обезвъздушаване на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: обезвъздушаване на е36

Мнение от vaykisss » 04 Фев 2012, 22:48

на ква кола ве брат?само тдс-а се самообезвъздушава,а на бензинките е много елементарно ,колегите са посочили горе как става,аз лично обезвъздушавам на загасен мотор колата с дигната муцуна ,отворена пробка за обезвъздушаване пълнене до горе антифриз първо излизат балончета и като тръгне само антифриз затваряш правиш нивото на колт, покарваш да позагрее (сега зимата като иде на средата стрелката спираш намясто и я оставяш на обороти за да отвори и големия кръг ,като затопли големия кръг смисъл маркуча,пак отваряш пробката малко и изчакваш ако има балончета чакаш докато текне само антифриз(би тряабвало да няма ама знае ли се)аз така обезвъздушавам 2 пъти и няма дерт,скоро имах проблем с капачката на радиатора не испускаше налягането и ми протичаше от о-пръстените на казанчето ,та докато не я смених често мисе налагаше да пъня антифризи да точа и други ся смених капачката и водната помпа обезвъздуших и дано вече няма дерт с тая охладителна с-ма :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 04 Фев 2012, 23:05

На М50
:roll:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Фев 2012, 23:15

delas_328 написа:Мен какво ме учуди миналия ден,ходих при едно приятелче майсторче и той сменя клапани на парното и после ни обезвъздушаваше ни нищо, само напълни до горе казанчето с антифриз и вика тя сама ще се обезвъздуши !
Това така ли е >??? :roll:

Кажи на майстора ти да спре да се занимава с неща, дето си няма хабер как стават :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 04 Фев 2012, 23:19

колега къде е тоя майстор да знам да не ходя при него :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 04 Фев 2012, 23:24

Да не стават компромати омена няма да споменавам :mhihi: ,говори ми за некви клапи на капачката :?:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 04 Фев 2012, 23:36

то компромати ама някой от пловдив след време да не пусне тема''гръмна ми казанчето на радиатора'' или ''изхвърли ми водата от водно съединение ,пробка и др'' :mhihi: ,некомпетентноста тряаа да се наказва,даже има тема за некадърни сервизи и майстори :maad: и такива инженери тряа да се знаят

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Фев 2012, 0:23

В края на темата от този линк съм дал подробно обяснение как се обезвъздушава : viewtopic.php?t=102640&postdays=0&postorder=asc&highlight=%EE%E1%E5%E7%E2%FA%E7%E4%F3%F8%E0%E2%E0%ED%E5&start=30

Понеже прочетох мнение на колега , че след смяна на термостат , на тихи няма добро парно - ако сте сигурни , че системата е добре обезвъздушена и въпреки това няма добро парно (само на тихи обороти) вариянтите са два или помпата е за смяна или клапаните за парното , или и двете .... няма смисъл да навлизам в подробности защо и как , просто това са двата проблема , ако нямате добро парно ....

Предишна

Назад към E36