масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Re: масло на хидравликата смяна на червено със зелено масло въпр
Аз на хидравликата също бях с някво може би червено,но си беше черно като катран.Смених го с Мотул Декстрон III 25 лв литъра беше тогава,сега не знам колко е.В студените сутрини като я вадя от гаража се едно въртя волана на някой стар москвич,даже на баща ми самарата е по-лек волана.Чудя сега дали да не го сменя с някое Декстрон 2,да видя дали ще се оправят нещата.Иначе по VIN не знам какво излиза за моята кола,но рейката ми е сменяна от предния спобственик в Камор ауто и в гаранционната и карта пишеше ,че гаранцията важи само ако е карана с червено АТF.Та ми е чудно как за Е36 някой ще предпише зелено масло за хидравликата.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Не е ли най-добре с Декстрон 2 . И двете ми Е36-ци са си с такова и не съм имал никога проблем с хидравликата. На едната започна до просвирва-смених маслото един път,карах с него 200-300 км.,после друго казанче и друго масло и вече 3-та година си е супер .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
И аз сложих Декстрон3 и на мен ми е тежка хидравликата и рейката е рециклирана и няма луфт грам та да не би да са затегнати от тия рециклажи или пък какво не знам дали има вариант да се отпусне отнякъде макар и с малко луфт как е на Е34 , но да е малко по-лекинко.Може пък тва зеленото да не е по-добре , а да стане по-зле за колегата. знам ли то хубаво че се слага на гидравлики ама дали помпите да са различни или поне пригодени да бачкат с такова масло щом ще захранват и нивоматна система където наляганията са доста големи. Нямам представа , но пък в официалния дилър трябва да знаят най-добре макар че аз лично съм с предубеждения.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
нямам идея ама нали ви казвам че с мен имаше човек собственик на сервиз и негов работник и казаха че няма проблем,аз ако не бях се зачел на кутията на маслото даже и тема нямаше да има ,ама като знам че остава не малко количестви в рейката и евентуално като се смесят 2те масла може да стане боза и тва ме притесни най много
,а хората от тоя сервис не са случайни смисъл верига са и предполагам че все някога са сменяли масла на хидравликата на е36
,пък и оня от мкара и той имал е36 незнам каквото стане ама аз май съм единствения със зелено масло за 30кинта в хидравликата ,еми ще пиша позитиви и негативи за зеленото 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
волана си е същия даже е малко по мек от преди,имам едно дразнещо скърцане от волана ама там проблема е друг и няма мн общо с малсото,металическо скърцане ,ще се пръска с контактен ако не стане ще сменям лагерите напръта ама тва на пролет,сега ще дебна да не ми изтрещи хидравличната помпа 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
добре колко пъти да ти се повтори зелено и червено не се смесват
или едното или другото се слага вътре, не 2те едновремено. от тука нататък дали ще си караш така или ще си го приточваш си е твоя работа.

аз лично директно отивам там с тая капачка и я трескам на бюрото на ония льольо къде ти е дал тенекияната кутия. не че нещо ще направят освен да мънкат, ама поне няма следващия след тебе да го яде с тия масла.

аз лично директно отивам там с тая капачка и я трескам на бюрото на ония льольо къде ти е дал тенекияната кутия. не че нещо ще направят освен да мънкат, ама поне няма следващия след тебе да го яде с тия масла.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
тва колега го разбрах че не се смесват,но понеже вече са смесени какво може да стане тва е въпроса а за мкар аз в понеделник съм там и ще се оправям,освен да се пресече маслото друго може ли да и стане тва питам ,смисъл на помпата или рейката 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Няма да се пресече маслото.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Ей сега погледнах в Аутодата и се изненадах малко , но факт дават и двете масла ( за 98-ма проверих как е мойта ) тъй че колега взимай си пак зелено и промивай , след 1000км, примерно пак ( сори ама тва ти е орисията ) и си карай. Ако наистина ти е станал по-лек волана ще слагам и аз да го ева ама по-натам , няма начин бях свикнал на един сервотроник и тва сега ми идва мъчно пък по цял ден го връткам понякога. Споко действай само го промий със две смени още примерно .
~Мишо~ написа:Няма да се пресече маслото.
Сигурно няма да се пресече ама кат позагрее ще има разлика във вискозитета може би , а тва до какво ще доведе , не знам .
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
vladobate написа:~Мишо~ написа:Няма да се пресече маслото.
Сигурно няма да се пресече ама кат позагрее ще има разлика във вискозитета може би , а тва до какво ще доведе , не знам .
До нищо. Щом ги дават и двете - ще са с близък вискозитет.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
~Мишо~ написа:vladobate написа:~Мишо~ написа:Няма да се пресече маслото.
Обаче и в аватара ти има загатване да си нещо прав , тъй че и аз ще съм с цветовете на трибагреника

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
нищо няма да се върти по-лесно освен ако не се е затлачило на тиня вътре. е36 е с хидравлична помпа не секторна кутия и особено 4 цилиндровите къде работят на по 90 бар в най-добрия случай 97 бар си е тежък волана. ако имаш помпа от m3 може и да се върти по-лесно.
маслото го дават от bmw да се смени със зелено ако вие хидравликата при студен старт на ниски температури, така че сами си помислете разликата във визкозитета дали е близка
маслото го дават от bmw да се смени със зелено ако вие хидравликата при студен старт на ниски температури, така че сами си помислете разликата във визкозитета дали е близка

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
така аз карам и пежо (по принуда
служебно )значи на пежото хидравликата е 300 пъти по лека от на е36 (ама имат и 15 години разлика
,а пежото не съм сигурен дали ще изкара и половината км от на бмв
,като казах че след смяната със зелено масло е по лек волана имам предвид 1 идея по лек,аз на това се надявах със смяната на маслото(щото 15 години е тая кола все пак и със сигурност няма нужните качества вече) колега аз съм от пловдив ако искаш пичи на лично ще дойда с колата да усетиш и да разбереш за кво говоря,живея в тракия ,но наще са в кичука ,абе където и да е мога да дойда да видиш за кво става въпрос,пак подчартавам
ПРИМЕРНО 1 МЕСЕЦ КАТО КАРАМ САМО СЛУЖЕБНАТА ,И ПОСЛЕ СЕ КАЧА НА Е36ТО ПЪРВИЯ МОМЕНТ ЧУСТВАШ ВСЕ ЕДНО БМВ-ТО НЯМА ХИДРАВЛИКА АМА СЛЕД 2 3 МИНУТИ КАРАНЕ СИ СВИКВАШ И ТЕ ТАКА...)
а маслото реших да го сменя не щото имам проблеми а щото сменях масло на скорости,на дифа,на хидравликата,ремъци ,ролки,водна помпа аве обслужих си я отсякъде защото ще пътувам към западна европа а там услугите на мкар и дарукар ще ви се стоят че все едно сте при бай Петко в гаража зад блока
а щом го дават че може да се кара с него вече съм спокоен,(и със сигурност спестихте скандал в мкара
) и моята излагация
мерси на всички колеги за мненията 

а маслото реших да го сменя не щото имам проблеми а щото сменях масло на скорости,на дифа,на хидравликата,ремъци ,ролки,водна помпа аве обслужих си я отсякъде защото ще пътувам към западна европа а там услугите на мкар и дарукар ще ви се стоят че все едно сте при бай Петко в гаража зад блока

а щом го дават че може да се кара с него вече съм спокоен,(и със сигурност спестихте скандал в мкара

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:~Мишо~ написа:vladobate написа:~Мишо~ написа:Няма да се пресече маслото.
Обаче и в аватара ти има загатване да си нещо прав , тъй че и аз ще съм с цветовете на трибагреника. Да-а ще се сипва туй масло да пробвам кво ще става и дали ще връткам лесно геврека пък третия цвят бялото ще съм с бял гащеризон докат сипвам Пентосина
измислих го .
и закво ти е да се набутваш 30 кинта за масло щом декстрона 2 е 10 ,бамкай си червеното и си свиркай,аз си се набутах ама нищо здраве да има пари се вадят

64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5