Гарнитура на главата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: Гарнитура на главата

Мнение от anton mutafchiev » 21 Сеп 2011, 18:20

и аз да се уточня че несъм се доизказал :banghead: аз не мажа цялата гарнитура а а само някои места където са втулките за напасването и о пръстени за водата другаде го ползвам за гарнитурата на капака на клапаните за картера макар че и аз съм гледал предавания където производителите слагат силикон

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i
Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968

Мнение от georgi9909 » 21 Сеп 2011, 18:56

Добре разбрах, няма да слага силикон защото не знам колко да сложа и ще направя някоя беля. Задължително ли трябва да се шлайфа? Не трябва ли само да се провери дали е крива и ако е крива тогава да се шлайфа? Другото, което щях да питам е има ли значение последователността на развиване на болтовете и ако има каква е?
Колчетата нанасят поражения на вашите коли само в случай на самоотбрана.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Сеп 2011, 19:05

Главата задължително се проверява, за да се прецени колко да се шлайфа. Последното май е станало рутинна процедура, когато се отваря мотора. За развиването на болтовете не знам, но предполагам, че ако се прави в обратен на завиването ред няма да е лошо.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 21 Сеп 2011, 19:14

Реда на затягане го има на листче, вървящо с гарнитурата, болтовете е желателно да се сменят с нови, още повече, че не са и скъпи, около 25-30 лева. Стягането по памет е на 3 етапа за този мотор, първо на 3 килограма /NM/ и 2 пъти по 90 градуса, но тои това си го пише на въпросното листче в гарнитурата.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Сеп 2011, 20:24

anton mutafchiev написа:и аз да се уточня че несъм се доизказал :banghead: аз не мажа цялата гарнитура а а само някои места където са втулките за напасването и о пръстени за водата другаде го ползвам за гарнитурата на капака на клапаните за картера макар че и аз съм гледал предавания където производителите слагат силикон

да . за тези места говоря и аз колега.. става дума за много точно мазане без излишни количества..
въпреки че отварях скоро един мотор и на цедкатана картера намерих над 10 парчета силикон точно така поставен непавилно. съгласен съм с теб че може да навреди ако се прекали
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 22 Сеп 2011, 11:16

ares2 написа:
anton mutafchiev написа:и аз да се уточня че несъм се доизказал :banghead: аз не мажа цялата гарнитура а а само някои места където са втулките за напасването и о пръстени за водата другаде го ползвам за гарнитурата на капака на клапаните за картера макар че и аз съм гледал предавания където производителите слагат силикон

да . за тези места говоря и аз колега.. става дума за много точно мазане без излишни количества..
въпреки че отварях скоро един мотор и на цедкатана картера намерих над 10 парчета силикон точно така поставен непавилно. съгласен съм с теб че може да навреди ако се прекали

:OT: на всякъде другаде мацай с този силикон но не и нагарнитурата на главата
Изображение

Аватар
Кара: ше 318tds
Мечтае да кара: перфектно БМВ

Мнение от e36Bulgaria » 26 Сеп 2011, 0:46

georgi9909 написа:Нямам намерение да шлайфам главата, това значи ли, че трябва да взема 1,74 мм? Дебелата се слага, само ако се шлайфа главата ли?

недеи прави тая грешка че много ще те е яд после

Предишна

Назад към E36