Проблем със съклото на шофьорската врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Проблем със съклото на шофьорската врата

Мнение от ~Мишо~ » 26 Сеп 2011, 7:30

И при мен на шофьорската е заваряно,стана по-здраво от нормалното,заварчика ми е много добър и го усили. ;) С лепене обаче нищо няма да стане.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316 i

Мнение от jordanraw » 26 Сеп 2011, 21:13

При мен е доста зле положението.Ще потърся още да видя дали няма да намеря по евтино тая част. И сега вече имам собствен апарат и ще снимам да видим какви ще ги свърша.

Обадиха ми се от АТУ да ме пит дали съм доволен от обслужването...Незаех какво да им кажа ...Нито ми занулиха показанията на таблото нито ми написаха бележка с вида масло и километрите , нахокаха ме че нямало да мина там преглед и ме пратиха да си плащам на касата.Ма явно не са си имали работа с българи. Малко форсажи ,че чак и сервизната книжка ми подпечатаха.Ама за секунда се опитаха да се държат с мен като с човек втора ръка.Без малко да извадя една жица и да почна да бутам в буксата да занулявам щяха да се видят в чудо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: compact m51d25

Мнение от hakerizanov » 29 Сеп 2011, 10:38

наскоро ми прави въртел и на мен тая машинка. беше се измъкнала пъпката от предния плъзгач. не знам как но се бяха изкривили 2 от роговете на ножицата (не бяха скъсани). с един комшия ги изправихме с чук и клещи (стана много добре). старата грес обаче се беше спекла на панел и се наложи с обезмаслител да изчистя релсите на джама и самите плъзгачи. после мазане с графитна смазка и всичко е ток. накрая но не на последно място, тия механизми на компакта и седана са еднакви. единствената разлика е в захващането на пластмасовата втулка кора-->втулка-->врата. на компака е горе вдясно на самата врата, при седана е в горния край на механизма.
п.с: много е важно да си гледате заклинващите скоби на плъзгачите, както и самите плъзгачи. скобите да не са прекалено разкекерчени и плъзгачите е хубаво да са здрави, без пукнатини и счупвания
I think things -- and they happen...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 14 Сеп 2013, 17:41

Да не отварям нова тема ...
Имам проблем с стъклото на предната дясна врата. Когато се затвори прозореца, от лявата горна странична част на стъклото има луфт около половин пръст (при вдигане на прозореца няма проблем, но когато стигне до горната част се извъртва леко и отива към страничното огледало). Въпроса ми е какво може да се е развалило - машинката ли е за смяна. Какво да гледам като сваля кората. Предварително благодаря!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 16 Сеп 2013, 11:33

Снощи го играх това упражнение. Изкриви се ножицата, която беше е заварявана вече. Купих втора употреба и я монтирах. За монтажа са нужни двама, че имах недостиг на една ръка. Проблема май идва от уплътнението на прозореца, обикновено е захапана част от него от прозореца в горния ъгъл и това не позволява на прозореца да се вдигне до край, а машинката продължава да го избутва на горе и се получава напрежение в ножицата. Те такива наблюдения имах вчера. В крайна сметка измъкнах част от захапаното уплътнение и понеже беше смачкано завинаги го изрязах лекинко.
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 16 Сеп 2013, 15:28

При мен нищо не е заварявано. С ветробрани съм на предните сктъкла от около половин година. Нямах проблеми със стъклата - отварянето и затварянето, но от преди няколко дни на дясната врата от горната лява част на прозореца стъклото излиза от уплътненията на дясно и в движение духа. Може ли да се настроят ножиците-механизма или нещо трябва да се смени. Свалих кората на вратата като смятах, че нещо се е разхлабило или т.н. Дайте съвет. Не се бях сблъсквал с подобен проблем.
Ето и снимка :
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: без разни п.....ри да му дърпат лайсните

Мнение от ///777\\\ » 16 Сеп 2013, 20:26

00700 написа:При мен нищо не е заварявано. С ветробрани съм на предните сктъкла от около половин година. Нямах проблеми със стъклата - отварянето и затварянето, но от преди няколко дни на дясната врата от горната лява част на прозореца стъклото излиза от уплътненията на дясно и в движение духа. Може ли да се настроят ножиците-механизма или нещо трябва да се смени. Свалих кората на вратата като смятах, че нещо се е разхлабило или т.н. Дайте съвет. Не се бях сблъсквал с подобен проблем.
Ето и снимка :

И аз бих те посъветвал да погледнеш уплатнението на прозореца, може някъде да се е закъсало и при движение нагоре да го измества - аз го имах същия проблем и със смяната на уплатнението се оправи.
Друго, което може да ти помогне - viewtopic.php?p=2570022 - колегата SHTILL говори за регулираща "щанга".
"There is nothing like scream of an old straight six ............... it's that sound cars can't make anymore."

"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."

"if sparks dont fly, your rides too high"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 17 Сеп 2013, 22:30

///777\\\ написа:
00700 написа:При мен нищо не е заварявано. С ветробрани съм на предните сктъкла от около половин година. Нямах проблеми със стъклата - отварянето и затварянето, но от преди няколко дни на дясната врата от горната лява част на прозореца стъклото излиза от уплътненията на дясно и в движение духа. Може ли да се настроят ножиците-механизма или нещо трябва да се смени. Свалих кората на вратата като смятах, че нещо се е разхлабило или т.н. Дайте съвет. Не се бях сблъсквал с подобен проблем.
Ето и снимка :

И аз бих те посъветвал да погледнеш уплатнението на прозореца, може някъде да се е закъсало и при движение нагоре да го измества - аз го имах същия проблем и със смяната на уплатнението се оправи.
Друго, което може да ти помогне - viewtopic.php?p=2570022 - колегата SHTILL говори за регулираща "щанга".

Благодаря за полезната информация. Проблема беше в регулиращатата щанга. Имаш едно черпене! :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: без разни п.....ри да му дърпат лайсните

Мнение от ///777\\\ » 17 Сеп 2013, 23:20

00700 написа:
///777\\\ написа:
Ето и снимка :

Благодаря за полезната информация. Проблема беше в регулиращатата щанга. Имаш едно черпене! :bchug:

Нямаш ядове :) Важното е, че всичко е ОК.
"There is nothing like scream of an old straight six ............... it's that sound cars can't make anymore."

"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."

"if sparks dont fly, your rides too high"

Предишна

Назад към E36