола след фейса: 5 бутона на конзолата на скоростния лост, два бутона за корите на задните врати/средна цена +10лв на бутон/, моторчета и ножица на всяка врата-4 к-та/ по около +50 лева на комплект + окабелявянето във вратите/, комфортмодул за 4 ел. стъкла/около 30лв/ и останалото окабеляване около 40-50лв, ако някой се заеме да ти го смъкне цялото/много се съмнявам и не ме питай откъде знам-личен опит само за задните стъкла/ + около 20-30 лв за болтове и гайки за монтаж на ножиците и много нерви + труд. Цената приблизително можеш да си я сметнеш сам. Преди година имаше обява от колега където се продаваше к-т задни ел. стъкла за 200лв. Успех!

Да колегата е абсолютно прав.Аз също мислих да правя този проект за задните стъкла, но никъде не мога да намеря инсталацията. Никой не се наема да ми я свали-доста сложно било това начинание.
htt

Предишна

Назад към E36