Строук-2.0-2.5 с тдс вал-чукане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Re: Строук-2.0-2.5 с тдс вал-чукане

Мнение от bavar4o.70 » 17 Мар 2012, 21:14

Днес, сутринта откачих мотора от тампоните и с жираф го вдигнах за предния носач, докато скоростите опрат в тунела.След това развих всички болтчета на картера, и естествено той не искаше да излезе.Затова отвих гайката на оста на маслената помпа, после развих трите болта на помпата, двете болтчета на смукателя и извадих зъбното колело.Помпата падна в картера заедно със смукателя и картерът излезе назад.След това развих болтчетата на дефлекторната ламарина и я свалих.На трети и четвърти цилиндър ламарината е фабрично по-висока и точно там имаше две резки по 3см.След това с един болт на менгеме начуках да пропадне тази част, която е задирала.После по обратния ред събрах всичко, пуснах мотора, запалих го и чукането беше изчезнало.След това си събрах цялата предна маска с фарове, мигачи и радиатори, която беше
свалена.Обезвъздуших водната система и свалих колата от палетите.С колегата направихме тест за ускорение от 0 до 100 - 7,5 сек. Колата е с газов инжекцион, пълно оборудване и два топарлаци по 90 кг.Освен това прекъсвача на 2-ра удря 90 и се налага да превключа 3-та, за да стигна 100.Иначе на 2-ра спокойно си дрифти на 3-4000 оборота.Нямаше къде, а и бензин също, за да включа 4-та и 5-та.Но на 3-та си ускорява доста добре.При този блок на м50 в20 ванос, дъната на цилиндрите са отляти с канали, следващи движението на биелите и последните минават на голямо разстояние от блока.А ето и малко снимки!А сега си сипвам една водка за да отпразнувам завършването на "фРАНКЕНЩАЙН"!!! :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Мар 2012, 21:49

:bowdown: Поздравления, и благодарност че сподели решението на проблема. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 17 Мар 2012, 21:51

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 17 Мар 2012, 22:11

:clap: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Мар 2012, 22:33

Колега какъв е Compression Ratio на сетъпа ? Като гледам получава се повече от 2мм недоход това при положение че буталата от вануса и без вануса са с еднакви разстояния от болта до челото и двата блока са с еднаква височина ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 18 Мар 2012, 8:09

При направените изчисления се оказа,че при 2 мм. недоход ще има ок 9 с.с.,което не ме устройваше.Затова челосах блока с 0.9 мм. ,с което с.с. стана около 11.7.В момента буталата са с 1.1 мм. недоход.А по отношение на буталата-На ванос и без са с различна височина челата.Те и биелите са различни.На ваноса са 145 мм. ,а на без 135 мм. :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Мар 2012, 13:15

Мдааа..9 сс е малко но все пак зависи така ли ще остане мотора или имаш планове за още дигане на кончетата с вентилатор .Е добре поне че си оправил чукането сега газ до ламарината :yes: :yes: :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 18 Мар 2012, 15:59

Как замери тея 7.5 секунди от 0 до 100 ? И то натоварен ? В б20 смукател ? Ще ме прощаваш доста ги разбираш нещата за което получаваш адмирации , но това време ми е малко НЕреално Това е време на М3 Е30 Кабрио и по-бързо от заводска 28ца е36
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Мар 2012, 16:41

DirtySouth написа:Как замери тея 7.5 секунди от 0 до 100 ? И то натоварен ? В б20 смукател ? Ще ме прощаваш доста ги разбираш нещата за което получаваш адмирации , но това време ми е малко НЕреално Това е време на М3 Е30 Кабрио и по-бързо от заводска 28ца е36

Колега не са същите нещата и не могат да се сравняват така елементарно.Виж го че хода на буталото е като на дизел то и вала е от дизел :mhihi: :mhihi: :mhihi: въртящия момент става брутален та затова разлика има между такъв строукнат двигател и такъв със същия работен обем но стандартен

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 18 Мар 2012, 17:14

DirtySouth написа:Как замери тея 7.5 секунди от 0 до 100 ? И то натоварен ? В б20 смукател ? Ще ме прощаваш доста ги разбираш нещата за което получаваш адмирации , но това време ми е малко НЕреално Това е време на М3 Е30 Кабрио и по-бързо от заводска 28ца е36

Евала, браво баварчо, чак ми се прииска и аз да си направя един :mhihi:
Имам наблюдения над още един подобен двигател и толкова дават горе долу. Даже имат потенциал за още ако се намери кой да им пипне електрониката. Не виждам кое ви притеснява като стандартна 25ца и дават 8сек.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 18 Мар 2012, 19:08

:bowdown: :bowdown:
DirtySouth написа:Как замери тея 7.5 секунди от 0 до 100 ? И то натоварен ? В б20 смукател ? Ще ме прощаваш доста ги разбираш нещата за което получаваш адмирации , но това време ми е малко
НЕреално Това е време на М3 Е30 Кабрио и по-бързо от заводска 28ца е36

Ми как го замерих?Колата стои на място.Вдигам 3-4000 об. и при пускането на съединителя казвам старт.Колегата до мен натиска хронометъра на телефона и шоуто започва.Когато стрелката удари 100 к.ч. го спира.Това упражнение го направихме три пъти и все същото.Пак повтарям,че тепърва ще се ремапва компа,разбира се в границите които му позволяват т.тданните и на практика сега ефекта от втория смукателен вал не се усеща.Освен това ще го въртя до 7200 об.и по този начин до 100 км.ч. няма да се налага да включвам 3-та,което ми отнема поне 0.5 сек. :mhihi: Освен това 28-те са с др. дифове и най-често са малко умрели,ако не са ревизирани. :(
Освен колегата на maxpower,има и друга строуквана 20-ка,която на 400 м. дава 14.8 сек. :clap:
Днес сложих за 20 лв. 100 октана и побръмчах малко из града,засуках я на 3-4 завоя и останах доволен.Донакичих си пластмасите,измих я отвън и вътре и се прибрах с нея в къщиче беше забравила къде живее :mrgreen: Благодаря на всички,които писаха ! :bowdown: :

Потребител
Аватар
Кара: м50б28

Мнение от митко-бмв1 » 18 Мар 2012, 21:10

:yes: Браво за проекта :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Мар 2012, 21:24

bavar4o.70 написа::bowdown: :bowdown:
DirtySouth написа:Как замери тея 7.5 секунди от 0 до 100 ? И то натоварен ? В б20 смукател ? Ще ме прощаваш доста ги разбираш нещата за което получаваш адмирации , но това време ми е малко
НЕреално Това е време на М3 Е30 Кабрио и по-бързо от заводска 28ца е36

Ми как го замерих?Колата стои на място.Вдигам 3-4000 об. и при пускането на съединителя казвам старт.Колегата до мен натиска хронометъра на телефона и шоуто започва.Когато стрелката удари 100 к.ч. го спира.Това упражнение го направихме три пъти и все същото.Пак повтарям,че тепърва ще се ремапва компа,разбира се в границите които му позволяват т.тданните и на практика сега ефекта от втория смукателен вал не се усеща.Освен това ще го въртя до 7200 об.и по този начин до 100 км.ч. няма да се налага да включвам 3-та,което ми отнема поне 0.5 сек. :mhihi: Освен това 28-те са с др. дифове и най-често са малко умрели,ако не са ревизирани. :(
Освен колегата на maxpower,има и друга строуквана 20-ка,която на 400 м. дава 14.8 сек. :clap:
Днес сложих за 20 лв. 100 октана и побръмчах малко из града,засуках я на 3-4 завоя и останах доволен.Донакичих си пластмасите,измих я отвън и вътре и се прибрах с нея в къщиче беше забравила къде живее :mrgreen: Благодаря на всички,които писаха ! :bowdown: :

Мерихте ли преди ъпгрейда двайската колко дава от "старт" до "100 по километраж" по същия метод с телефон и навигатор :conf: ? Ама честно, защото и аз така си меря времето с брат ми и се получават много достойни за завиждане времена :mrgreen:

Колко става работния обем с този колянов вал?

Иначе евала за ентусиазма, ъпгрейда си го бива :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bavar4o.70 » 18 Мар 2012, 21:53

Преди да стане 2500 кубика с тдс-ковия вал ,умрялата 20-ка беше пораснала на 2300 кубика с вал от 2.5 бензин.От 0-100 вървеше заедно с 2.8-ца.Но не съм мерил времето.За съжаление или радост с тази кубатура изкара само 6 месеца и 2000 км.На тъпия алуминиев блок му беше паднал никасила под долната част на цилиндрите и с новия ход почна да гори масло.Сега съм го захвърлил с коляновия вал от 2.5 бинз. и след като махна вала отива за алумин. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 18 Мар 2012, 22:21

Нормално е това време до 100, ама замери до 160 че е по-определящо от колкото 0-100. Ако ги правиш под 18 сек, значи си свършил добра работа ;)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ПредишнаСледваща

Назад към E36