проблем с вентилатора на парното - РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Re: проблем с вентилатора на парното - РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!!!
metodi80 написа:Браво!
Една грижа ти отпадна ....

- bavarcheto.su11
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем с вентилатора на парното - РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!!
Малко да поразбутам темата. Голямо благодарско на колегата където е обяснил подробно за направеното от него. Снощи не знаех дори какво е "таралеж", а днес вече работи перфектно. Благодаря на всички които помагат в този форум

Колеги при мен има същият проблем - вентилатора духа много слабо, почти не се усеща. При опит да усиля скоростта му дисплеят се пълни до края , но силата на вентилатора си е същата. Забелязах и нещо друго- всеки път след по-голяма пауза от 2 часа, като дам на контакт и дисплеят светва на АВТО. Дали е от таралежа или от нещо друго ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bord1 написа:Колеги при мен има същият проблем - вентилатора духа много слабо, почти не се усеща. При опит да усиля скоростта му дисплеят се пълни до края , но силата на вентилатора си е същата. Забелязах и нещо друго- всеки път след по-голяма пауза от 2 часа, като дам на контакт и дисплеят светва на АВТО. Дали е от таралежа или от нещо друго ?
Колега въздушния вилтър се сменява от време на време все пак затова е филтър, за да се запушва от боклуци.
Като го смениш скоротта на струята ще се подобри значително.
Относно това, че климатроника тръгва сам при подаване на контакт, то това е нормалното му състояние.

Филтъра е сменяван преди 2 месеца и го погледнах - абсурдно е да се е запушил. А това , че всеки път се включва сам - ще имаш да взимаш. Изобщо не е нормално. Ти ще кажеш че при подаване на контакт и фаровете трябва да светнат , при положение че си ги изключил преди това !?!
- vld
- Старши ентусиаст
-
bord1 написа:Филтъра е сменяван преди 2 месеца и го погледнах - абсурдно е да се е запушил. А това , че всеки път се включва сам - ще имаш да взимаш. Изобщо не е нормално. Ти ще кажеш че при подаване на контакт и фаровете трябва да светнат , при положение че си ги изключил преди това !?!
Да ще го кажа и не само аз, при всички Е36 с дигитален климатроник и Е46 преди фейса, климатроника тръгва когато дадеш контакт.
Ако го спреш тотално и няколко минути след това дадеш контак няма да тръгне, но ако поседи повече тръгва

Чак на Е46 след фейса може да се кодира да не тръгва никога при подаване на контакт.

Какво разбираш под тръгва?vld написа:...при всички Е36 с дигитален климатроник и Е46 преди фейса, климатроника тръгва когато дадеш контакт...
То като дадеш на контакт се подава сигнал на климатроника и той си отваря клапата за входящия въздух, но не тръгва вентилатора и екрана не свети (само бутоните светят) ако не си загасил на пуснат вентилатор. Поне при мен е така.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Точно така. При Е36 с дигиталният климатрони,при подаване на контакт,вентилаторът тръгва да работи.
Включва се вентилатора за темпаратурата в управлението, но не и вентилатора за входящия въздух.Драгослав написа:Точно така. При Е36 с дигиталният климатрони,при подаване на контакт,вентилаторът тръгва да работи.
- vld
- Старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Включва се вентилатора за темпаратурата в управлението, но не и вентилатора за входящия въздух.Драгослав написа:Точно така. При Е36 с дигиталният климатрони,при подаване на контакт,вентилаторът тръгва да работи.
Колега тръгва и вентилатора за въздуха в купето, но има и коли при които не тръгва, но те са много малко, до определена година мислч че беше.

Може и да не съм прав, но това не съм го видял на никоя е36-ца. Аз съм свалял таралежа, който управлява вентилатора за входящия въздух, и съм замервал сигнала на управляващия проводник (лилав, тънък). Установих, че към таралежа не се подава сигнал докато екрана на дигиталното управление не свети. Моята кола е '96. Според мен може на някои коли да се сдухват таралежите и да подават ток без да е подаден управляващ сигнал.vld написа:...тръгва и вентилатора за въздуха в купето, но има и коли при които не тръгва, но те са много малко, до определена година мислч че беше.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Моята кола е 97г с дигиталното управление. Когато подам на контакт вентилаторът вкарва въздух със същата сила ,с коята и когато е запален двигателя. Може и да бъркам,но не откривам разлика между запален двигател и само контакт.
Чакай малко. Тук пишем дали като дадеш на контакт почва да духа ако не е пуснато управлението, иначе дали си на контакт или си запалил е все тая за управлението. Или някой иска да каже, че на втори контакт не му духа вентилатора докато не запали?Драгослав написа:Моята кола е 97г с дигиталното управление. Когато подам на контакт вентилаторът вкарва въздух със същата сила ,с коята и когато е запален двигателя...
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Аз съм с дигитален климатроник (незавършен все още) и когато изгася колата на изключен климатроник, като я запаля той отново си е изключен. Само се чуват как клапите за външния въздух се затварят. Когато я изгася на пуснат климатроник, като я запаля или дам на контакт той си е пуснат. Това независимо дали е пусната снежинката или е на отопление и независимо колко време е стояла изгасена. И при 2-3 дни не палена пак е така. Моят панел е без "auto" до перката на дисплея. Може от там да идва това пускане при някои като дадат на контакт.
Последна промяна ivopicha на 31 Май 2013, 16:07, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Чакай малко. Тук пишем дали като дадеш на контакт почва да духа ако не е пуснато управлението, иначе дали си на контакт или си запалил е все тая за управлението. Или някой иска да каже, че на втори контакт не му духа вентилатора докато не запали?Драгослав написа:Моята кола е 97г с дигиталното управление. Когато подам на контакт вентилаторът вкарва въздух със същата сила ,с коята и когато е запален двигателя...
Ма то няма как да духа без да е тръгнало управлението, даваш контакт климатроника светва и почва да духа, ако го изгасиш и врамките на 10-20 минути дадеш пак контакт остава изгасен, но ако колата седи загасена повече от 30-40 минути (не съм засичал точно колко) климатроника тръгва сам без да си го пускал.

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3