Духа студено на праzен ход!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Re: Духа студено на праzен ход!

Мнение от GKuzmanov » 07 Сеп 2011, 14:06

И сега какво ?? парно и клапани от Е38 ???
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Сеп 2011, 14:47

mladfen написа:Решението за помпичка с клапанчета от е38 е страхотно и особено ефективно в супер студените дни. :yes:
Водната помпа не е със сигурност! Запушването ти е в клапаните както описа колегата по-горе.
Помпата ако счупена увлича на тихи обороти не на средни или високи!!! Плюс това колата прегрява адски бързо и е невъзможно да се кара на повече от километър!!!

ПП Майстора ти май е пропуснал да си легне с е36 под възглавницата

:yes:
И това се пише всяка зима по 100 пъти през последните 9 години :mhihi:
Затлачени клапани=намален дебит, на ниски обороти = 0 съответно няма топло, като ги смениш или ремонтираш по твой избор нещата ще се оправят.
Нови са скъпички двойните са по спомен 350лв. затова има няколко теми за това как се ремонтират старите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 07 Сеп 2011, 15:07

Мерси за инфото :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Сеп 2011, 20:06

Тая тема малко архивна ама свалях клапите наскоро. Като чисто нови са, антифриза е чист, ръжди няма и в радиатора и него го свалях. Обаче на място духа хладно и същевременно бавно загрява.
Термостата е нов.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 28 Сеп 2011, 20:50

bum_bum написа:Тая тема малко архивна ама свалях клапите наскоро. Като чисто нови са, антифриза е чист, ръжди няма и в радиатора и него го свалях. Обаче на място духа хладно и същевременно бавно загрява.
Термостата е нов.

Това бавно загряване да не е от по голем радиатор да си сложил :dunno: ,или термостата да испуска-демек да не уплътнява добре.А клапаните викаш са нови,но дали работат...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i и 530i
Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001

Мнение от rocky66 » 29 Сеп 2011, 21:14

CheGevara написа:Много странен проблем.... Пускам да духа топло, и всичко е нормално духа топло, освен когато колата работи на праzен ход. Примерно седя на светофар или на място с вклучен двигател .... почва да духа само студено. В момента в който увелича оборотите (дам гаz) си духа топло.

Има вода в радиатора ... проверих го. Друго какво може да е?
Един приятел вика, че било водната помпа .... ама тогава не би ли трябвало да zагрява ...
И при мен духаше топло чак над 2000 об. на двигателя. 4-5 мес. преди това бях сменил водна помпа и естествено, през лятото не бях ползвал топло. Отивам отново при майстора, той се завайка - вика остави я и дано не е водната помпа. Оправи я безплатно и много бързо, обади ми се, че е готова и толкова ... карай вика спокойно, всичко е наред! След това си мисля, той освен да я обезвъздуши както се полага, друго няма какво да е правил. Навремето, си спомням, задължително отваряхме "кранчето на парното" като сменяхме антифриза. Логично е и тук да се осигури циркулация на охл.течност по цялата магистрала, при обезвъздушаване.
vicho написа:обезвъздушена ли е хубаво?
vicho е много прав в питането си :yes: Ето и тук погледни: viewtopic.php?f=8&t=255892&start=15 има полезна информация, поднесена от колегите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Сеп 2011, 21:35

Клапана трябва да работи, щото маркуча зад него е горещ като се пусне парното. Термостата има един начин на слагане, не знам от къде може да изпуска. Колата е и дизел, т.е. няма проблем с обезвъздушаването.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Сеп 2011, 22:34

Или си случил на дефектен термостат или си го взел на много ниски градуси :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 30 Сеп 2011, 8:04

rocky66 написа: След това си мисля, той освен да я обезвъздуши както се полага, друго няма какво да е правил.

а може и да е промил радиаторчето.
При мене, след 1000 диагнози и бая левчета назад от ремонти и смени, се оказа точно това. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 30 Сеп 2011, 21:12

bum_bum написа:Клапана трябва да работи, щото маркуча зад него е горещ като се пусне парното. Термостата има един начин на слагане, не знам от къде може да изпуска. Колата е и дизел, т.е. няма проблем с обезвъздушаването.

Ей така на тдс-та преди се беше изметнал нещо капака на термостата и като загрее колата и се овлажняваше покрай него,та с някъв силикон го уплатнихме капачето и спря.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanov_tds » 06 Окт 2011, 23:02

Колега провери си нивото на антифриза и аз имах тоя пролем ама се оказа че антифриза ми е малко долях до мярката и се оправи. дано съм бил полезен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Духа студено на праzен ход!

Мнение от bum_bum » 06 Окт 2011, 23:08

Радиаторчето е чисто, антифриза е точно и не тече от никъде.
Термостата и на по-ниски градуси да е и да е всв отворен вярвам трябва да има парно след като колата загрява нормално...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36-E30
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bmwispower » 03 Фев 2012, 23:07

Имах абсолутно сащия проблем м52б28 докато не сменях водната помпа термостат вапреки че на моите им нчмаше нищо накрая смених гарнитурата на главата и всичко се оправи поне при мен тя беше проблема а колата нито загряваше нито надуваше маркучите сега както духа във високите така и в ниските обороти :yes:
37479

Потребител
Аватар
Кара: LSD-то да се заключва e36coupe 328i
Мечтае да кара: м3
Детайли за колата: Blue&White

Мнение от siskoto123 » 04 Фев 2012, 12:16

леле ужас и аз съм с тоя проблем и на 20 ката и на 28 цата като чели стана от както си купих водна помпа с метална турбинка и от тогава все на ниски обороти си няма парно дано не е от гарнитура та и на двата двигатела ли да е прецакана гарнитурата не ми надува нито тече всичко си е ок клапаните за парното ги отварях веднъж и са си добре работят отварят до край!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2012, 13:05

Има афтърмаркет помпи, които не постигат нужния дебит на водата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36