Задницата ми се люлее

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Re: Задницата ми се люлее

Мнение от .::Братоев::. » 03 Яну 2012, 22:26

zBoost написа:моста за купето ли е все още?

Ако е на място остава да са само тия тампони на носача горе в купето където са...имал съм го тоя проблем колата направо се мести по пътя като мина през неравности :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 04 Яну 2012, 15:49

Еми никаква идея нямам дали моста е още за купето :dunno: ,но ще ги видя тези тампони на носачите,а някой може ли да ми даде снимка да видя точно кои тампони са??? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 04 Яну 2012, 18:07

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 04 Яну 2012, 18:14

на мен преди години при минаване през неравности - най-вече шахти ми играеше задницата - от много криви задни джанти!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 05 Яну 2012, 19:24

Колеги ходих със един мой приятел на канал,казва че всички тампони на задницата били добре според него...нз вече какво да правя със този проблем,моля дайде някакви съвети и предложения...:/

ентусиаст
Аватар

Мнение от .::Братоев::. » 06 Яну 2012, 1:01

patkana1 написа:Колеги ходих със един мой приятел на канал,казва че всички тампони на задницата били добре според него...нз вече какво да правя със този проблем,моля дайде някакви съвети и предложения...:/

И моите изглеждаха добре и здрави , но явно бяха омекнали и не ставаха.А ако вече си ги сменил с нови... остава да си видиш по обстойно задния мост дали не е скъсан там където се хваща за купето... колегата Smoocki си прави неговата той ше те ориентира :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 06 Яну 2012, 1:51

Аз на е32 ката смених всичките тампони на задницата и амортисъорите дори .. и пак същата работа викам бахти грам разлика да няма в возията и стабилността и после се оказа че прожините бяха зверски умекнали .. смених ги с нови и колата заспа . Но нз дали при теб ще е такъв проблемът успех ! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 06 Яну 2012, 3:11

Общо взето става ясно, че окачването е многокомпонента система и ако едно нещо не е наред, нищо не работи като хората. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 06 Яну 2012, 5:52

vladobate написа:Големите тампони на задния крив носач към купето . Това се проверява на канал дет правят реглаж ( и задницата се регулира) от това също може да е . Прегледай окачването .

Ако наистина се "ЛЮЛЕЕ" си за смяна на тампони както каза колегата,попринцип признака на люлката е че иска нови въжета :mhihi: :mhihi:

Тъи като не съм прочел всичките мнения а отчасти,незнам как са ти проверявали задницата защото самия тампон на носача влиза навътре и неможе да се види но щом казваш :mhihi:
Отвори си багажника захвани се отстрани някаде и започни да я люлееш напред назад с сила и ако се клати като кораб в бурно море значи са ти чисто заминали тампоните,преди време на купето ми беше с спортно окачване чисто ново отпред и отзад и един ден реших да я видя колко е стабилна и като я разклатих по начина които ти описах нямаш си ни наи малка напредстава къв брейк денс направи :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 06 Яну 2012, 11:22

Моя майстор за да провери въпросните тампони мушмна между носача и купето(прага)нещо като кози крак и го натисна.Така установи ,че единия тампон е заминал.По друг начин незнам как може да се провери.Евентуално както е казал колегата да разлюлееш ,но реално човоешка сила не може да окаже силата,която колата в движение упражнява.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Яну 2012, 0:29

Драгослав написа:Моя майстор за да провери въпросните тампони мушмна между носача и купето(прага)нещо като кози крак и го натисна.Така установи ,че единия тампон е заминал.По друг начин незнам как може да се провери.Евентуално както е казал колегата да разлюлееш ,но реално човоешка сила не може да окаже силата,която колата в движение упражнява.

Е те това е начина няма друго. А колкото до примера с умекналите пружини и там има истина . Нима очакваме за някви въшливи хилядарки да получим БМВ квото го дават по рекламите , няма как истината е кой каквото си поправи това ще си кара , а и идва и темата с масторите тъй че дерзайте варианти много описано са в темата достатъчно . Аз съм достигнал прилично ( много при това ) ниво на люлеене и спирам дотук засега , докат събера и ми доде музата за следващата стъпка . Успех на всички.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 10 Яну 2012, 12:15

Решено е,ще сменя големите тампони на задните носачи към купето,след което ще направя регулаж и ще видя как е и ще пиша :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530I M sport
Мечтае да кара: //M5
Детайли за колата: Saloon Manual Transmission

Мнение от g_dobreff » 19 Яну 2012, 17:14

Според мен направи една инспекция на моста. Виж дали не е цепнат някъде. Имах подобен проблем. Оказаха се тампони на носачите които влизат в купето. При мен ясно си личеше че са скъсани и от там се чуваше странно чукане.

ентусиаст
Аватар

Мнение от .::Братоев::. » 19 Яну 2012, 18:32

g_dobreff написа:Според мен направи една инспекция на моста. Виж дали не е цепнат някъде. Имах подобен проблем. Оказаха се тампони на носачите които влизат в купето. При мен ясно си личеше че са скъсани и от там се чуваше странно чукане.

Да те направо си чукат в купето като се скъсат...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vako_ludiq » 19 Яну 2012, 20:58

наскоро имах същия проблем и се оказаха тампоните на задните носачи които влизат вътре в купето :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към E36