Смяна на тампон на носач
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Смяна на тампон на носач
+1 за стандартния тампон, освен ако не си фен на картинга 

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- e36Bulgaria
-
-
- Кара: ше 318tds
- Мечтае да кара: перфектно БМВ
аз моите ги смених с полиуретанови и ги смених и аз на място! процедурата беше отвиват се двата болта на носата със газово котлонче изгорих старите тампони и набих старите със моркса грес и два френски клуча
като едновременно се навиват и двата и тампона си влиза един в друг! накрая мажеш носача отзад с грес и го слагаш на ръка завиваш 2та болта и се возиш 

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
mihal написа:иначе казано голяма част от тези гъзарийки дето ги прави българският тунинг-мастер, са напрактика безполезни, даже вредни.... изместени центри, плътни тампони..
А някога карал ли си кола с въпросните плътни тампони с изместен център,че да твърдиш,че са безполезни и вредни?

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
batvlady79 написа:+1 за стандартния тампон, освен ако не си фен на картинга
в дълбока заблуда сте ...
плътни тампони и/или пауар флекс е най-доброто нещо, което можеш да си сложиш на автомобила заедно със заводското или м-техник окачване!!!
ниските окачвания са доста трудни в нашите ширини и изискват много нерви и внимание, а и страда комфорта, НО тампоните далеч нямат такава вреда, каквато описвате и говорите

mihal написа:от опит знам
да ти "имам" опита
mihal написа:вече плътни, ако са ексцентрични има смисъл ама ако караш на писта само
това също е прекалено изхвърлено изказване

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Чувам че F10 излиза с плътни тампони от завода, а и седма серия също я пускат с PowerFlex.
От пресцентъра на БМВ заявиха че изтеглят всички Е36-ци за да им сменят тампоните с такива, било доста по-добро

От пресцентъра на БМВ заявиха че изтеглят всички Е36-ци за да им сменят тампоните с такива, било доста по-добро

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
сигурен бях че рейсърчетата ще ме нападнат веднага 
а ти в същото мнение видя ли по горе какво пише...
защо се хващаш за това, като сам го писал като общо за модификации "иначе казано голяма част от тези гъзарийки"

Jang1r написа:А някога карал ли си кола с въпросните плътни тампони с изместен център,че да твърдиш,че са безполезни и вредни?
а ти в същото мнение видя ли по горе какво пише...
с ексцентричкият можеш да променяш междуосевото разстояние(между предната и задната ос), с него надлъжния наклон на макферсона и баланса на тежеста се променят ... обикновенно се увеличава...
по стабилна става колата но не мога да ти кажа как се усеща на пътя, предполагам разликата ще е във високи скорости , над 160км/ч
мисля че фабрично се монтират такива в M3
защо се хващаш за това, като сам го писал като общо за модификации "иначе казано голяма част от тези гъзарийки"

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Значи, последно сме за плътни тампони ?
Вероятно ще се по-здрави?
Тези пък кухите имат по-голямо движение.
Аз бях купил преди време едни, но някъде ги забутах, мисля че бяха плътни.
Ще ги потърся и направо ще ги сложа....
Вероятно ще се по-здрави?
Тези пък кухите имат по-голямо движение.
Аз бях купил преди време едни, но някъде ги забутах, мисля че бяха плътни.
- vicho
- старши ентусиаст
-
batvlady79 написа:Чувам че F10 излиза с плътни тампони от завода, а и седма серия също я пускат с PowerFlex.
От пресцентъра на БМВ заявиха че изтеглят всички Е36-ци за да им сменят тампоните с такива, било доста по-добро![]()
искам да ми покажеш 1 тампон в окачването на F10, който му липсва гумата отстрани като при този на носача на е36-цата

понякога прекалявате

mihal написа:сигурен бях че рейсърчетата ще ме нападнат веднага
рейсърчета ...
оняден подкарал 18-ската по писта и вече много ги знае
jakson написа:Аз бях купил преди време едни, но някъде ги забутах, мисля че бяха плътни.
сакън! ще стане кат' картинг

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Все си мисля, че когато ги купувах тези новите тампони, бяха плътни...
Значи ще търся, като оригиналните ....
Значи ще търся, като оригиналните ....
- mihal
- ентусиаст
-
Правете, каквото искате, колите са ваши и сами избирате как да ги чупите. Опитах се да помогна на колегите дето са в дилема в тази и другата тема "шарнири". Щото и аз като тях миналата година се чудих какви части да слагам на колата си, и понеже бях ядосан че толкова бързо се къса гумата на нормалния шарнир(беше марка ASMetal) взех HD-Meyle, придружен с така здравите и твърди плътни тампони. Стегната стана колата, толкова стегната че всичко в купето , барабар с рейката и волана почна да дрънчи. abs-а включи ли се - край, забрави да спра.
Сами избирайте как да модифицирате колите си...
И не знам на Ф10 кви тампони са му сложили но не може да се сравнява едната конструкция с другата.
А относно другата "заздравяваща" екстра по окачването Мейле ХД, за която става дума в дугата тема "шарнири":
Не мисля че е редно шенкела да е закрепен за магарето само чрез шарнирни болтове, както го правим с това усиленото мейле(което всъщност не е усилено, а опростено), като махаме оригиналния шарнир който играе ролята на шарнир и тампон едновременно.
Поздрави, повече няма да ви отварям очите

Сами избирайте как да модифицирате колите си...
И не знам на Ф10 кви тампони са му сложили но не може да се сравнява едната конструкция с другата.
А относно другата "заздравяваща" екстра по окачването Мейле ХД, за която става дума в дугата тема "шарнири":
Не мисля че е редно шенкела да е закрепен за магарето само чрез шарнирни болтове, както го правим с това усиленото мейле(което всъщност не е усилено, а опростено), като махаме оригиналния шарнир който играе ролята на шарнир и тампон едновременно.
Поздрави, повече няма да ви отварям очите

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Аааре бара...
Вичо що спориш бе
те тука половината само на картинка са го виждали тоя тампон пък камо ли разликата между плътен и "оригинален" дизайн.
Ся "оригиналният" е такъв поради простата причина че швабите са се чудели как аджиба да направят това нещо (Е36) евтино ама с хубава возия. В деня в който са започнали да правят М3 и ко става, плътен да е сигурно, че няма да люлее.
Относно разлика във возията - с оригинално окачване такава няма, демек тръска си толкова колкото и преди като я натиснеш по завои нещата се изменят в полза на плътният, но не с много.
Плътният трошал повече шарнири - приказки от 1001 нощ, разбирам полиеританов дето няма грам деформация при натиск ама с плътният... втора година карам като див грузински джигит по варненските улици и шарнирите не са мръднали, тампоните също и за да им е още по-гадно тва цялото нещо се друса на В6 и сини пружини H&R.
И повярвай ми колата ми тежи доста повече от 1.8
особено като знам и къв тюлен я кара
Вичо що спориш бе

Ся "оригиналният" е такъв поради простата причина че швабите са се чудели как аджиба да направят това нещо (Е36) евтино ама с хубава возия. В деня в който са започнали да правят М3 и ко става, плътен да е сигурно, че няма да люлее.
Относно разлика във возията - с оригинално окачване такава няма, демек тръска си толкова колкото и преди като я натиснеш по завои нещата се изменят в полза на плътният, но не с много.
Плътният трошал повече шарнири - приказки от 1001 нощ, разбирам полиеританов дето няма грам деформация при натиск ама с плътният... втора година карам като див грузински джигит по варненските улици и шарнирите не са мръднали, тампоните също и за да им е още по-гадно тва цялото нещо се друса на В6 и сини пружини H&R.
И повярвай ми колата ми тежи доста повече от 1.8

- vicho
- старши ентусиаст
-
mihal написа:така здравите и твърди плътни тампони.
не са ли здрави? защото не само ти си карал с обикновенни и знаем, колко бързо заминават
mihal написа:Стегната стана колата, толкова стегната че всичко в купето , барабар с рейката и волана почна да
дрънчи.
усетил си разлика със сток окачване?

mihal написа:abs-а включи ли се - край, забрави да спра.
мдаааа и ние "не" спираме и всеки ден катастрофираме

mihal написа:И не знам на Ф10 кви тампони са му сложили но не може да се сравнява едната конструкция с другата.
ами тогава защо, някой по-горе го спомена? хем няма, хем се правите на интересни!
mihal написа:Поздрави, повече няма да ви отварям очите![]()
отворил си ги 1 път завинаги!

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Преди време един фен тука разпитваше лагери да слага вместо тампони, вие едни плътни не му давате да сложи.
Моето мнение е, че хлабината при обикновените тампони рефлектира върху накрайниците на рейката.

Моето мнение е, че хлабината при обикновените тампони рефлектира върху накрайниците на рейката.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- mihal
- ентусиаст
-

добре , позабавлявахме се
тампоните бяха на 15год оригинални и нищо им нямаше смених ги да вляза в клуба на "стегнатите коли"

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
аре локтайта че се омаза темата...
ама утре сутринта сега сядам с пуканките и ще помпя F5
ама утре сутринта сега сядам с пуканките и ще помпя F5

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3