Висок разход на тдс-м41
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Re: Висок разход на тдс-м41
Колега, моят мотор зимата също харчи около 10 градско и то в провинциален град с нормален трафик и няколко светофара. Този разход дава студен и на разстояния от порядъка на 5-6км градско (т.е тъкмо минава синият сектор и аз го гася).
Ако го карам загрял, градско и на по-дълги разстояния, сваля на около 7 - 7.5.
Искам само да обобщя нещо. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. На който не му изнася, да не го чете и да не взима отношение.
Малкия ТДС може да бъде много икономичен (мои лични рекорди - 4.8 извънградско, 6 градско), но при условие че се кара наистина като "баба". Съвсем, съвсем плавно, а рядко нервите на някой човек издържат толкова и никой не може да ме убеди че постоянно ще кара така).
Истината обаче е че подкараш ли си го както си трябва, с натискане и без никаква цел за икономия, си лапа повече от много други дизели. Без проблем съм го докарвал на 8 на 100 смесен разход, а може и още и то при изрядно техническо състояние.
Но пък от друга страна, като се вземе предвид че е по-стар дизел и като се съпостави с нечовешките разходи на бензиновите е36, мен ме устройва на този етап и затова си го карам като ежедневка.
Искам само да обобщя нещо. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. На който не му изнася, да не го чете и да не взима отношение.
Малкия ТДС може да бъде много икономичен (мои лични рекорди - 4.8 извънградско, 6 градско), но при условие че се кара наистина като "баба". Съвсем, съвсем плавно, а рядко нервите на някой човек издържат толкова и никой не може да ме убеди че постоянно ще кара така).
Истината обаче е че подкараш ли си го както си трябва, с натискане и без никаква цел за икономия, си лапа повече от много други дизели. Без проблем съм го докарвал на 8 на 100 смесен разход, а може и още и то при изрядно техническо състояние.
Но пък от друга страна, като се вземе предвид че е по-стар дизел и като се съпостави с нечовешките разходи на бензиновите е36, мен ме устройва на този етап и затова си го карам като ежедневка.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: Висок разход на тдс-м41
iv4ooo89 написа:Винаги я чакам да отлепи от синьото и тогава тръгвам ! Обаче имам 1 др въпрос аз относно помпата в резервоара,днеска карам си лампата не свети но беше накрая стрелката паркирах си на работата колата после я пала да си хода....уви неиска да запали.....оказа се че няма нафта,а лампата не ми е светнала? Сипах 10 кила и запали отраз после......А вчера като оправях тия маркучи по сондата лявата част на резервоара беше до горе пълна......Нещо тия номера ми ги прави редовно? Помпата ли е високо незнам какво става че не свети лампата а нафтата свършва.....
Или поплавъка при помпата или сондата се ебава,и аз бях така,като имах 15л ми седеше на средата,преди червеното беше на 0 вече и гаснех,аз смених и сондата и поплавъка при помпата и всичко се оправи.
surfboard написа:Колега, моят мотор зимата също харчи около 10 градско и то в провинциален град с нормален трафик и няколко светофара. Този разход дава студен и на разстояния от порядъка на 5-6км градско (т.е тъкмо минава синият сектор и аз го гася).
Малкия ТДС може да бъде много икономичен (мои лични рекорди - 4.8 извънградско, 6 градско), но при условие че се кара наистина като "баба".
Попринцип зависи и какво купе е според мен,защото аз като карам комбито (2.5) бавно примерно с 80 извън града ми харчи повече от колкото като карам със 100-120км;/ч.Всеки път си мисля,че ще спестя като карам по-бавно,но не винаги е така.В града, ако не се настъпва наистина ще е икономична кола,стига малкия тдс да е компакт,при комби или седан малко ще му е зор да я мъкне със 60км.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2