Нормално ли е ....?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от niki_y » 16 Фев 2006, 0:03

На мен така ми се губеше антифризче и не личеше да тече от некъде ама все свършваше...накрая излезе водна помпа...МНОГО ГАДНО :evil:

...не го пожелавам на никой 8)
......///M PoWeR ...ENJOY YOUR RIDE !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 16 Фев 2006, 19:03

смених я щото капеше ама пак си продължи :confused: да губи вода

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Нормално ли е ....?

Мнение от ICE » 16 Фев 2006, 20:43

sani написа:Нормално ли е на извън градско каране в тези студове, без много зор на мотора, т.е. около 3000-3500 об/мин, стрелката на температурата на таблото да показва по-наляво от "12 часа", т.е. някъде около 1/4 от цялата скала?? В градски режим пак си застава на средата!!!

* Aко не ти е обезвъздушена системата, колата ще ти загрява, а не обратното.
* Ако ти е зацепено виското, това не пречи, поне в началото, защото термостата е затворен, т.е. охл.течност до радиатора не достига. Пък и като дадеш газ виското се чува много характерно. Друга проверка на празен ход палиш колата и внимателно се опитваш да спреш перката (постепанно, да не вземеш да пъхнеш пръста напреко на перката!). Ако успееш значи виското не е зацепено. По принцип перката си се върти по инерция, увличана от вала, но това да не те плаши!
* Ако е термостат, пробвай да пуснеш един мноого голям наклон с 130 и виж дали ще изстине... Ако да, значи е термостата! Също така ще ти загрява сутрин бавно за около 18-25-30 мин. е зависи как я караш. Ако стартитраш и тръгнеш с 3000 об/мин и не падаш под тях сигурно резултата ще е друг. Говаря за нормално каране.
УСПЕХ! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 20 Фев 2006, 9:48

ICE написа:... Друга проверка на празен ход палиш колата и внимателно се опитваш да спреш перката (постепанно, да не вземеш да пъхнеш пръста напреко на перката!)...
НЕ С ПРЪСТИ !!! (трудно се шият после :mhihi: ). Със сгънат вестник, на студен мотор. Ако стане на парчета - виското е зацепено ;) .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 ti Compact

Мнение от sani » 20 Фев 2006, 9:50

sani написа:Нормално ли е на извън градско каране в тези студове, без много зор на мотора, т.е. около 3000-3500 об/мин, стрелката на температурата на таблото да показва по-наляво от "12 часа", т.е. някъде около 1/4 от цялата скала?? В градски режим пак си застава на средата!!!

Тъй като темата малко се "разми" с разни течове и загуба на антифриз, та по първоначалния въпрос, който поставих за охлаждането при висока скорост се оказа, че след смяната на термостата и хубаво обезвъздушаване на системата, колата си "кове" температурата точно в средата на датчика на таблото и не мърда при никакви обстоятелства! И парното духа по-топло от преди! Оказа се, че перката охлаждаща радиатора ми не е с виско, а е електрическа и се включва нормално!
Благодаря на всички, които се отзоваха на темата и помогнаха с мнения и препоръки!
Дано нямате подобни проблеми!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 20 Фев 2006, 14:57

Явно и аз съм за термостат щото на дълго каране стрелката пада а на светофара се вдига. колко струва термостата и ремонта некой знае ли

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 ti Compact

Мнение от sani » 20 Фев 2006, 15:03

Давам цени на Камор:
Термостат - 74.00 лв
О-пръстен - 4.00 лв
Гарнитура - 8.00 лв

Аз лично си го купих от там! Защо? Защото по номера на рамата и парт номера излиза на 92 градуса, а по другите магазини ми предлагаха на 88 градуса!

Предишна

Назад към E36