Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем на 2.5тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Re: Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем на 2.5тдс

Мнение от Racer Mani@k » 23 Яну 2012, 9:40

Здравей колега същия проблем имаше една 39-ка 2,5 тдс този проблем не излиза на диагностика опитай да провериш умна дюза закарай ги всички на проба и ще видиш проблема от каде идва !!! :)
Кацнал на едно Дърво

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем на 2.5тдс

Мнение от BEN » 23 Яну 2012, 13:18

vladobate написа:
Dream_BMW написа:Нека и аз си изкажа предположението и то е ДВУМАСОВ МАХОВИК. Има повече луфт от допустимото. Функцията му е при ниски обороти да спомага за намаляване на колебанията във въртенето на коляновия вал.Когато луфта се увеличи и двигателя започва да се тресе при определени обороти над тези на празен ход,но под 1000.Явно при спиране инерциоанните сили му влияят и се разтриса повече.При мен се случва направо да придрънква ако съм я въртял известно време на място или съм се правил на дрифтър.

Добро е това предположение ама все пак колоегата не доуточни спира ли тресенето като направи това което му бях писал по-горе още преди да спре колата на място или няма значение демек при действието на тези инерционни сили ли се проявява или е и самостоятелно щот на мен кат спирам ми се е случвало нещо подобно , но след като пусна педала на спирачката и след малко пак го натисна ( в рамкита на същото спиране ) този ефект изчезва ( независимо че продължавам да спирам пак ) . А за тампоните на скоростната кутия няма такъв филм отишли са си ( евентуално ) и кат ги гледаш ей така все едно са нови , гумата кат дъвка има става ама само свалени се усещат или на колата като подпреш скоростната и дигнеш нагоре да ги освободиш пипни с ръка на мачкане как са и ако са пухкавки като захарен памук не ги бива , ама хич. Успех. ПС:За да си диагностираш проблем пробвай някои от нещата дет са изписани и тогава заклщчения че така от дистанция само ала бала , ако се не пробва .

Пробвах това което ми каза колега,проблема си остава.Спирах на няколко пъти без ефект.

Предишна

Назад към E36