добавка за повишаване октановото число на бензина

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: добавка за повишаване октановото число на бензина

Мнение от b00st » 11 Дек 2011, 12:36

принципно ако бензина е читав слагаш 98...обаче 1 път наскоро сипах 98 незнам къв беше ама пълна боза от лукойла мн се оака колата с него и се ядосах, вървеше по-зле от 95 даже. от тогава само 95 си зареждам и тая добавка redex не е лоша, аз лично усещам положителна разлика в throttle response-а с една идея по-добре, което ми е достатъчно да знам, че не съм платил за оцветители. поне при M42 се хваща разликата колкото пъти съм я сложил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Мнение от e90 325i » 11 Дек 2011, 12:40

bum_bum написа:Тук говорим за нормална кола, а не за чипосване и работа по главата.

Мойто м40 като е с чип и други там глупости с добавката на бардал и хубав безнин ще има ли разлика :kuku:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2011, 14:26

Какви са другите там глупости, филтър? :mhihi:
Може да има някакъв малък ефект заради аванса от чипа.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 11 Дек 2011, 15:10

освен филтъра и гърне тип ремус :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М40ки и М50Б...
Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
Детайли за колата: M-50 То Чyk..

Мнение от e90 325i » 11 Дек 2011, 18:57

Ами чип, колектор от м42, панелен филтър, и крайно гърне суперспринт :roll:
Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 11 Дек 2011, 19:59

~Мишо~ написа:Не важи принципа на мечо пух в случая ;) , няма нужда да я наливаш всичката и да се надяваш да хвръкне... Аз ползвам същата (от бензиностанция) и понеже не следя точно дозата съм наливал и повече, и по-малко, обикновено с повече нещата се влошават. За бензините дето казваш "фабрично" имали добавка, нали се сещаш къде е, щом аз и ти я наливаме отделно... :mhihi:

Можеш ли да ми кажеш тогава, каква е "правилната" доза за пълен резервоар ?

И какво точно имаш предвид под "нещата се влошават" ако сложиш повече добавка... и с колко повече си контатирал това - 2 пъти над предпоръчителната доза, или друго превишение ?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Дек 2011, 20:31

пише си дозата там на опаковката. 1 бутилчица се изсипва на 50 литра някъде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 11 Дек 2011, 21:29

BMW Addiction написа:
~Мишо~ написа:Не важи принципа на мечо пух в случая ;) , няма нужда да я наливаш всичката и да се надяваш да хвръкне... Аз ползвам същата (от бензиностанция) и понеже не следя точно дозата съм наливал и повече, и по-малко, обикновено с повече нещата се влошават. За бензините дето казваш "фабрично" имали добавка, нали се сещаш къде е, щом аз и ти я наливаме отделно... :mhihi:

Можеш ли да ми кажеш тогава, каква е "правилната" доза за пълен резервоар ?

И какво точно имаш предвид под "нещата се влошават" ако сложиш повече добавка... и с колко повече си контатирал това - 2 пъти над предпоръчителната доза, или друго превишение ?

Сега слизах в гаража да погледна, на бутилката съм записал 10л. - 24гр., на 10т. цистерна слагали 24л., така ми беше казал човека с бензиновоза :dunno: ... горивата са за Шел. Аз лично съм слагал по системата 1:гьотере :mhihi: , предполагам дори 100г на 10л е идвало някога (нали е безплатна :D ). Когато дойде много колата загубва отзивчивост, но за сметка на това работи сякаш по-меко, по-тихо.

Потребител
Аватар
Кара: Каквото намери.
Мечтае да кара: ///M5 F10

Мнение от DevilWish » 11 Дек 2011, 22:50

bmw318is4 написа:А иначе добавката от 3 и нещо , е на хелиос , и представлява предимно 50 милилитра керосин и още някви дреболиики, никой не я е похвалил до сега

Аз съм ползвал двапъти от добавката на хелиос за 20л. и незнам дали си внушавам, но и двапътите усещах разлика от към работене на колата и когато подадеш газ беше по-различно. Сигурно всичко е на психическа основа :D
B M W

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 12 Дек 2011, 10:08

zBoost написа:пише си дозата там на опаковката. 1 бутилчица се изсипва на 50 литра някъде.

Колега - моята е в бутилка от Кока-кола (както казах - добавката ми е "наливна"), така че пише само за захар, кофеин и т.н.... :mhihi:

~Мишо~ написа:Сега слизах в гаража да погледна, на бутилката съм записал 10л. - 24гр., на 10т. цистерна слагали 24л., така ми беше казал човека с бензиновоза :dunno: ... горивата са за Шел.

Хм, колега... при теб май са доста по различни пропорциите... ако на 10 л. бензин слагаш 24 ml. добавка, то за пълен резервоар отиват към 120 ml.... а на мен пича ми каза, да слагам по 1-2 капачки, което според е мен е доста по-малко....

май, ще трябва да го питам пак, че може и аз нещо да не съм разбрал правилните пропорции...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 12 Дек 2011, 10:23

Бензини 95 и 98 само по добавката ли се различават или и по енергийното си съдържание?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 12 Дек 2011, 11:50

Ей така да вметна само, че тези наливните добавки, които не ги знаете какви са най-вероятно се разреждат 1:1000. Обикновено силно концетрираните за бензиностанции добавки се разреждат така литър към тон. Не претендирам да е вярно, като не знаем каква е добавката :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 12 Дек 2011, 12:46

Абе между другото покрай добавките се сетих едно нещо , нашите коли които масово са края на 80-те до средата на 90-те , пише да се карат с бензин 95 , на по-старичките даже пишеше 92 , ние от време на време сипваме 98 да ги продухаме от мърсотията , обаче октановото число на газта е 103 , не се ли скапва двигателя от продължителна работа на газ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 12 Дек 2011, 12:57

bmw318is4 написа:Абе между другото покрай добавките се сетих едно нещо , нашите коли които масово са края на 80-те до средата на 90-те , пише да се карат с бензин 95 , на по-старичките даже пишеше 92 , ние от време на време сипваме 98 да ги продухаме от мърсотията , обаче октановото число на газта е 103 , не се ли скапва двигателя от продължителна работа на газ?

Шах с пешката и три пики метър...

Как от добавки за бензин стигнахме до това дали газта скапва мотора, дръжте се прилично плиЙс!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 13 Дек 2011, 7:58

AutoCoil написа:
bmw318is4 написа:Абе между другото покрай добавките се сетих едно нещо , нашите коли които масово са края на 80-те до средата на 90-те , пише да се карат с бензин 95 , на по-старичките даже пишеше 92 , ние от време на време сипваме 98 да ги продухаме от мърсотията , обаче октановото число на газта е 103 , не се ли скапва двигателя от продължителна работа на газ?

Шах с пешката и три пики метър...

Как от добавки за бензин стигнахме до това дали газта скапва мотора, дръжте се прилично плиЙс!

Колега едно странично въпросче набързо какво лошо има, просто ми беше интересно , ако имаш линк към някоя статия в интернет дай линк на лично.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36