Духа студено на праzен ход!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Духа студено на праzен ход!
mladfen написа:Решението за помпичка с клапанчета от е38 е страхотно и особено ефективно в супер студените дни.![]()
Водната помпа не е със сигурност! Запушването ти е в клапаните както описа колегата по-горе.
Помпата ако счупена увлича на тихи обороти не на средни или високи!!! Плюс това колата прегрява адски бързо и е невъзможно да се кара на повече от километър!!!
ПП Майстора ти май е пропуснал да си легне с е36 под възглавницата

И това се пише всяка зима по 100 пъти през последните 9 години

Затлачени клапани=намален дебит, на ниски обороти = 0 съответно няма топло, като ги смениш или ремонтираш по твой избор нещата ще се оправят.
Нови са скъпички двойните са по спомен 350лв. затова има няколко теми за това как се ремонтират старите.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тая тема малко архивна ама свалях клапите наскоро. Като чисто нови са, антифриза е чист, ръжди няма и в радиатора и него го свалях. Обаче на място духа хладно и същевременно бавно загрява.
Термостата е нов.
Термостата е нов.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
bum_bum написа:Тая тема малко архивна ама свалях клапите наскоро. Като чисто нови са, антифриза е чист, ръжди няма и в радиатора и него го свалях. Обаче на място духа хладно и същевременно бавно загрява.
Термостата е нов.
Това бавно загряване да не е от по голем радиатор да си сложил

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- rocky66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 530i
- Детайли за колата: ...
BMW 318i M43B18 1996
BMW 530i M54B30 2001
И при мен духаше топло чак над 2000 об. на двигателя. 4-5 мес. преди това бях сменил водна помпа и естествено, през лятото не бях ползвал топло. Отивам отново при майстора, той се завайка - вика остави я и дано не е водната помпа. Оправи я безплатно и много бързо, обади ми се, че е готова и толкова ... карай вика спокойно, всичко е наред! След това си мисля, той освен да я обезвъздуши както се полага, друго няма какво да е правил. Навремето, си спомням, задължително отваряхме "кранчето на парното" като сменяхме антифриза. Логично е и тук да се осигури циркулация на охл.течност по цялата магистрала, при обезвъздушаване.CheGevara написа:Много странен проблем.... Пускам да духа топло, и всичко е нормално духа топло, освен когато колата работи на праzен ход. Примерно седя на светофар или на място с вклучен двигател .... почва да духа само студено. В момента в който увелича оборотите (дам гаz) си духа топло.
Има вода в радиатора ... проверих го. Друго какво може да е?
Един приятел вика, че било водната помпа .... ама тогава не би ли трябвало да zагрява ...
vicho е много прав в питането сиvicho написа:обезвъздушена ли е хубаво?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Клапана трябва да работи, щото маркуча зад него е горещ като се пусне парното. Термостата има един начин на слагане, не знам от къде може да изпуска. Колата е и дизел, т.е. няма проблем с обезвъздушаването.
Или си случил на дефектен термостат или си го взел на много ниски градуси 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
rocky66 написа: След това си мисля, той освен да я обезвъздуши както се полага, друго няма какво да е правил.
а може и да е промил радиаторчето.
При мене, след 1000 диагнози и бая левчета назад от ремонти и смени, се оказа точно това.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
bum_bum написа:Клапана трябва да работи, щото маркуча зад него е горещ като се пусне парното. Термостата има един начин на слагане, не знам от къде може да изпуска. Колата е и дизел, т.е. няма проблем с обезвъздушаването.
Ей така на тдс-та преди се беше изметнал нещо капака на термостата и като загрее колата и се овлажняваше покрай него,та с някъв силикон го уплатнихме капачето и спря.
- ivanov_tds
- кандидат ентусиаст
-
Колега провери си нивото на антифриза и аз имах тоя пролем ама се оказа че антифриза ми е малко долях до мярката и се оправи. дано съм бил полезен
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Духа студено на праzен ход!
Радиаторчето е чисто, антифриза е точно и не тече от никъде.
Термостата и на по-ниски градуси да е и да е всв отворен вярвам трябва да има парно след като колата загрява нормално...
Термостата и на по-ниски градуси да е и да е всв отворен вярвам трябва да има парно след като колата загрява нормално...
- bmwispower
- Потребител
-
- Кара: E36-E30
- Мечтае да кара: E30 M3
Имах абсолутно сащия проблем м52б28 докато не сменях водната помпа термостат вапреки че на моите им нчмаше нищо накрая смених гарнитурата на главата и всичко се оправи поне при мен тя беше проблема а колата нито загряваше нито надуваше маркучите сега както духа във високите така и в ниските обороти 

- siskoto123
- Потребител
-
- Кара: LSD-то да се заключва e36coupe 328i
- Мечтае да кара: м3
- Детайли за колата: Blue&White
леле ужас и аз съм с тоя проблем и на 20 ката и на 28 цата като чели стана от както си купих водна помпа с метална турбинка и от тогава все на ниски обороти си няма парно дано не е от гарнитура та и на двата двигатела ли да е прецакана гарнитурата не ми надува нито тече всичко си е ок клапаните за парното ги отварях веднъж и са си добре работят отварят до край!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3