Губене на антифриз + леко прегряване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Губене на антифриз + леко прегряване

Мнение от Делян » 30 Сеп 2011, 21:25

За да видиш теча лесно, измий мотора отдолу :yes:
При мен веднъж, ми прокапваше от тройника отзад, заради некадърна смяна с нов преди това, капеше съвсем малко и не стигаше изобщо до долу, а се смесваше с гнязта и се поизпаряваше. Чак след измиване се видя както трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Сеп 2011, 21:28

Пресиян Василев написа:Драивер ,еи туи твоито се вика тема.Поне казваш кое как е :yes: .
Успех.

Мерси! :bchug: Еми... за мен това е форума - не да напиша "губи течност - оправи се, темата за ключ" :mhihi: Колкото по-ясно обясня проблема и неговото решение толкова по-полезна става темата, а и толкова по-лесно за вас да ми помагате :) Защото самия аз сега ровейки се минавам през толкова много теми със загатнат проблем като моя, но нищо относно решението...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Сеп 2011, 21:36

Колега, съвет от мен - провери дали не ти капе от щуцера над скоростната кутия. Този които отвежда евентуален конденз от радиатора на парното. На мен оттам вече година ми тече и все не остава време да го видя това радиаторче или някакви връзки ли са, какво ли е :dunno: Но си капе... По 300-400мл. (~250км.) на седмица си заминават...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Окт 2011, 17:25

Мерси за всички съвети! Малко да ъпдейтна - след като подложих вестници под цялата предница, тая сутрин установих, че и капка не е капнала... Мокрото петно вчера явно е било от друга кола. В 4-5 магазина ходих, и О-пръстени не намерих. Бях решил утре да ползвам гаража на шефа и да почна да разглобявам едно по едно и да проверявам. Четох за прословутия тройник зад мотора, и преди малко ходих да оглеждам колко е тясно там :mhihi: И както се въртях около колата взех да стискам маркучите на радиатора ритмично, и какво да чуя - съскане от капачката на разширителния съд. Дали това ще се окаже виновника? Според мен не е нормално да съска така, все пак трябва да държи 2 бара налягане. Ще помоля тези от вас с изрядни охладителни системи да направят същото, и да се заслушат добре в капачката, за да разбера дали моята е проблемна или не. Дано да е от нея, та в понеделник да купувам една нова и да карам спокойно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 01 Окт 2011, 17:28

Драивер,няма такава капачка като твоята,вземаи друга не се чуди.Системата ти е отворена щом съска
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Окт 2011, 17:40

Пресиян Василев написа:Драивер,няма такава капачка като твоята,вземаи друга не се чуди.Системата ти е отворена щом съска

И аз така си мисля :mhihi: Понеделник купувам нова, и дано всичко е наред. Тя снощи за 7км изгуби 300мл... :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Окт 2011, 20:51

Странно... В такъв случай не се ли виждат стечки антифриз по казанчето или някакви изпарения :conf:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 01 Окт 2011, 21:01

Nickelback написа:Странно... В такъв случай не се ли виждат стечки антифриз по казанчето или някакви изпарения :conf:

То в такъв случай течноста се изпарява и няма следи, но мисля, че няма да спре докато не изтече целия, а не както каза колегата, че стигне ли дъното на разширителния съд спира да се губи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 01 Окт 2011, 21:18

димитър_81 написа:
Nickelback написа:Странно... В такъв случай не се ли виждат стечки антифриз по казанчето или някакви изпарения :conf:

То в такъв случай течноста се изпарява и няма следи, но мисля, че няма да спре докато не изтече целия, а не както каза колегата, че стигне ли дъното на разширителния съд спира да се губи.

Точно така,около 1 литьр е загубата.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30...

Мнение от Magnus » 04 Окт 2011, 12:23

На М50то има един маркуч,който влиза в главата до двата темп.датчика,под всмукателния колектор.Когато изпарява от там,не тече отдолу и трудно се вижда.Напълни системата,остави я да загрее хубаво и гледай дали става влажно покрай него ,там, където влиза в главата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 04 Окт 2011, 18:31

Смених капачката вчера. От един колега знам, че капачката като я клатиш в ръка трябва да тропа. Новата тропа, старата не (а имам спомен, че преди тропаше). Ще видим сега как ще се държи системата и ще пиша.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Окт 2011, 20:50

Така е, една капачка не тропа ли, не ми я хвали :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 05 Окт 2011, 15:46

Здравейте колеги бих искал и аз да споделя мнение относно вашите проблеми с губенето на охладителна течност , а то е следното: Според мен причината за губенето на антифриза е това че след , като налеете до чертата и след като поларате колата и тя вдигне 90 градуса вдига нялягането и моменталически изхвърля количеството , което сте наляли! В продължение на 1г си мислех че и моята кола не е наред и губи течност защото ми е духнала гарнитурата на главата и тем подобни проблеми , които сме дискутирали относно този проблем , докато един ден не дигнах капака и видях че течноста се изхвърля от капачката на казанчето и всъщност просто водата на колата просто и идва в повече и сама я изхвърля.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Окт 2011, 19:06

Monoid написа:Здравейте колеги бих искал и аз да споделя мнение относно вашите проблеми с губенето на охладителна течност , а то е следното: Според мен причината за губенето на антифриза е това че след , като налеете до чертата и след като поларате колата и тя вдигне 90 градуса вдига нялягането и моменталически изхвърля количеството , което сте наляли! В продължение на 1г си мислех че и моята кола не е наред и губи течност защото ми е духнала гарнитурата на главата и тем подобни проблеми , които сме дискутирали относно този проблем , докато един ден не дигнах капака и видях че течноста се изхвърля от капачката на казанчето и всъщност просто водата на колата просто и идва в повече и сама я изхвърля.

Е и аз така мислех... но ето, че след един период от 3-4 месеца без да доливам системата е изгубила достатъчно течност, за да започва да грее мотора. Значи все пак тая течност не е много, а точно колкото трябва. Просто някъде се губи.

Следя нивото много внимателно и май продължава да губи, но по-бавно. Дали след като долях последния път системата още поема не знам. Днес долях точно до чертата, и ще видя какво ще стане след няколко дни каране. Ако губи... май ще отделя един ден да проверя що съединения има, все трябва да го хвана тоя теч!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 05 Окт 2011, 19:11

Преди да сменя доста неща по охладителната система(включително и ремонт на глава и гарнитура) и на мен ми губеше по малко, но в един момент като смениш квото трябва спира и ей го на - чудо, месеци наред не мърда от чертата :winky:
П.С. измий си мотора, покарай здраво и тогава гледай.

ПредишнаСледваща

Назад към E36