Масло 5w40 BMW на М50

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Re: Масло 5w40 BMW на М50

Мнение от troublemaker » 27 Яну 2012, 0:34

аз карам с 5 на 40 на феби и съм доволен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 27 Яну 2012, 1:45

Понеже и аз до скоро бях на кръстопът по точно този въпрос та , какво значи доверени хора ( не визирам никой ) или сигурни в качеството на продукта . Нима някой може да се тупне в гърдите и да каже аз съм безкрайно искрен , точен , непогрешим и т.н. и ако да какво не си. Та няма доверени хора или поне засягат едва 1-2% от пишещите тука , а останалите. И какво ми ги хвалите тия дилъри и щото нещата не са тайна обществено достояние са веднага пример . В магазина на нашия дилър ( в който и аз понякога пазарувам това онова , но си знам и имам едно наум че пилият плаща ) съвсем случайно попаднах на няколко опаковки от по 1 литър ( нали уж оригиналното било така ) на БМВ масло 5W40 и най-отпред се мъдреше бутилка с дата на производство от която бяха минали 3 годинки , а цената ориентировъчно 30-на левчета . Та аз доволен че го взимам на под 15-на ( даже и надолу ) . Е хубаво ама след време ми го предлагат същото на 18-на и аз доволен им викам момчета не се хабете тая цена не струва , е да де ама след някой ден греда виждам го случайно на 11 и кусур български пари след което бях почти сигурен че повече няма да го туря в колата си . Е и как да го слагам като ми го предложиха преди 5 дена на цена близо до десетарката. Е тва какво е , кой е искрения кой правия кой е доверения като при дилъра старо другаде дъмпинг невиждан. Иначе най-доволен от него поне по отношение на разхода ( под половинка до смяна ) имайки предвид че съм с турбина дет плаче :mhihi: . И сега си взех друго ама кат гледам и на него цената ( говоря за Кастрол синтетика 5-40 ) ниска-а-а , не че съм цъфнал и вързал ами по-скоро объркан и наплашен кви игри и дивотии се играят , пък аз искам нещо съвсем просто да си обслужа мотора със масло нищо повече , ами на тая картинка кво правим с по-сложни манипулации и ремонти кво да гледаме , към кой да се обърнем. Жалко е как ни правят на глупци , съжалявам ама не ми е работа да търся и следя като детектив кой от къде и как та да си купувам с мойте си пари дет сума ти пот съм фърлил за тях нещо толкоз елементарно и всекидневно ( нали е консуматив ) като двигателно масло. Като прибавим каъм всичко това и индивидуалността на всеки двигател бозата става пълна. Дерзайте и успех. А тва кой двигател кво заслужавал като масло обърнато в пари си е супер нереално заключение ( мое мнение ) .

Потребител
Аватар
Кара: 320 купе
Мечтае да кара: M3

Мнение от trabifen » 30 Яну 2012, 23:00

аз карам с 5на 40 и сутрин имам 24 кълвача :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Яну 2012, 18:02

vladobate написа:Понеже и аз до скоро бях на кръстопът по точно този въпрос та , какво значи доверени хора ( не визирам никой ) или сигурни в качеството на продукта . Нима някой може да се тупне в гърдите и да каже аз съм безкрайно искрен , точен , непогрешим и т.н. и ако да какво не си. Та няма доверени хора или поне засягат едва 1-2% от пишещите тука , а останалите. И какво ми ги хвалите тия дилъри и щото нещата не са тайна обществено достояние са веднага пример . В магазина на нашия дилър ( в който и аз понякога пазарувам това онова , но си знам и имам едно наум че пилият плаща ) съвсем случайно попаднах на няколко опаковки от по 1 литър ( нали уж оригиналното било така ) на БМВ масло 5W40 и най-отпред се мъдреше бутилка с дата на производство от която бяха минали 3 годинки , а цената ориентировъчно 30-на левчета . Та аз доволен че го взимам на под 15-на ( даже и надолу ) . Е хубаво ама след време ми го предлагат същото на 18-на и аз доволен им викам момчета не се хабете тая цена не струва , е да де ама след някой ден греда виждам го случайно на 11 и кусур български пари след което бях почти сигурен че повече няма да го туря в колата си . Е и как да го слагам като ми го предложиха преди 5 дена на цена близо до десетарката. Е тва какво е , кой е искрения кой правия кой е доверения като при дилъра старо другаде дъмпинг невиждан. Иначе най-доволен от него поне по отношение на разхода ( под половинка до смяна ) имайки предвид че съм с турбина дет плаче :mhihi: . И сега си взех друго ама кат гледам и на него цената ( говоря за Кастрол синтетика 5-40 ) ниска-а-а , не че съм цъфнал и вързал ами по-скоро объркан и наплашен кви игри и дивотии се играят , пък аз искам нещо съвсем просто да си обслужа мотора със масло нищо повече , ами на тая картинка кво правим с по-сложни манипулации и ремонти кво да гледаме , към кой да се обърнем. Жалко е как ни правят на глупци , съжалявам ама не ми е работа да търся и следя като детектив кой от къде и как та да си купувам с мойте си пари дет сума ти пот съм фърлил за тях нещо толкоз елементарно и всекидневно ( нали е консуматив ) като двигателно масло. Като прибавим каъм всичко това и индивидуалността на всеки двигател бозата става пълна. Дерзайте и успех. А тва кой двигател кво заслужавал като масло обърнато в пари си е супер нереално заключение ( мое мнение ) .

Абе аз не мога да разбера вие кво искате? Аз внесох 4 тона масла на цени на които ги нямаше никъде.

Синтетиките бяха на цена на 10W-40. Естерни масла на под 30лв литъра.. кво повече? :dunno:

В тоя форум съм от 10 години сигурно, една камара народ ме познава и може да гарантира, че квото кажа е така. Всички масла бяха на 2-3 месеца от датата на производство. Повечето бяха новите опаковки, които дойдоха тук след година кажи-речи.

Внасям го аз от първа ръка, т.е. няма прекупвачи и мога да гарантирам за качеството.

Кво повече?????

Аз пак ще си карам с хубаво масло внос от някъде, щото от години от тук не купувам ни масло, ни антифриз ама нема вече евтико от мен.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Яну 2012, 19:13

5w40 на bmw съм си доволен от него в тия студове мотора на -16 пали и спи. motul и по принцип 10w40 аз лично не бих си сложил повече особено зимата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 31 Яну 2012, 19:50

Аз чаках феновете на 15в40 да се разпишат, ама сигурно са под колите с горелките навряни в картера, че оно сигурно трудно върти :mhihi: :mhihi: :mhihi:

По темата: с 5в40 на старите кошници също им се глади косъма(разбирай м50/м42,м52,м44).

Иначе относно произхода на масла, наистина нямате угодия. 1 път ви звучи скъпо, друг път ви изглежда евтино, трети път не ви била известна марката и т.н. :)

Поздрави и източвайте 15в40-то докато е време :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 31 Яну 2012, 21:49

Колега, аз съм с М50Б20 и от както я имам тази кола я карам с 5/40 ( сменял съм марките; Mobil1, agip, Hаvoline ) и съм доволен! Само веднъж сипах 5/30 , при това купено от БМВ и то с много доказан произход, но няма да повторя :)
Ако 5/40 ти е по джоба и мАторя е ОК и не го пипа, не го мисли :yes:
Само да добавя, че маслото винаги го купувам от ... на запад от Сърбия :)
Последна промяна zorobg на 31 Яну 2012, 23:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Яну 2012, 22:25

Имаше един, дето ми вика "ама как ми гарантираш, че 20-ката няма да се разтрака с тоя Гълф Компетишън на Калояново след втората обиколка"?

Ми той Макларъна не се разтракал по всичките световни писти та 20-ката ще се разтрака на Калояново :kuku:

Мотул 5W-30 на 82лв за 5лт го давах, после що ТДС-а харчи 7,7 на -20 градуса :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320i Touring '98
Мечтае да кара: M6 Convertible

Мнение от gangsterboy » 01 Фев 2012, 7:06

Сега съм с БМВ 10х40 и мисля да сложа на следващата смяна IGOL 5x40 http://igol-bg.com/downloads/SYMBOL%20C ... 205W40.pdf. Някой пробвал ли го е това масло? Мисля, че при всички положения ще е по-добре от това с което съм сега. А и го взимам от официалния вносител. Братовчед ми работи там и го взимам с неговата отстъпка. Поне съм сигурен, че е истинско. Карах старото Пежо с IGOL 10х40 и бях много доволен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i Coupé
Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé

Мнение от .:The Player:. » 01 Фев 2012, 16:09

Аз пък на моето М52B20 Ванос съм му сложил Castrol Magnetic 10w40 . Не тропа при студен старт на -18 градуса нито топло работи си еднакво навъртял съм около 3000 км и няма проблем ! В сервизната книжка от Италия от каде е внос пишеше че е карано с такова масло Castrol и е на 143000 и немисля да го сменям ! За лятото може да му сложа 5w40 но още не съм решил , човока в сервиза ми го препоръча даже ми даде гаранция с думата си . Но все пак никой не знае ... за сега всичко е наред :)
BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 0:45

Изкрено се надявам,спада в цените на маслата да идва от повишените количества които се внасят и от там по-сериозни отстъпки от производителя а не понижаване на цените пропорционално на понижаване на качеството на продукта.Факта ,че наливното БМВ масло го има навсякъде се надявам да е заради повишеното предлагане което определя и ниската му цена.Вече 20000 км съм с него. За 5W40 имам в предвид и се надявам да не е било груба грешка това.Сега съм се насочил към Мотул 5W40 ,защото го виждам на сносна цена ,но пак точно тази цена ме притеснява и при него,тъй като може да се получи ,че цената е такава защото такова е качеството му.Та пак да повторя,че изкрено се надявам,че цената е сносна,защото има повишено предлагане а не защото е занижено качеството.Все пак преди две години Мотул 6100 10W40 бе 20 лв литъра а сега пълната синтетика е с тази цена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Фев 2012, 0:55

Dream_BMW написа:Изкрено се надявам,спада в цените на маслата да идва от повишените количества които се внасят и от там по-сериозни отстъпки от производителя а не понижаване на цените пропорционално на понижаване на качеството на продукта.Факта ,че наливното БМВ масло го има навсякъде се надявам да е заради повишеното предлагане което определя и ниската му цена.Вече 20000 км съм с него. За 5W40 имам в предвид и се надявам да не е било груба грешка това.Сега съм се насочил към Мотул 5W40 ,защото го виждам на сносна цена ,но пак точно тази цена ме притеснява и при него,тъй като може да се получи ,че цената е такава защото такова е качеството му.Та пак да повторя,че изкрено се надявам,че цената е сносна,защото има повишено предлагане а не защото е занижено качеството.Все пак преди две години Мотул 6100 10W40 бе 20 лв литъра а сега пълната синтетика е с тази цена.

:OT: Чета ти мнението колега и си мисля колко прилича на мойто и дали ща та скастрят как мен ма нацелиха нищо че писах още първо изречение " не визирам никой" и нищо че съм описал разлика от три пъти ( 300%дали е надценка или подценка :mhihi: не знам ) което е повече от нелогично и съмнително мисля всеки ще се съгласи. Просто изказах мнение и сега чакам да видя кво ще доде при теб. :yes: ПС: Кво наливно, в опаковка си върви прилична , цъкате на гугълчо за търсене с цена 10.40 ако не излезе отде иде па на .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 1:07

Хахаха не мсиля че колегите скастриха лично теб или мнението ти а изказаха своето по отношение на това,че каквото и да се прави винаги ще има недоволни.Гледните точки винаги са много и всеки има право да си каже какво мисли изхождайки от своята такава.
Ето Bum Bum сам си призна,че не купува нищо предлагано на нашия пазар и сигурно си има достатъчно доводи за да го прави,така че няма как да се сърди на хора който изказват съмнение и притеснение за продуктите продавани тук,та дори и да са внесени от него.Все пак всеки сам избира на кого да се довери и си носи отговорността от това.Но хич не е лесен този избор.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Фев 2012, 2:22

абсолютно нормално е когато предлагането е увеличено да спада цената. тва си е икономически баланс, а пазара на маслото одавна стана пазар на потребителя, а не на търговеца. когато има достатъчно предлагане потребителя е главния действащ и той избира, затова търговците гледат да намалят цените. в us като тва bmw 5w40 масло е $5.50 за литър и синтетиката на мотул 8100 също толкова (1 колега който живее там и се занимава с масла ми ги каза как вървят) кво да говорим, плащайте ги тука по 30лв в дарукар и си свиркайте пък аз ще си ги купувам от кварталната бакалия както колегата се беше изразил на 2.5 пъти по-малка цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 02 Фев 2012, 10:12

е ви немски магазин като искате
http://www.oelshop24.de/index_shop.php

само вижте за кви цени става въпрос
БМВ 10/40 - 5,90
БМВ 5/40 - 5,90
БМВ 0/40 - 8,90
.... цени в Евро

Имах едно време Е46 М52ТУ и му сипах 0/40 като бях в Германия като го поръчах от тоя сайт - изкара 18 000км с него и беше спаднало до средата на щеката а мотора си пееше. Маслата са супер, мисля че и в Офроудфорума имаше хора дето пръчват от този сайт.

Ето и една проста сметка - доставката до БГ до 10кг е 19 Евро

7л х 5/40 = 5,9х7 = 41,3 Евро
1 х Ман филтър = 7,9 Евро
доставка = 19 евро

И за смяна на масло 5/40 за 320/323/325/328 + филтър
ОБЩО: 68,2Евро ~ 130лв.

Така тук 5/40 в бутилка най-евтино съм виждал 15лв/л.

7 х 15 = 105лв
филтър = 15лв

Общо:120лв.

И ако се наложи да се плати доставка до някой град в БГ кво излиза, че да си поръчваме масло от Германия е по-далаверско :wave: Да не говорим, че ако имате познати в Германия, които да ви го донесат, направо ще ви излезе без пари :lalala:

Тва така просто реших да ви пиша, че има и други алтернативи като искате качествено масло "на запад от Сърбия" :ok:

С това си мнение не искам да казвам нищо срещу търговците, просто давам алтернативен вариант, аз също сипвам масло от колега от форума и съм си доволен :lalala: Все пак за 15 годишен двигател говорим. Кво да му се чудя толкова.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36