318tds ???... проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318tds'97 Compact

Re: 318tds ???... проблем с паленето

Мнение от aei » 03 Яну 2012, 2:18

vladobate написа:Колега първо не карай с толкоз малко нафта и после не препоръчвам такъв клапан , че е нож с две остриета . Подкачващата помпа бачка ли и това на студена кола ли го шрави само. За въздуха какво стана , тоя двигател е много претенциозен на тема въздух в системата съвсем мъничко е достатъчно да прави мизерии все едно е умряла.ПС: ЕГР-а няма общо .

не я какрам с толкова нафта винаги това рядко гледа да не пада под парвта черта мисля че са около 10-15л. това
Подкачващата помпа бачка, само на студен мотор го прави.. после като запали вднъж няма проблеми :kuku:

мисля да пробвам да запля някоя сутрен с отворена капачка ..разбрах, че имало няква трабичка на резервуара нещо като одушник или клапан нещо такова незнам точно която се запушвала и така ставало ваком и така да няма налягане и дава зор на помпата.. пак и клапана след филтара отпред си стои незнам :roll: аз и за това питам :| ПС; мно мноо.. немгода обеснявам моля да ме извинитв :)

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 03 Яну 2012, 13:18

а видях че като варти само на стартер и пиши черно през аспуха и пали след 5 минути вартене на стартер .. :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Яну 2012, 20:16

Колега с такова малко сълзене от умната дюза съм я скъсвал от въртене да запали на плюсови температури , не подценявай и малкото въздух дет засмуква оттам ти какво очакваш вакуум ли да ти направи или да ти се лее нафта та да му обърнеш внимание. От опит щот точно това съм го преживял ти пиша пък и е за 3 минути работа с минимум средства , нормално е така да подходиш пък после мисли сложнотии. Да на студен мотор щото е стояла повечко време непалена и така прави с мъничко теч от дюза аз си бях купил и свещи и клапан ама с едно мъркучле 15см се оправи , пробвай и успех. Аванса на ГНП на оченце ли го направи че май си избързал , то тя си дава аванс не бой се , дига ли ти обороти на студ .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 05 Яну 2012, 0:49

Източи си горивния филтър!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 05 Яну 2012, 13:01

vladobate написа:Колега първо не карай с толкоз малко нафта и после не препоръчвам такъв клапан , че е нож с две остриета . Подкачващата помпа бачка ли и това на студена кола ли го шрави само. За въздуха какво стана , тоя двигател е много претенциозен на тема въздух в системата съвсем мъничко е достатъчно да прави мизерии все едно е умряла.ПС: ЕГР-а няма общо .

не съм съгласен относно клапана при условие ,че ти не си подбрал подходящият диаметър не значи че при всички ще се получи така ,а относно теч от умната дюза съм напълно съгласен ,че моше да не пали адекватно студена :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 06 Яну 2012, 18:31

Ами да,та тя връща през обратната нафта и няма да запали студена много ясно! :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 07 Яну 2012, 15:08

добре де ако враща горивото .. би трябвало като помпата отзад е нарад да си подкачи и пак нали трудно да запали но .. пушека отзад ?

тя се мачи да запали и пуши черно .. до като запали после всико спира и си работи много хубаво и на диагностика ходих и ми казаха че като работи дава много добри стоиности с минимални отклонения които ми казаха че са нормални. компресията я мериха казаха ми че на единия е 23 на другите е 22 до тук всиго е ок и пак няма решение на проблема ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 09 Яну 2012, 18:58

колега ти оправи ли теча на дюзата :?:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 10 Яну 2012, 21:47

проблемат на колата е бил разтегната верига .. и зацепване на мотора с колянов ваЛ и разпределителен вал да може да се закарпи положението горе долу .. 8)
не взима въздух от никаде,а иначе от дюзата си слази нафта и пак си пали !

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 11 Яну 2012, 16:17

А, иначе мерси за саветите .. :clap: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 12 Яну 2012, 0:06

Нямаше как някой тук да предположи,че проблема ти е от веригата,защото той се проявява предимно когато двигателя е топъл.Чудно ми е студена като не пали,как пали като загрее.

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 12 Яну 2012, 0:16

топала ще пали с малко повече вартене нз .. като ми го обесниха на мен го разбрах но няма как да го обесня аз... важното че се оправи пък.. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 12 Яну 2012, 0:24

Поздрави колега радвам се за теб . Само че на мен не ми стана ясно решен ли е проблема или кво въобще не става ясно от последния ти пост. Пишеш за закърпване на положението което при разтегнати вериги няма кой и как да го закърпи освен някой и друг лев в джоба си. Другото заблуждение е че сълзи ли умната дюза не ти дърпала въздух от никъде . И добрата новина което си е всъщност нормално поведение за малкия тдс ( по информация от Пресиян , писано и друг път ) е че не се усеща разтегнатите вериги с лош топъл старт което всъщност липсва , пали си чакмак до последно. Въобще 18-ката е малко особена независимо от много общата структура и карантии с големия брат като нещо важно е коренно различно предварение от 60градуса ( срещу 95 ако се не лъжа на големия ) и липсата на препоръки за компенсираща центровка разпределителен вал с 2 градуса след изминати 20-на хиляди километра след смяна ангренаж. Та всъщност сменени вериги и колата вече пали студена ли беше лечението . Жив и здрав.ПС: После ти видях мнението ако са ти мърдали центровката горе на разпр. вал ми е интересен резултата ама тва ще е до време само не ми казвай че отлагаш в необозримо бъдеще смяната на ангренажа щот си закърпил нещо си :nono: , недей опасно е и редно е да си бил предупреден изрично за риска в левове . Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sevosevo1 » 12 Яну 2012, 1:14

пичове сега сьм на банско и тук сутрин си е под минуса и аз не мога да паля преди 2 месеца ми смениха гарнитурите на гнп то и ми я направиха да гори по малко и сега ми е една по мудна и няма го предишния ряз пали само на дьрпане от ряз дали да мрьдна гнп и дали ще се оправи и незнам кьде да я карам тук да я видят че тук не ми се дава на никои да си рови по нея мерси предварително

Потребител
Аватар

Мнение от aei » 12 Яну 2012, 16:01

незнам казаха ми че са барали разпределителния вал и коляновия вал правелиса няква центровка и също так ми казаха че някои много е барал ( не съм аз ) без да знае какво прави. Тези мочтета които ми правеха колата нищо не ми казаха за веригата предполагам че щом са барали вала..то ясно нз. :dunno: .. един друг маистор ми беше казал че разтегната и от там си мисля така .. че би трябвало след време пак да стане така с една дума веригата е за смяна и от там идат проблемите .. а пък за топлия старт проблеми нямах,пороблема беше веднаж да запали и от там на такък си пали .. :driving:
за сега колата пали и работи по тихо от колкото преди това, .. има промяна в оборотите като ги вдига и като ги сваля .. преди ги вдигаше едно таково мудно и мудно ги сваляше..
тия дни като стане по студено ще стане съвсем по ясно :P

ПредишнаСледваща

Назад към E36