Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- svetkos_
- Потребител
-
- Кара: F11 530xd Touring
- Мечтае да кара: BMW M3/M5
- Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
Re: Трудно палене при студено 2.5 ТДС!!!
Аз съм със същия проблем, но на малкия ТДС. При мен обаче не ще и да запали. Не съм я дърпал, че е в паркинг и после щеше да е трудно да я върна на мястото. При мен дори се чу едно "стриване" на метали при едно от завъртанията на ключа. След няколко опита започна да върти, но не и да запали. При това бях на кабели за подаване на ток от друга кола. Помпата отзад се чува. Чакам да се пооправи времето, за да я изтегля до сервиз. Иначе гореописаното беше направено при омекналото в събота и неделя време. Мислех и аз за кофти нафта, нищо че се зарежда на ОМВ. Както и за свещи. Ще видим тази работа, засега ще поизчакам снега да се понамести, за да ме дръпнат. 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
svetkos_ написа:Аз съм със същия проблем, но на малкия ТДС. При мен обаче не ще и да запали. Не съм я дърпал, че е в паркинг и после щеше да е трудно да я върна на мястото. При мен дори се чу едно "стриване" на метали при едно от завъртанията на ключа. След няколко опита започна да върти, но не и да запали. При това бях на кабели за подаване на ток от друга кола. Помпата отзад се чува. Чакам да се пооправи времето, за да я изтегля до сервиз. Иначе гореописаното беше направено при омекналото в събота и неделя време. Мислех и аз за кофти нафта, нищо че се зарежда на ОМВ. Както и за свещи. Ще видим тази работа, засега ще поизчакам снега да се понамести, за да ме дръпнат.
Огледай покрай дюзите трябва да е сухо,според мене дърпаш въздух от някъде.
- Maverick81
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46
- Мечтае да кара: BMW E34
И аз с малкия ТДС не мога да паля...колата стои навън и сигурно 20 пъти подгрявах че да запали. Един ден ми подаваха и с кабели за да запаля, акумулатора замина. Заредих си го и го прибирам...тази сутрин уж беше меко, но пак голямо тресене и запали с триста мъки... Викам си свещи и веднага в сервиза. Още преди да ги проверят обаче видяха малък теч от помпата до тях и най-логичното е нивото на нафтата да е паднало сутрин и затова трудно пали, докато подкачи. Иначе като запали целия ден пали без грешка след това. Сега ще оправят помпата и ако има изгоряла свещ ще я сменят. Та дано това ми е проблема с паленето, че се побърках ...

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
- Кара: печка с 6 кюнеца
А може ли и при мен да е от теч на нафта....защото сутрин като тръгна да я паля и стрелката ми е винаги под това което съм я оставил вечерта:)
- S7
- старши ентусиаст
-
gopeto_bmwvr написа:А може ли и при мен да е от теч на нафта....защото сутрин като тръгна да я паля и стрелката ми е винаги под това което съм я оставил вечерта:)
Прегледай първо дали има някъде течове по двигателя или под колата,по скоро или поплавъка ти прави проблем или датчика за нивото на горивото.
gopeto_bmwvr написа:А може ли и при мен да е от теч на нафта....защото сутрин като тръгна да я паля и стрелката ми е винаги под това което съм я оставил вечерта:)
Нямаше да питаш ако беше такъв голям теча , нормално е да имаш разлика в показанията на горивото ,опита така говори , споко. За непаленето има сериозни съмнения ако имаш някъде дори само някво сълзене , че нощем кат вампир пие въздух горивната система и после на заранта няма палене

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Днес пак сутрина неиска да запали....с дърпане стана работата,както и да е оставих я да поработи за да възбуди акумулатора и я огасих след 15-20 мин.След 5 мин след това запали но пак трудно премигъха ми аварийните и огасна от самосебе си.След това опитах да я запала и все едно ми е слаб акумулатора и пак не искаше да запали.....Незнам вече се сбърках кво да правя!!! Май ще ходи за скраб....хахха
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Я вземете си огледайте системата за херметичност.Всички маркучи за обратната нафта,дифтунгите на ГНП-то на щуцера за обратната нафта,резервоара и връзките му и проблема ще изчезне.Па вземете си източете и горивния филтър,ей така за всеки случай. 

- S7
- старши ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Я вземете си огледайте системата за херметичност.Всички маркучи за обратната нафта,дифтунгите на ГНП-то на щуцера за обратната нафта,резервоара и връзките му и проблема ще изчезне.Па вземете си източете и горивния филтър,ей така за всеки случай.
То това добре ама кой да чете по горе какво се пише

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами а де. 

- gopeto_bmwvr
- Потребител
-
Значи май открих проблема какъв е ....акумулатора си е отишал и неможе да задържа тока....днес взех нов...и утре ще пиша дали от това е проблема....а за маркучетата и другите работи ги прегледахме всичко е ток.....Благодаря все пак дано от акумулатора да е бил проблема!!!

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Дано колега!Има вероятност и стартера да не е в час.Ако имаш пак проблем пиши ,ще ти кажа какво да направиш,за да видим дали е от това. 

- Maverick81
- Потребител
-
- Кара: BMW Е46
- Мечтае да кара: BMW E34
На моята оправиха теча от помпата, смениха маркуча за обратната нафта и една свещ и сега пали на четвърт, а преди винаги дори и без този голям проблем палеше след няколко превъртания...Явно е имало въздух в системата, а и теча...
Ще я пробвам още следващите дни като е студено да видим дали всичко е "ток"

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2