Проект м60б40 в е36 купе СНИМКИ !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: v8 в компакт въпрос
Трябва да се потдържа синия пламък 
тук са снимките на мотора,изтрил съм логото за да не се получи нещо като реклама

тук са снимките на мотора,изтрил съм логото за да не се получи нещо като реклама
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
angelBMW написа:Трябва да се потдържа синия пламък
голямо чудовище е това

колега направи си уговорка с човека ,щото едни приятели тая седмица го ядаха с един мерцедесов 6-так за камион ,сдухана глава,спукан картер,неработещ компресор и ся

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
ами доколкото каза до последно е вървял без проблеми просто е свален мотора от коша поради причината че е блъснал колата показа ми и снимки,но като пристигне мотора ще си каже,ще го превъртя няколко пъти на ръка да проверя компресията маслото ще се види как е и ще се моля да няма проблеми,а и да има некоя гарнитура сдухана няма да е проблем,свалят се и се прави пълна ревизия на главата и обратно по реда,поне вече съм се сблъсквал достатъчно с такива работи 

Подрави за ентусиазма колега
Аз лично ще следя темата с интерес
Само да попитам, това чудовище М60В40, ясно че е от Е34 540i .
Добре де, няма ли да стане много тежка отпред с този 4.0 литров V8...
Т.е. съотношението в разпределението на теглото предница към задница ще бъде напълно друга картинка с това М60В40 под капака.. как стоят нещата е евентуалното олекване на задницата, все пак Е36 Compact-а е доста по-лека кола... особенно отзад.
И какво окачване отпред ще поеме теглото му?
Питам, понеже ми стана интересно
, ясно е че човек който го работи това и го рзбира ще напрви операцията без проблем.
Поздрави.

Аз лично ще следя темата с интерес

Само да попитам, това чудовище М60В40, ясно че е от Е34 540i .
Добре де, няма ли да стане много тежка отпред с този 4.0 литров V8...

И какво окачване отпред ще поеме теглото му?
Питам, понеже ми стана интересно

Поздрави.

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Попринцип е лекичка да,в момента е с м52б25 чипосан и се сурка каточили карам на лед а с в8 ще е нещо страшно,за окачване към краяна другия месец смятам да взимам защото първо ми е нужен мотора инсталиран в коша за да решавам вече какво окачване ще слагам,харесал съм ФК регулируемо на твърдост и височина предни и задни,за спирачки за момента ще ползвам за предни от м3 дискове с апаратите а за задни не съм го измислил все още защото нито на седана нито на купето стават отзад...също така след инсталирането на мотора в коша следва утръбяване отвътре което ще помогне малко на тежеста..
Друго ми е интересно защо 25ците заводските попринцип излизат с задни дискове вентилирани а компакта където е по къс по лек и по мощен така да го нарека му направили задни дискове се едно балканче карам....
Друго ми е интересно защо 25ците заводските попринцип излизат с задни дискове вентилирани а компакта където е по къс по лек и по мощен така да го нарека му направили задни дискове се едно балканче карам....

- sprqnotdvijenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318 is
- Мечтае да кара: bmw e 36 m poweer
успех колега аз правя от 318 тдс 328 много много го закъсах
кардан скорости штанги на скорости тампони и т.н.
лесно няма да е но колко то стане по трудно толкоз повече ще му се радваш после 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
sprqnotdvijenie написа:успех колега аз правя от 318 тдс 328 много много го закъсахкардан скорости штанги на скорости тампони и т.н.
лесно няма да е но колко то стане по трудно толкоз повече ще му се радваш после
При теб е друго почти всичко си пасва на местото 1:1 само заменяш части от дизел с бензин а при мен ще има преправяне

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Добре ако още не сия батисал тая 323ка, дай да ти дам една 316ка без номер на мотора в талона и малко кеш и там да и насаждаш в 8ка?

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
vld написа:Добре ако още не сия батисал тая 323ка, дай да ти дам една 316ка без номер на мотора в талона и малко кеш и там да и насаждаш в 8ка?
Благодаря за офертата но не се намирам в бг

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: swap m52b20 към м60б40 в купе
Здравейте колеги,значи както повечето знаят мотора беше предвиден за е36 компакт но наскоро размених компакта за купенце в по добро за мен състояние + спортно окачване кони спорт,джанти момо 17-ки музики и още доста неща които ще ми услужат за завършването на проекта в8.
Значи мотора ми пристига утре на обяд,оборудван мотора с инсталацията му с авт.ск.кутия,серво,педалите,ключа+чипа,радиатор и сондите и части от генерацията на мотора.Въпроса ми е какво още ще ми е нужно от колата донор да мога да кажа на човека които ще ми докарва двигателя за да мога да започна проекта без пречки
Значи мотора ми пристига утре на обяд,оборудван мотора с инсталацията му с авт.ск.кутия,серво,педалите,ключа+чипа,радиатор и сондите и части от генерацията на мотора.Въпроса ми е какво още ще ми е нужно от колата донор да мога да кажа на човека които ще ми докарва двигателя за да мога да започна проекта без пречки

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: Проект м60б40 в е36 купе СНИМКИ !
Здравейте колеги,време е да съживим малко темата ми се струва
От няколко дена насам събирам нужните части като например:
В момента имам в наличност,мотора с инсталацията и кутията днес купих скоростния лост с всичко нужно за монтажа,тъи като ще монтирам двигателя в сервиз оборудван с повдигач и всичко нужно за да си завърша проекта, които е на 200км от местоположението което се намирам и ми е нужно да събера всички нужни части за да мога да монтирам мотора в коша,мислех начин които да избегна преправянето на картера и попаднах на интересна тема в която слагат фланец от ляво и от дясно на предния мост ето линк с снимка --> http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 776/18.jpg
Какво е вашето мнение за този начин
Също така ме интересува ще се наложи ли да се реже по купето за да се монтира мотора,просто ми е жал да режа такава кола

От няколко дена насам събирам нужните части като например:
В момента имам в наличност,мотора с инсталацията и кутията днес купих скоростния лост с всичко нужно за монтажа,тъи като ще монтирам двигателя в сервиз оборудван с повдигач и всичко нужно за да си завърша проекта, които е на 200км от местоположението което се намирам и ми е нужно да събера всички нужни части за да мога да монтирам мотора в коша,мислех начин които да избегна преправянето на картера и попаднах на интересна тема в която слагат фланец от ляво и от дясно на предния мост ето линк с снимка --> http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 776/18.jpg
Какво е вашето мнение за този начин

Също така ме интересува ще се наложи ли да се реже по купето за да се монтира мотора,просто ми е жал да режа такава кола

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Бях попаднал в друг сайт и са сложени на е36 просто давам фланеца за пример 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
При е36 картера е заден , а с тея подложки на моста нз рейката ще ти стане най-предната и ниска точка ... Но ако намериш снимки на е36 как седи постни ги тук
I'm slowly drifting

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
то че ще се реже - ще се реже... ми сигурно и дирекция ще изместваш...
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3