постоянни проблеми Газов Инжекцион - решение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: постоянни проблеми Газов Инжекцион - решение

Мнение от plradev » 11 Ное 2011, 16:34

Biogame написа:
plradev написа:
Biogame написа:
ФЕРАРИСТ написа:Мисля че е добре и много по честичко да се сменят филтрите, като не се забравя и че в изпарителя има такъв.....

Аз така не знаех че има филтър в изпарителя и както карам и колата заби муцуната и край,не иска да върви и това е.
Един познат майстор само я погледна и като извади филтърчето няма да казвам колко графит се изсипа.
Новото филтърче е 2 лева и само това съм сменил за 3 години и вече 50 к км.
А искам да попитам изпарителите имат ли някакъв максимум и според двигателите ли се слагат,моя е много малък който го види и се чуди :dunno: :dunno: и според всички е много симпатичен :mhihi: :mhihi:

Изпарителя се подбира според двигателя и рябва да покрива киловатите му + известно презапасяване. Например 100кВ мотор ,120кВ изпарител. Според това какво предлага дадената марка инцекцион
Иначе филтрите и двата е хубаво да се сменят на 15-20к км ,че газта в Бг е ужасна ,както всяко останало гориво всъщност ...

Само филтъра в изпарителя съм сменял,другия който е преди инжекторите съм го свалял но си е чист а знам че и той трябва да се сменя,но като му няма нищо не го барам.

Тоя преди инжекторите ти е за газовата фаза на горивото и е по-фин от първия.На 50к ,повярвай ми ,че не е ама изобщо чист ;)

п.п. Аз като сменям маслото всеки път си гледам филтъра и ми се струва ,че е чист ,ама си викам ,така и така съм го свалил ,що да не го сменя :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 12 Ное 2011, 2:13

jorji6i6i написа:един приятел има твоя проблем :bchug: направи си за черпене, ако успеем да го решим с обезвъздушаване на системата...
за това не се бяхме сетили

Какво стана колега решихте ли проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50B20 E36
Мечтае да кара: M3

Мнение от jorji6i6i » 14 Ное 2011, 17:36

обезвъздушихме, изпарителя е топъл, но проблема си остана, явно е някой датчик, но нямаме кабел за диагностика

Предишна

Назад към E36