Проблем с ABS-а!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Re: Проблем с ABS-а!
Колеги и аз имам проблем със АБС-са,когато колата работи,като загрее хубаво и като натисна педала малко по силно-АБС-са светва,и не работи,ходих на еладжия каза ми че всички системи са наред,каза че или са датчици или Модула,смених предните датчици същата работа,тъй като на "Майстора дадох сумати и пари за да ми каже че незнае къде е проблема в АБС-са ви моля да ми помогнете,дали и при мен е този датчик на сервото или...??Пак казвам АБС-са светва след като карам колата 5-10 км загрее хубаво,от нищото просто си светва и отказва,Моля помагайте.....
plradev написа:Да не пускам друга тема,така и така се е стигнало до сваляне на датчици в тая,да попитам има ли някакъв чалъм за сваляне на датчика от шенкела ,без да се чупиНяколко пъти съм се пробвал ,като разбира се развивам болта с шестограмна глвала,който уж го държи ,но няма избиване на това животно и не смея да напъвам,а искам да го изчистя,щото при четене на диагностика ми се отчита проблем в единия датчик и лятото ми светваше лампата периодично ,като се оправяше с гасене на колата и след това няма проблем.От 2 месеца не е светила и АБС-а си работи (да чукна на дърво).
Явно, не е свалян никога...напъни го по-силно

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
И аз имам проблем с моя ABS.При мене всичко си работи перфектно и ако ми се наложи да скоча на спирачката "с двата крака" колата си спира ок няма проблем ама таблото ми почва да свети като коледна елха
(светват ми лампите за маслото,акомулатора,чека и ABS-a) и колата трагва да гасне пускам спирачката и колата се управя на момента после няма проблеми но при следващото аварийно спиране пак същото някакви идеи ?

Слаб акумулатор => ABS помпата дърпа много ток и ако акумулатора не компенсира разликата, защото като спираш оборотите падат и генератора не зарежда - то светва лампата на ABS-а и тази за акумулатора.ayaks90 написа:И аз имам проблем с моя ABS.При мене всичко си работи перфектно и ако ми се наложи да скоча на спирачката "с двата крака" колата си спира ок няма проблем ама таблото ми почва да свети като коледна елха(светват ми лампите за маслото,акомулатора,чека и ABS-a) и колата трагва да гасне пускам спирачката и колата се управя на момента после няма проблеми но при следващото аварийно спиране пак същото някакви идеи ?
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:Слаб акумулатор => ABS помпата дърпа много ток и ако акумулатора не компенсира разликата, защото като спираш оборотите падат и генератора не зарежда - то светва лампата на ABS-а и тази за акумулатора.ayaks90 написа:И аз имам проблем с моя ABS.При мене всичко си работи перфектно и ако ми се наложи да скоча на спирачката "с двата крака" колата си спира ок няма проблем ама таблото ми почва да свети като коледна елха(светват ми лампите за маслото,акомулатора,чека и ABS-a) и колата трагва да гасне пускам спирачката и колата се управя на момента после няма проблеми но при следващото аварийно спиране пак същото някакви идеи ?
Еми колега не е акомулатора на 100% понеже е чисто нов Varta 80A
И какво като е нов? И колкото и да струва и каквато и марка да е какво от това?ayaks90 написа:...Еми колега не е акомулатора на 100% понеже е чисто нов Varta 80A
"Нов" мерна едирица за A/h ли е? Вземи го замери тоя акумулатор.
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:И какво като е нов? И колкото и да струва и каквато и марка да е какво от това?ayaks90 написа:...Еми колега не е акомулатора на 100% понеже е чисто нов Varta 80A
абе човек замерван е акомулатора му няма нищо има 2 години гаранция остават му още година и 10 месеца (тоест е на 2 месеца)
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
ayaks90 написа:И какво като е нов? И колкото и да струва и каквато и марка да е какво от това?bmw325tds написа:...Еми колега не е акомулатора на 100% понеже е чисто нов Varta 80A
незнам от какво е било но правих трансплантация от М52В20 на М52В28 смених ДВГ и компа и проблема с АБС-а го няма явно имало някакав проблем в старата инсталация или стария комп
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2