BМW 318 is- Странно ускорение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Re: BМW 318 is- Странно ускорение

Мнение от PaCk0o » 19 Мар 2012, 18:33

може ли някой с м44 да снима кое е това лостче дето трябва да се мърда
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 19 Мар 2012, 19:51

plradev написа: Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.

Аз съм с М44 с ГИ и аз усещам понякога подобно прекъсване когато карам на гас и незнам причината... На бензин е пушка :bang: :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 20 Мар 2012, 9:07

Вчера като правих разни тестове осетих че не е точно прекъсване а рязко дърпане и че иската си сменя звука и вървежа...мъчих се да напипам това лостче но не оспях...отдолу под колата може ли да се види и да се напипа лостчето...Ако има колеги които могат да снимат и да покажат каде точно е това лостче...отдолу под колата може ли да се види...Помогнете...:(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 20 Мар 2012, 10:14

PaCk0o написа:може ли някой с м44 да снима кое е това лостче дето трябва да се мърда

ДИСА-та на М44 няма видима лостова система като клапата на М42 ,която можеш да опипаш или видиш. Там мембраната ,лоста и самата клапа са един цял възел ,които за да се огледа ,трябва да се демонтира от колектора ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_86_ » 20 Мар 2012, 12:42

Вчера като правих разни тестове осетих че не е точно прекъсване а рязко дърпане и че иската си сменя звука и вървежа...мъчих се да напипам това лостче но не оспях...отдолу под колата може ли да се види и да се напипа лостчето...Ако има колеги които могат да снимат и да покажат каде точно е това лостче...отдолу под колата може ли да се види...Помогнете...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri_86_ » 11 Апр 2012, 12:13

Колеги,благодаря за отговорите и за помоща...След по подробен оглед на колектора напипах това "лостче"...Пробвах вашите препоръки за проба....и...За моя радост РАБОТИ...:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Апр 2012, 11:54

Тя хубаво работи,ама проблема си остава предполагам?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 12 Апр 2012, 15:03

plradev написа:... Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.

Колега, някои ГИ над определени обороти преминават изцяло на бензин, други пък, пак над определени обороти, дообогатяват газовата (LPG) смес с бензин, та в този ред на мисли, ако ГИ-то не прави въпросния преход плавно, може да усетиш евентуално такова прекъсване, докато ускоряваш на газ... Хипотеза само :)
В интерес на истината при много малко коли съм виждал наистина добре настроени ГИ, а още по-малко са "сервизите", където знаят какво правят, докато бутат К-коефициентите и другите настройки на софтуера.

Аватар

Мнение от pinciflucnik » 13 Апр 2012, 7:40

jdl написа:
plradev написа:... Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.

Колега, някои ГИ над определени обороти преминават изцяло на бензин, други пък, пак над определени обороти, дообогатяват газовата (LPG) смес с бензин, та в този ред на мисли, ако ГИ-то не прави въпросния преход плавно, може да усетиш евентуално такова прекъсване, докато ускоряваш на газ... Хипотеза само :)
В интерес на истината при много малко коли съм виждал наистина добре настроени ГИ, а още по-малко са "сервизите", където знаят какво правят, докато бутат К-коефициентите и другите настройки на софтуера.

Колега подскажи къде да отида за настройка. ГИ е t-gas имам и кабел и софтуеар. Колата харчи 14 в града (318is)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 13 Апр 2012, 10:04

pinciflucnik написа:
jdl написа:

Колега подскажи къде да отида за настройка. ГИ е t-gas имам и кабел и софтуеар. Колата харчи 14 в града (318is)

Тя и моята е с ГИ и харчи 14 в града(318 ис м42),зависи много как я караш де,онзи ден я засякох до горе бутилката минавам 100 км и после пак до горе(само че това трябва да се прави на една бензиностанция на една и съща колонка,поне така са ми казвали) и ми излезе 12 на сто със доста настъпване,тук таме въртене и т.н.Според мен е нормално

Потребител
Аватар

Мнение от Bumer4o » 15 Апр 2012, 18:29

Аз съм също се м42б18 и имах подобно прекъсване,оказа се ,че е ТПС-а .Бяха му прекъснати кабелчетат и отвреме навреме не даваше контакт. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 17 Апр 2012, 16:17

Колеги съжелявам че ползвам темата,но аз имам подобен проблем,малко по различен де.Значи колата е 318 ис м42 със Газов инжекцион,държи нормални обороти както на газ така и на бензин,само че мотора се тресе,и когато подам гас има едно замисляне,леко прекъсване такова,това на бензин го прави малко,но на газ два пъти повече....Смених свещите,почистих кабелите със коресилин-същата работа,не знам от какво може да е,и защо това го прави на бензин едвам се усеща но на газ е доста повече.Оборотите не ми играят,ускорява си нормално,четох доста теми но не са като моя проблем тъй като има разлика-газ-бензин.Някакви съвети :dunno: .Благодаря предварително :yes:
А междодругото,като развих свещите 1 ден след като ги сложих,видях че са станали целите черни,това какво означава-каква смес прави??? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 19 Апр 2012, 10:19

Колеги,никой ли няма предложения за нещо :dunno: ,много ме изнервя,не знам от какво може да е,аз така или иначе ще ходя пак при газаджията който ми прави настройките,но мисля че на него не му се занимава с този мой проблем,а по скоро иска само настройките да ми направи,на бензин почти не се усеща прекъсване при подаване на гас но на газ е 2 пъти повече това прекъсване,особено след като прехвърли (като не е стигнала стрелката за температурата по средата),тогава и мотора тресе 2 пъти повече,направо го усещам в купето...... :dunno: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morafeta » 19 Апр 2012, 14:52

и аз имам същия проблем около 5000 оборота има едно замисляне , смяната на свещи и ламда сонда не даде ефект , проверил съм Диса клапата работи си нормално , вадеше ми грешка knock sensor смених го и него и като чи ли се оправиха нещата или съм спрял да обръшам внимание после ще я понапъна малко да си покаже

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 19 Апр 2012, 15:34

morafeta написа:и аз имам същия проблем около 5000 оборота има едно замисляне , смяната на свещи и ламда сонда не даде ефект , проверил съм Диса клапата работи си нормално , вадеше ми грешка knock sensor смених го и него и като чи ли се оправиха нещата или съм спрял да обръшам внимание после ще я понапъна малко да си покаже

Колега,моята не прави така на 5000 оборота,както казах държи си обороти на свободна(не играят) и във ускорението няма замисляния и прекъсвания,моят проблем е в тресенето на мотора,и това че го при подаване на газ има прекъсване-точно във момента който подам гас,като настъпя педала не вдига обороти веднага ами прекъсва леко първо и така,това го прави на газ 2 пъти повечев сравнение със бензин.....Казаха ми че може да е от свещите тъй като на бензин може да се усеща по-малко и там да е причината,е смених ги и е същата работа.Общо взето въпросът ми е къде е общото Между газ и бензин при този проблем,че да има разлика във тресенето на мотора и прекъсването при подаване на газ.Кое прави така че този проблем да се откроява повече на газ :dunno: ,аз ще ходя пак на диагностики,газаджии и майстори то е ясно.....ама истината е че във форума съм научил и придобил информация за колата ми,която я докара в по-добро състояние от колкото да я мъкна по сто сервизи и диагностики и разни "майстори" професори.....За това и питам тук първо.Благодаря пак :yes:
П.п.:Момчето което ми прави настройките на газ ми каза че мотора не работи добре защото се тресе,и че до преди малко е правил кола със същия двигател и при нея няма такова нещо..... :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E36