Губене на антифриз + леко прегряване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Губене на антифриз + леко прегряване
За да видиш теча лесно, измий мотора отдолу
При мен веднъж, ми прокапваше от тройника отзад, заради некадърна смяна с нов преди това, капеше съвсем малко и не стигаше изобщо до долу, а се смесваше с гнязта и се поизпаряваше. Чак след измиване се видя както трябва.

При мен веднъж, ми прокапваше от тройника отзад, заради некадърна смяна с нов преди това, капеше съвсем малко и не стигаше изобщо до долу, а се смесваше с гнязта и се поизпаряваше. Чак след измиване се видя както трябва.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Пресиян Василев написа:Драивер ,еи туи твоито се вика тема.Поне казваш кое как е.
Успех.
Мерси!

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Колега, съвет от мен - провери дали не ти капе от щуцера над скоростната кутия. Този които отвежда евентуален конденз от радиатора на парното. На мен оттам вече година ми тече и все не остава време да го видя това радиаторче или някакви връзки ли са, какво ли е
Но си капе... По 300-400мл. (~250км.) на седмица си заминават...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Мерси за всички съвети! Малко да ъпдейтна - след като подложих вестници под цялата предница, тая сутрин установих, че и капка не е капнала... Мокрото петно вчера явно е било от друга кола. В 4-5 магазина ходих, и О-пръстени не намерих. Бях решил утре да ползвам гаража на шефа и да почна да разглобявам едно по едно и да проверявам. Четох за прословутия тройник зад мотора, и преди малко ходих да оглеждам колко е тясно там
И както се въртях около колата взех да стискам маркучите на радиатора ритмично, и какво да чуя - съскане от капачката на разширителния съд. Дали това ще се окаже виновника? Според мен не е нормално да съска така, все пак трябва да държи 2 бара налягане. Ще помоля тези от вас с изрядни охладителни системи да направят същото, и да се заслушат добре в капачката, за да разбера дали моята е проблемна или не. Дано да е от нея, та в понеделник да купувам една нова и да карам спокойно.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Драивер,няма такава капачка като твоята,вземаи друга не се чуди.Системата ти е отворена щом съска
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:Драивер,няма такава капачка като твоята,вземаи друга не се чуди.Системата ти е отворена щом съска
И аз така си мисля

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Странно... В такъв случай не се ли виждат стечки антифриз по казанчето или някакви изпарения 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Nickelback написа:Странно... В такъв случай не се ли виждат стечки антифриз по казанчето или някакви изпарения
То в такъв случай течноста се изпарява и няма следи, но мисля, че няма да спре докато не изтече целия, а не както каза колегата, че стигне ли дъното на разширителния съд спира да се губи.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
димитър_81 написа:Nickelback написа:Странно... В такъв случай не се ли виждат стечки антифриз по казанчето или някакви изпарения
То в такъв случай течноста се изпарява и няма следи, но мисля, че няма да спре докато не изтече целия, а не както каза колегата, че стигне ли дъното на разширителния съд спира да се губи.
Точно така,около 1 литьр е загубата.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- Magnus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30...
На М50то има един маркуч,който влиза в главата до двата темп.датчика,под всмукателния колектор.Когато изпарява от там,не тече отдолу и трудно се вижда.Напълни системата,остави я да загрее хубаво и гледай дали става влажно покрай него ,там, където влиза в главата.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Смених капачката вчера. От един колега знам, че капачката като я клатиш в ръка трябва да тропа. Новата тропа, старата не (а имам спомен, че преди тропаше). Ще видим сега как ще се държи системата и ще пиша.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Здравейте колеги бих искал и аз да споделя мнение относно вашите проблеми с губенето на охладителна течност , а то е следното: Според мен причината за губенето на антифриза е това че след , като налеете до чертата и след като поларате колата и тя вдигне 90 градуса вдига нялягането и моменталически изхвърля количеството , което сте наляли! В продължение на 1г си мислех че и моята кола не е наред и губи течност защото ми е духнала гарнитурата на главата и тем подобни проблеми , които сме дискутирали относно този проблем , докато един ден не дигнах капака и видях че течноста се изхвърля от капачката на казанчето и всъщност просто водата на колата просто и идва в повече и сама я изхвърля.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Monoid написа:Здравейте колеги бих искал и аз да споделя мнение относно вашите проблеми с губенето на охладителна течност , а то е следното: Според мен причината за губенето на антифриза е това че след , като налеете до чертата и след като поларате колата и тя вдигне 90 градуса вдига нялягането и моменталически изхвърля количеството , което сте наляли! В продължение на 1г си мислех че и моята кола не е наред и губи течност защото ми е духнала гарнитурата на главата и тем подобни проблеми , които сме дискутирали относно този проблем , докато един ден не дигнах капака и видях че течноста се изхвърля от капачката на казанчето и всъщност просто водата на колата просто и идва в повече и сама я изхвърля.
Е и аз така мислех... но ето, че след един период от 3-4 месеца без да доливам системата е изгубила достатъчно течност, за да започва да грее мотора. Значи все пак тая течност не е много, а точно колкото трябва. Просто някъде се губи.
Следя нивото много внимателно и май продължава да губи, но по-бавно. Дали след като долях последния път системата още поема не знам. Днес долях точно до чертата, и ще видя какво ще стане след няколко дни каране. Ако губи... май ще отделя един ден да проверя що съединения има, все трябва да го хвана тоя теч!
Преди да сменя доста неща по охладителната система(включително и ремонт на глава и гарнитура) и на мен ми губеше по малко, но в един момент като смениш квото трябва спира и ей го на - чудо, месеци наред не мърда от чертата
П.С. измий си мотора, покарай здраво и тогава гледай.

П.С. измий си мотора, покарай здраво и тогава гледай.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4