LED светлини

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Master of the dark side
Аватар

Re: LED светлини

Мнение от MiRaCuLiX » 11 Ное 2011, 19:50

Ето тук http://www.autoled-bg.com/ съм уредил 10% отстъпка само казвайте че сте от форума ;)
BMW never stop's ....

Любо Тодоров

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Мнение от jlpetkov » 16 Ное 2011, 14:12

MiRaCuLiX написа:Ето тук http://www.autoled-bg.com/ съм уредил 10% отстъпка само казвайте че сте от форума ;)

това много добре ама все пак никой не каза дали е пробвал с такива LED крушки и стават ли въобще за нещо :?:

п.с. писах мейл и ми отговориха че имали и за дългите HB3 и за късите HB4
Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от criminal_face » 27 Ное 2011, 0:01

лично аз не съм слагал такива диодни на късите предпочетох да съм с ксенон 6000к и съм доста скиптично настроен към диодните крушки мой приятели караха с диодни и никак не са доволни мн бързо изгаряли ми казаха. а най - добрия отговор е "проба - грешка"
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: го на бири
Мечтае да кара: нова кола

Мнение от FiShy » 30 Ное 2011, 23:38

Разгледах темата и предполагам моя въпрос е точно за нея. Та по темата, имам следния проблем. Купих си фарове Ин-Про от един съфорумец с вграден angel eyes . Разглобих ги целите , почистих ги от всякъде и реших да проверя как стои работата с лампичките на ринговете (2 на всеки ринг или общо 8 за 2-та фара). Някои от тях бяха поопушени и реших да ги подменя всичките. Търсих на няколко места из В.Търново включително Практикер и Вюрт показвайки демонтираните крушки, защото не знам какви се водят. Имаше само вдигане на рамене и отговор , че нямат. Единствено знаех , че трябва да са 6 вата за да не стопят пластмасата и тва е. Най-накрая намерих в един магазин за "чайна тЮнинг" до бензиностанция Панов. Обаче пише на тях 1,2 вата /50 стотинки бройка. Викам на оня тва ли са . "-Да тва са" "- абе не трябва ли да са 6 вата тес няма ли да са кат свещички "-Не такива са" . Купих 10 броя прибрах се монтирах ги на фара, демонтирах старите фарове сложих новите и ДРЪВЦЕ , направо ми идваше оня да се върна и да го :bang: . Та сега първо кажете ми по снимка какви са тия лампи и второ имат ли LED заместител.

Ето я снимката, на която съм поставил и слим цигара за да се добие представа за размера им:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 01 Дек 2011, 13:13

Аз малко не пуша,но ако са като тия :arrow:
Изображение Изображение
(осветление на ключа и врътките за парното) са си точно 1.2W,не съм виждал по-мощни...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Дек 2011, 13:55

FiShy написа:Разгледах темата и предполагам моя въпрос е точно за нея. Та по темата, имам следния проблем. Купих си фарове Ин-Про от един съфорумец с вграден angel eyes .

Ако наистина си с InPro, крушките са H6W и са 6W (потърси в жуужъл за снимка, да ги видиш как изглеждат)... само че са по една във всеки ринг, или общо 4 крушки... ако имаш по 2 крушки в ринг, значи толкова са и InPro тия фарове...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 01 Дек 2011, 17:26

Има и диоди с този размер и този цокъл, но как ще свети е трудно да се каже. Аз съм с фрове Хела и на всеки ринг има по един СМД диод и ринговете светя добре.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от FiShy » 01 Дек 2011, 17:43

Mollov написа:
FiShy написа:Разгледах темата и предполагам моя въпрос е точно за нея. Та по темата, имам следния проблем. Купих си фарове Ин-Про от един съфорумец с вграден angel eyes .

Ако наистина си с InPro, крушките са H6W и са 6W (потърси в жуужъл за снимка, да ги видиш как изглеждат)... само че са по една във всеки ринг, или общо 4 крушки... ако имаш по 2 крушки в ринг, значи толкова са и InPro тия фарове...

Е за такива ми ги продадоха .... аз цял живот с фарове се занимавам сякаш :| . Пише си на стъклото от пред ИнПро, някъде пишеше 2009та мисля и тва е. Ринговете са отлети заедно с рефлекторите зад стъклото и са пластмасови.
Ето снимки на фаровете преди да ги купя снимките са на колегата , който ми ги продаде. http://imageshack.us/g/440/20111114131234445.jpg
Последна промяна FiShy на 01 Дек 2011, 22:57, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от FiShy » 01 Дек 2011, 18:24

Тези стават ли като решение на проблема, цокъла ми се струва същия като този на 1,2 ватовите крушки : http://unique-bg.com/index.php?main_pag ... cts_id=345 . Съжалявам ,ако се получи дабъл постинг , но все още чакам одобрение за всеки мой пост.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 01 Дек 2011, 19:17

Снимката на фаровете не се вижда... иначе InPro-то не е с изляти по рефлектора рингове, отделни елементи са... ако можеш пусни снимката, че да ги видя и да ти кажа да не са те поизлъгали... Съществува и вариант през 2009 година InPro да са променили дизайна, щото аз моите съм ги взимал през 2008 година...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2011, 19:20

stony1 написа:Има и диоди с този размер и този цокъл, но как ще свети е трудно да се каже. Аз съм с фрове Хела и на всеки ринг има по един СМД диод и ринговете светя добре.

А има ли начин тоя диод на хелата да се смени с друг цвят примерно?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 01 Дек 2011, 21:41

FiShy написа:Тези стават ли като решение на проблема, цокъла ми се струва същия като този на 1,2 ватовите крушки : http://unique-bg.com/index.php?main_pag ... cts_id=345 . Съжалявам ,ако се получи дабъл постинг , но все още чакам одобрение за всеки мой пост.

Стават, цокалът е същия.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 01 Дек 2011, 21:50

bum_bum написа:
stony1 написа:Има и диоди с този размер и този цокъл, но как ще свети е трудно да се каже. Аз съм с фрове Хела и на всеки ринг има по един СМД диод и ринговете светя добре.

А има ли начин тоя диод на хелата да се смени с друг цвят примерно?

Може, само да се подберат по яркост иначе ще светят слабо и няма да се получи.
Българския вариант:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2011, 22:06

Имаш ли идея какви да търся? Кандели ли лумени или както се мери там.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 01 Дек 2011, 23:49

bum_bum написа:Имаш ли идея какви да търся? Кандели ли лумени или както се мери там.

Кажи какъв цвят искаш да светят енджълите. Аз ще проверя какво може да свърши работа и ще направя един тест. Имам под ръка един фар Хела хром, който е със счупено стъкло след среща с едно куче и ще пробвам на него. Чудя се ако ги направя да свтят червено как ли ще изглежда :mhihi:
Българския вариант:

ПредишнаСледваща

Назад към E36