BМW 318 is- Странно ускорение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Re: BМW 318 is- Странно ускорение
може ли някой с м44 да снима кое е това лостче дето трябва да се мърда
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
plradev написа: Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.
Аз съм с М44 с ГИ и аз усещам понякога подобно прекъсване когато карам на гас и незнам причината... На бензин е пушка

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Вчера като правих разни тестове осетих че не е точно прекъсване а рязко дърпане и че иската си сменя звука и вървежа...мъчих се да напипам това лостче но не оспях...отдолу под колата може ли да се види и да се напипа лостчето...Ако има колеги които могат да снимат и да покажат каде точно е това лостче...отдолу под колата може ли да се види...Помогнете...

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
PaCk0o написа:може ли някой с м44 да снима кое е това лостче дето трябва да се мърда
ДИСА-та на М44 няма видима лостова система като клапата на М42 ,която можеш да опипаш или видиш. Там мембраната ,лоста и самата клапа са един цял възел ,които за да се огледа ,трябва да се демонтира от колектора ...

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
Вчера като правих разни тестове осетих че не е точно прекъсване а рязко дърпане и че иската си сменя звука и вървежа...мъчих се да напипам това лостче но не оспях...отдолу под колата може ли да се види и да се напипа лостчето...Ако има колеги които могат да снимат и да покажат каде точно е това лостче...отдолу под колата може ли да се види...Помогнете...
- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,благодаря за отговорите и за помоща...След по подробен оглед на колектора напипах това "лостче"...Пробвах вашите препоръки за проба....и...За моя радост РАБОТИ...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тя хубаво работи,ама проблема си остава предполагам?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
plradev написа:... Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.
Колега, някои ГИ над определени обороти преминават изцяло на бензин, други пък, пак над определени обороти, дообогатяват газовата (LPG) смес с бензин, та в този ред на мисли, ако ГИ-то не прави въпросния преход плавно, може да усетиш евентуално такова прекъсване, докато ускоряваш на газ... Хипотеза само

В интерес на истината при много малко коли съм виждал наистина добре настроени ГИ, а още по-малко са "сервизите", където знаят какво правят, докато бутат К-коефициентите и другите настройки на софтуера.
- pinciflucnik
-
-
jdl написа:plradev написа:... Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.
Колега, някои ГИ над определени обороти преминават изцяло на бензин, други пък, пак над определени обороти, дообогатяват газовата (LPG) смес с бензин, та в този ред на мисли, ако ГИ-то не прави въпросния преход плавно, може да усетиш евентуално такова прекъсване, докато ускоряваш на газ... Хипотеза само
В интерес на истината при много малко коли съм виждал наистина добре настроени ГИ, а още по-малко са "сервизите", където знаят какво правят, докато бутат К-коефициентите и другите настройки на софтуера.
Колега подскажи къде да отида за настройка. ГИ е t-gas имам и кабел и софтуеар. Колата харчи 14 в града (318is)
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
pinciflucnik написа:jdl написа:plradev написа:... Аз имам идентичен проблем само че на газ при 4к об/мин и нагоре изчиства ,но така и не мога да разбера каква е причината.
Колега подскажи къде да отида за настройка. ГИ е t-gas имам и кабел и софтуеар. Колата харчи 14 в града (318is)
Тя и моята е с ГИ и харчи 14 в града(318 ис м42),зависи много как я караш де,онзи ден я засякох до горе бутилката минавам 100 км и после пак до горе(само че това трябва да се прави на една бензиностанция на една и съща колонка,поне така са ми казвали) и ми излезе 12 на сто със доста настъпване,тук таме въртене и т.н.Според мен е нормално
Аз съм също се м42б18 и имах подобно прекъсване,оказа се ,че е ТПС-а .Бяха му прекъснати кабелчетат и отвреме навреме не даваше контакт. 

- patkana1
- младши ентусиаст
-
Колеги съжелявам че ползвам темата,но аз имам подобен проблем,малко по различен де.Значи колата е 318 ис м42 със Газов инжекцион,държи нормални обороти както на газ така и на бензин,само че мотора се тресе,и когато подам гас има едно замисляне,леко прекъсване такова,това на бензин го прави малко,но на газ два пъти повече....Смених свещите,почистих кабелите със коресилин-същата работа,не знам от какво може да е,и защо това го прави на бензин едвам се усеща но на газ е доста повече.Оборотите не ми играят,ускорява си нормално,четох доста теми но не са като моя проблем тъй като има разлика-газ-бензин.Някакви съвети
.Благодаря предварително 
А междодругото,като развих свещите 1 ден след като ги сложих,видях че са станали целите черни,това какво означава-каква смес прави???

А междодругото,като развих свещите 1 ден след като ги сложих,видях че са станали целите черни,това какво означава-каква смес прави???

- patkana1
- младши ентусиаст
-
Колеги,никой ли няма предложения за нещо
,много ме изнервя,не знам от какво може да е,аз така или иначе ще ходя пак при газаджията който ми прави настройките,но мисля че на него не му се занимава с този мой проблем,а по скоро иска само настройките да ми направи,на бензин почти не се усеща прекъсване при подаване на гас но на газ е 2 пъти повече това прекъсване,особено след като прехвърли (като не е стигнала стрелката за температурата по средата),тогава и мотора тресе 2 пъти повече,направо го усещам в купето......

и аз имам същия проблем около 5000 оборота има едно замисляне , смяната на свещи и ламда сонда не даде ефект , проверил съм Диса клапата работи си нормално , вадеше ми грешка knock sensor смених го и него и като чи ли се оправиха нещата или съм спрял да обръшам внимание после ще я понапъна малко да си покаже
- patkana1
- младши ентусиаст
-
morafeta написа:и аз имам същия проблем около 5000 оборота има едно замисляне , смяната на свещи и ламда сонда не даде ефект , проверил съм Диса клапата работи си нормално , вадеше ми грешка knock sensor смених го и него и като чи ли се оправиха нещата или съм спрял да обръшам внимание после ще я понапъна малко да си покаже
Колега,моята не прави така на 5000 оборота,както казах държи си обороти на свободна(не играят) и във ускорението няма замисляния и прекъсвания,моят проблем е в тресенето на мотора,и това че го при подаване на газ има прекъсване-точно във момента който подам гас,като настъпя педала не вдига обороти веднага ами прекъсва леко първо и така,това го прави на газ 2 пъти повечев сравнение със бензин.....Казаха ми че може да е от свещите тъй като на бензин може да се усеща по-малко и там да е причината,е смених ги и е същата работа.Общо взето въпросът ми е къде е общото Между газ и бензин при този проблем,че да има разлика във тресенето на мотора и прекъсването при подаване на газ.Кое прави така че този проблем да се откроява повече на газ

П.п.:Момчето което ми прави настройките на газ ми каза че мотора не работи добре защото се тресе,и че до преди малко е правил кола със същия двигател и при нея няма такова нещо.....

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3