M42 гасне при студент старт (решен)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Ex3eMm1_318is
- Потребител
-
- Кара: 318 is coupe
- Мечтае да кара: 318 is coupe + turbo :P
Re: M42 гасне при студент старт
значи като разкачиш ваздушния филтар свалиш дебитомера и маркучите кам смукателния колектор и като го разверти6 даржи се на 5 винта един отзад 1 отпред 1 отгоре и 2 при едно като двуцефка
обращаш колектора и отдол има само 1 танак маркуч които влиза освен другите 2 дебели е за танкия става вапрос и ти ще видиш каде влиза и каде отива смени го и почисти там кадето влиза !

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Колега едвам разбрах за какво горовиш , да не кажа че още съм замислен .
Ебаси словореда .
По темата.Аз съм все още със същия проблем и със навлизането на студените дни , става все по сериозно. Ако не излезе от стъпковото моторче или дюзи , може ли да е от нещо друго.Всички маркучи са ми здрави и са си на мястото , а и няма как дае от тях при условие че малко като поработи колата и се оправя ?
Ебаси словореда .
По темата.Аз съм все още със същия проблем и със навлизането на студените дни , става все по сериозно. Ако не излезе от стъпковото моторче или дюзи , може ли да е от нещо друго.Всички маркучи са ми здрави и са си на мястото , а и няма как дае от тях при условие че малко като поработи колата и се оправя ?
- svilgg
- ентусиаст
-
Току що се прибирам че голям студ навънка , и резулата е.
Стъпковия мотор си работи.Разглобих го , почистих го , въпреки че си беше доста чист , да не кажа нов.
Всички видове маркучи съм ги прегледал , стегнал съм им кадърно скобите , на тези дето нямат им сложих за всеки случай.
Клапана за картерните газове съм го смъкнал , продухан и почистен е , въпреки че беше относително чист.
Останаха само дюзите.Ако не е от тях май ще сменям ламбда.Подяволите трябва да ида на диагностика
Стъпковия мотор си работи.Разглобих го , почистих го , въпреки че си беше доста чист , да не кажа нов.
Всички видове маркучи съм ги прегледал , стегнал съм им кадърно скобите , на тези дето нямат им сложих за всеки случай.
Клапана за картерните газове съм го смъкнал , продухан и почистен е , въпреки че беше относително чист.
Останаха само дюзите.Ако не е от тях май ще сменям ламбда.Подяволите трябва да ида на диагностика

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

- svilgg
- ентусиаст
-
подписа е взет от биммерфорумса , не е моята кола , а инъче обожавам багажници. Ако някой има оригинален или Туле за е36 с удоволствие ще го оттърва от него ... ааа и теглич също 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
svilgg написа:..
понеже тоя проблем ми е от сигурно 2 години го забелязвам и то само при студеното време ей така се проявява а през това време съм правил 2 пъти диагностики и не излиза нищо за смяна. аз не съм си играл да го смъквам пак всмукателния и стъпковото и да го търся въпросния маркуч понеже големи студове и не ми се занимава. пък стъпковото казах, че съм го чистил то не е свързано с проблема и логично ако му имаше нещо, щеше да ги мени на топла кола остана само колегата къде е описвал за тва маркуче евентуално ако е запушено нещо, ти разкачи ли го него да го видиш как е? И другото дюзи според мене, щото някак си няма логика тва 1 път ми го направи и лятото като не я карах 4-5 дена на 35 градусов ден колата работеше отначало като на 3 цилиндъра все го мисля, че е от тях ама не съм сигурен. скоро като ми остане малко време да закарам някъде да ги отпушат ще споделя имало ли е резултат.
иначе малко оfftopic - як е подписа тия от bimmerforums са луди имаше 1 пичага с е38 супер смъкната як stance една черна и лепнал багажника адската стойка и некъв багажник

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Пробвайте с нови горивни филтри и да смените бензиностанциите 

- svilgg
- ентусиаст
-
Tomekk написа:Пробвайте с нови горивни филтри и да смените бензиностанциите
няколко пъти вече

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
А с по-висок Октан пробва ли ... Ама е покарай малко време и тогава кажи кво е станало 

- bmwstil
- Потребител
-
- Кара: е30
Колеги и аз сам сас м42б18, 95г, И го имам и аз сащтия проблем и искам да кажа 4е не е от ланда сондата защтото и аз се осамних вав нея и си купих 4истонова BOSH и няма промяна
Горивен филтар сам сменял,свещти,ваздушния и него и незнам ощте колко работи и няма оправия за сега 

- stoichev87
- Потребител
-
- Кара: Bmw e91 lci 320d
Пичове нещо ново пробвахте ли(дюзите или онзи тънък маркуч)?Аз също го имам този проблем но съм със м44
Сменил съм клапана за картерни газове,стъпковия е ок,горивния филтър,свещите и кабелите също,маркучите и те,гофрето е ново

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
Добре де мен никой не ми отговори. С какъв бензин карате ... аз от както почнах да сипвам от 98 на горе нямам проблеми иначе сутрин като запалех колата е едно тесене работи 5 сек. на 200 оборота и изгасне и след това палеше.
- stoichev87
- Потребител
-
- Кара: Bmw e91 lci 320d
И със сто октана на еко съм я карал,но пак го правеше
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
и аз съм пробвал с 98 същото беше. днес обаче забелязах, че запалих и колата работеше нормално и неизгасна, въпреки че не беше палена предишния ден и температурата беше +5. като се прибирах по-миналата вечер от киното и дадох малко гас по булеварда няколко пъти така да подмине 4-5000 rpm, паркирах и я изгасих 

- amadeusbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
Не искам да се изказвам неподготвен, но може би е възможно и да имаш проблем с ламбда сондата? Имах горе долу подобен проблем и докато колата не беше загряла си гаснеше от време на време или при по - рязко падане от високи на ниски обороти:)
Поздрави
Поздрави