Малко помощ за един начинаещ съфорумник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- asdfdwadwa
- Потребител
-
Re: Малко помощ за един начинаещ съфорумник
Като я карах за първи път ми беше супер странно..търсех съединителя ххаха но се свиква и е супер удобно.Живея в Русе и въпреки ,че няма задръствания е мн удобно с автомат-а.
_galio_ написа:asdfdwadwa написа:Колеги вече сам собственик на бмв 318и автоматик.Доволен съм от колата и със сегашната скоростна кутия и сигурно след някой друг месец ще я направя с ръчни скоростни като събера лев.Колегите с автоматици може да дадат някои съвет за каране на
автоматик.
ами честито
на първо време свикни с идеята, че ще похарчвапак с оглед на икономия по светофари слагай на "N", при потегляне и отнемай газ като мине 2000 об/мин, за да си качва сама скорости и да не държи високи обороти, защото точно когато е студена харчи ужасно ... като дойде време да се забавляваш, дърпаш лоста по 3-та скорост и може да ти допадне доста като респонс ... и се учи да спираш и с левия крак, помага
Мойте уважения колега , но дотук три грешни препоръки , това за неутралната скорост(пада налягането в автомата ) да се използва не е препоръчително освен да се придвижва колата с бутане, това че харчила повечко отде-наде и с какво се сравнява с ръчка кола ли ми то тя е съвсем друга и не се знае колко нахарчва пък и колко върви, и последно тва за левия крак като защо да помага ( ако ти се схване десния ли , може тогава е добре ). Иначе за ниските обороти и галенето на педала на газта си прав ( то не че студена всяка кола не харчи множко не само автомата ) , но колегат ще и свикне за няколко дена каране и мисля даже ще се откаже от ръчката , ако я ползва всекидневно без спортни насочености. Смени и маслото на кутията и не мий филтъра ми вземи нов

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
vladobate написа:Мойте уважения колега , но дотук три грешни препоръки , това за неутралната скорост(пада налягането в автомата ) да се използва не е препоръчително ... последно тва за левия крак като защо да помага ( ако ти се схване десния ли , може тогава е добре ). ... Смени и маслото на кутията и не мий филтъра ми вземи нов. Успех.
за неутралната сега пробвам, но не забелязвам особен ефект

спирането с ляв крак е винаги по-бързо отколкото с десен, избор на шофера е дали да се занимава

защо да се сменя маслото на кутията, като пише навсякъде, че няма нужда?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- MALKIA.BMW
- Потребител
-
- Кара: 318i
привет ---
не знам колега какво търсиш с тази си мисъл за смяна на скоростната кутия
но лично според мен за всекидневна употреба на колата с автоматична кутия направо си е супер за нашите пътища с тези легнали полицай и светофари и дупки ---- за харченето не се стягай -харчи не повече от половин литър на сто от другите и е удобна за дълъг път
включиш ли на скорост не я пипай повече ---- това са глупости за изключването на светофарите ---- просто ще я прецакаш по бързо по този си метод на каране
за мен интервенцията не си заслужава
хайде с здраве да си я караш и без аварийно
но лично според мен за всекидневна употреба на колата с автоматична кутия направо си е супер за нашите пътища с тези легнали полицай и светофари и дупки ---- за харченето не се стягай -харчи не повече от половин литър на сто от другите и е удобна за дълъг път
включиш ли на скорост не я пипай повече ---- това са глупости за изключването на светофарите ---- просто ще я прецакаш по бързо по този си метод на каране
ИНТЕРЕСИ
моята кола
BMW
моята кола
BMW
- asdfdwadwa
- Потребител
-
MALKIA.BMW написа:привет ---
Да...съгласен съм..голямо удобство е автомат-а и се отказах да сменям скоростната кутия. Мерси жив и здрав и безаварийно и при теб
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2